Total Media News

Legislatie
Forma revizuita in urma dezbaterii publice a codului rutier PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 23:17

                                                         GUVERNUL ROMÂNIEI
                                            Ordonanţă de urgenţă
                                 pentru modificarea şi completarea


          Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice


     Ţinând seama de faptul că, potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Interne în anul 2012, din totalul de 26927 accidente rutiere soldate cu victime, pe fondul vitezei, neacordării priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare sau consumului de băuturi alcoolice au fost produse 10513 accidente (39,04%) soldate cu 805 persoane decedate (39,46%), 3994 persoane rănite grav (54,48%) şi 10125 persoane rănite uşor (39,94%),
luând în considerare faptul că în marea lor majoritate cauzele producerii accidentelor rutiere sunt imputabile în primul rând conducătorilor auto şi constau în viteză excesivă, oboseală, consum de alcool, neatenţie, neacordarea priorităţii în trafic, coroborate cu o necunoaştere a reglementărilor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice,


având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente în vederea reducerii birocraţiei prin simplificarea procedurilor administrative legate de înmatricularea vehiculelor, creând posibilitatea de a asigura cetăţenilor servicii de calitate, transparente şi cât mai puţin costisitoare, respectiv pentru eficientizarea activităţii organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată, în situaţiile care privesc prelungirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice,

Citeşte mai mult...
 
Bonurile fiscale de pana la 100 de euro nu trebuie raportate in declaratie PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Septembrie 2013 15:29

      Contribuabilii nu trebuie sa mai declare in formularul 394 bonurile fiscale de pana la 100 de euro, se arata intr-un ordin ANAF, intrat vineri in vigoare.

     Decizia Fiscului vine la scurt timp dupa ce, la finele lunii mai 2013, institutia precizase ca bonurile fiscale trebuie raportate.

 

      ANAF a emis Ordinul nr. 2986/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 582 din 13 septembrie 2013, prin care modifica instructiunile de completare a formularului 394 “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriu national” (cod MFP 14.13.01.02/f). Prevederile actului normativ se aplica operatiunilor efectuate pe teritoriu national, incepand cu luna august 2013.

     Potrivit noilor reglementari, in “Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriu national” nu se inscriu facturile emise prin autofacturare si bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.

Citeşte mai mult...
 
Regulile pentru calculul impozitului pe salarii au fost actualizate. PDF Imprimare Email
Vineri, 23 August 2013 15:40

 

 

        Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate printr-un act normativ publicat joi.

      Printre altele, noile reglementari aduc cateva precizari suplimentare in ceea ce priveste calculul impozitului pe salarii, acestea intrand deja in vigoare.

 

     Modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal a fost aprobata prin HG nr. 613/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 528 din 22 august.

     Printre altele, actul normativ completeaza normele metodologice date in aplicarea prevederilor art. 55 – “Venituri din salarii” si art. 57 – “Determinarea impozitului pe venitul  din salarii” cu precizari referitoare la contributiile la schemele de pensii facultative calificate astfel in conformitate cu  legislatia privind pensiile facultative de Autoritatea de Supraveghere  Financiara si administrate de catre entitati autorizate, din state membre  ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.

Citeşte mai mult...
 
Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public ( M.O. 663/2001 ) PDF Imprimare Email
Luni, 19 August 2013 15:22
Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public
(publicata in Monitorul Oficial nr. 663/23 octombrie 2001)

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. 
CAPITOLUL I 
Dispozitii generale
      Art. 1.
   Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei.
    Art. 2.
In sensul prezentei legi: 
a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, potrivit Constitutiei; 
Citeşte mai mult...
 
Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iulie 2013 19:34

            ORDIN nr. 5.576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat


EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 768 din 1 noiembrie 2011


       În conformitate cu Hotãrârea Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului,
în temeiul art. 82 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011,
ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.ART. 1
Se aprobã Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învãţãmântul preuniversitar de stat, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2 
Direcţia generalã educaţie şi învãţare pe tot parcursul vieţii, Direcţia generalã economic, finanţe, resurse umane, Direcţia generalã învãţãmânt în limbile minoritãţilor, relaţia cu Parlamentul şi partenerii sociali, Direcţia generalã management, resurse umane şi reţea şcolarã, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unitãţile de învãţãmânt duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 19

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Legislatie