Total Media News

Legislatie
Impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia proprietatii-rezidentiala sau nerezident PDF Imprimare
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 20:07

 

                                   

      Conform  avocatnet.ro ,Impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia cladirii, adica rezidentiala sau nerezidentiala, si nu in functie de detinatorul ei (persoana fizica sau persoana juridica), cum se intampla in prezent. Schimbarea modului de impozitare va duce la cresterea si de pana la zece ori a taxelor pentru persoanele fizice ale caror locuinte sunt folosite in scopuri comerciale si nu pentru locuit.

      Orice persoana care are in proprietate o cladire situata pe teritoriul Romaniei datoreaza anual un impozit, care se achita in contul bugetului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului (pentru Municipiul Bucuresti) in care este amplasata respectiva cladire.

       Noul Cod fiscal, publicat recent in Monitorul Oficial si ale carui reglementari sunt programate, in marea lor parte, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, stabileste un nou sistem de impozitare a cladirilor, potrivit caruia, impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia proprietatii--rezidentiala sau nerezidentiala-- si nu in functie de statutul proprietarului care detine imobilul (persoana fizica sau juridica), asa cum se intampla in prezent.

 

Citeşte mai mult...
 
Senatorii au votat impotriva iniţiativei ca cetăţenii României să aiba acces liber la LEGI PDF Imprimare
Sâmbătă, 07 Martie 2015 17:19

                 CONSTITUTIA    ROMANIEI  :

   Cap.2   DREPTURILE  si LIBERTATILE  FUNDAMENTALE

   Art.31.- Dreptul la  informatie

   ( 1 ) Dreptul  persoanei  de  a  avea  acces  la  orice  informatiede  interes  public  nu  poate  fi ingradit.

                                 

                          


  Senatorii ţării au respins miercuri, 4 martie, cu 70 de voturi ale senatorilor PSD, PLR şi PC, din 107 prezenţi o iniţiativă legislativă prin care se cerea ca cetăţenii României să aibă acces gratuit la legile adoptate de legiuitorii ţării şi publicate în Monitorul Oficial.

   Iniţiativa de modificare a Legii nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial (MO) al României aparţine senatorului independent Valeriu Todiraşcu. Acesta propunea eliminarea taxei nr. 4 plătită de cetăţeni pentru accesul la propriile lor legi publicate în Partea I a MO, în varianta de citire pe calculator, după consumarea celor 10 zile de acces gratuit on-line, de pe site-ul MO.

 

Citeşte mai mult...
 
Confiscarea extinsă, posibilă doar pentru bunuri dobândite după 2012 PDF Imprimare
Vineri, 16 Ianuarie 2015 22:43


                                                   

   Curtea Constituţională (CC) a decis joi, în urma unei sesizări de neconstituţionalitate, că măsura confiscării extinse prevăzută în Codul penal este posibilă doar pentru bunurile dobândite după anul 2012, respectiv de la momentul intrării în vigoare a legii care prevede această măsură.

   CC a fost sesizată cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde se menţionează că în cazul "infracţiunilor privind traficul de droguri şi de precursori" este posibilă confiscare extinsă.

    Curtea Constituţională, "cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.112 indice 1 alin.(2) lit.a) din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", se arată în comunicatul CC.

 

Citeşte mai mult...
 
Portal de legislaţie la zi pe site-ul Ministerului Justiţiei PDF Imprimare
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 16:55

      Portalul de pe site-ul Ministerului Justiţiei care permite accesul la legislaţia actualizată a fost lansat.

                            

                                                        

    Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat, miercuri, la Sighişoara, lansarea portalului care permite accesul la legislaţia actualizată.

    "Noi cerem oamenilor să cunoască legea, dar în acelaşi timp le pretindem să plătească pentru cunoaşterea legii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, fiecare român trebuie să aibă acces gratuit la tot ce înseamnă legislaţie actualizată. Este posibil începând de astăzi (miercuri n.r.) acest lucru, pe site-ul MJ, fiecare cetăţean va găsi tot ce înseamnă act normativ emis după 1989, într-un format, spunem noi, prietenesc, care să-i permită să găsească ceea ce îşi doreşte", a spus Cazanciuc.

 

Citeşte mai mult...
 
acte normative publicate in monitoare oficiale in perioada 11 - 14 august 2014 PDF Imprimare
Miercuri, 20 August 2014 19:45


                                                      

   Hotararea Guvernului nr. 668/2014 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 47/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 597, din 11 august 2014.

  • Numarul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 318 posturi finantate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului economiei. Din numarul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizeaza pentru reteaua de promovare comercial-economica externa
  • Termenul de intrare in vigoare: 11 august 2014

   Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului in Cauza Ostace impotriva Romaniei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 601, din 12 august 2014.

  • Curtea declara cererea admisibila in ceea ce priveste capatul de cerere intemeiat pe art. 8 din Conventie si inadmisibila pentru celelalte capete de cerere si hotaraste ca statul parat trebuie sa ii plateasca reclamantului, in termen de 3 luni de la data ramanerii definitiva a hotararii 5.000 EUR (cinci mii euro), plus orice suma ce poate fi datorata cu titlu de impozit, pentru prejudiciul moral si 3.000 EUR (trei mii euro), plus orice suma ce poate fi datorata de reclamant cu titlu de impozit, pentru cheltuielile de judecata;
  • .............................
Citeşte mai mult...
 


Pagina 11 din 25

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Legislatie