Total Media News

Auto
Piata auto are o creștere de 21,7% faţă de aceeași perioadă a anului trecut PDF Imprimare
Marţi, 15 Aprilie 2014 16:05
                   Trimestrul I 2014   a  fost   pozitiv chiar și fără volumele din Programului “Rabla” 
                      
 
   Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule 
comerciale), înregistrează în Trimestrul I din 2014 o creștere de 21,7% faţă de aceeași 
perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 19,1%.    Este pentru prima dată din 2009 până acum când în Trim. I se înregistrează o creștere față de anul precedent și cea mai mare creștere pe această perioadă din 2007 până în 
prezent (a mai existat doar în 2008, dar numai de 17%). 
Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene 
înregistrând creșteri destul de importante (Franța 3,3%, Germania 5,6%, Italia 6%, Spania 
11,8%, UK 13,7%). 
In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de 
către persoanele juridice (84% din volumulul total înregistrat pe Trim. I din 2014). 
Pe de altă parte, un aspect ce merită semnalat, este faptul că înmatricularile de 
autoturisme rulate au scăzut cu 11,6% față de trim. I 2013. Cu toate acestea, volumul lor 
(46.800 unități în T1 2014) rămâne ridicat comparativ cu cu cel al autoturismelor noi (cca. 3,5  ori mai mare), deși în scădere față de situația din Trim. I 2013 (când au fost 4,7 rulate la unul  nou). 
 
Citeşte mai mult...
 
Programul rabla 2014 PDF Imprimare
Duminică, 06 Aprilie 2014 18:48

            Administratia Fondului de Mediu a publicat luni lista producatorilor/dealerilor validati si respinsi in Programul 'Rabla 2014'

                                       

                 

Conform unui comunicat al AFM, din cele 107 dosare depuse de producatorii/dealerii auto, 87 au fost aprobate si 20 au fost respinse. 

Dosarele admise in programul 'Rabla 2014' au fost depuse pentru un numar total de 230 de puncte de lucru/agenti autorizati care vor putea comercializa autovehicule in cadrul programului din acest an.Contestatii pot fi depuse in termen de cinci zile, incepand de marti, 1 aprilie 2014, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, informeaza Agerpres.

Distributia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judete, in functie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritoriala, ci in functie de cerere, tichetele electronice urmand sa fie extrase dintr-o baza de date nationala de dealerii auto, pe masura ce se inscriu solicitantii.

 

Citeşte mai mult...
 
Salonul Auto Moto si-a deschis portile pe 2 aprilie 2014 PDF Imprimare
Vineri, 04 Aprilie 2014 13:07

   Unul  dintre    cele  mai  reprezentative   evenimente  auto-moto a acestui an si-a deschis portile.

       

   Peste 25 de marci auto, mai bine de 100 de autoturisme, autoutilitare, motociclete, motoscutere si ATV-uri, importatori si comercianti de piese de schimb si accesorii, companii care ofera solutii de finantare si asigurare, isi asteapta vizitatorii, incepand cu 2 aprilie, in Piata Constitutiei din Bucuresti la SALONUL AUTO MOTO 2014.

   Salonul Auto Moto (SAM) Bucuresti gazduieste in acest an cele mai noi modele ale unor marci precum Abarth, Chevrolet, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jeep, KIA, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Peugeot, SEAT, Skoda, Suzuki, Volvo, BMW Motorrad, CF Moto, Ducati, Kawasaki, Keeway, Senke, Suzuki sau Triumph.

Sectiunea dedicata autoturismelor noi include in acest an o multime de modele abia sosite in showroom-urile din Romania. Astfel, printre vedetele motorizate prezente la standurile expozantilor se numara Abarth 500, Chervolet Malibu, Cruze si Aveo, gama DS de la Citroen, formata din DS3, DS4 si DS5, dar si modelele C3, C4, C5, C-Elysee, C3 Picasso si C4 Picasso. De asemenea, la standul Fiat, vizitatorii pot admira modelul 500 in variantele L si Sport, iar la Ford vor fi expuse Ka, Fiesta, B-Max, Focus, Mondeo si Kuga.

Citeşte mai mult...
 
Opel se retrage de pe piata chineza PDF Imprimare
Luni, 31 Martie 2014 13:43

    Opel, divizie a General Motors, se va retrage de pe piata din China, o decizie pe care seful companiei a descris-o ca fiind mult intarziata, transmit AP si Reuters.

                                
   Vineri, Opel a anuntat ca livrarile in China vor inceta in ianuarie 2015.

   Anul trecut, cei 22 de dealeri Opel au vandut pe piata chineza 4.365 de vehicule, un numar extrem de scazut fata de cele 810.000 de modele Buick vandute de grupul american General Motors.Directorul general al Opel, Karl — Thomas Neumann, a afirmat ca 'ar fi costat sute de milioane de euro imbunatatirea imaginii brandului Opel si extinderea retelei de distributie'. De asemenea, Opel intentioneaza sa investeasca 245 de milioane de euro (337 de milioane de dolari) in principala sa fabrica din Germania, Ruesselsheim.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul va inapoia, trimestrial, transportatorilor 4 centi din acciza la carburant pe baza facturii PDF Imprimare
Duminică, 30 Martie 2014 22:22

   Guvernul va înapoia transportatorilor 4 cenţi din cei 7 cenţi reprezentând acciza la carburant care va fi introdusă din aprilie, sumă care va fi achitată trimestrial şi pe baza facturii de achiziţionare a carburantului, a declarat premierul Victor Ponta.

                           

    El a precizat că actul normativ care va reglementa acest sistem va fi aprobat, miercuri, de Guvern.

   "Am stat de vorbă cu Uniunea Naţională a Transportatorilor şi am întrebat: domn’e, care e efectul asupra voastră a acestei accize ? Şi mi-au zis: iată ce se întâmplă, s-ar putea să alimentăm mai mult în Ungaria sau s-ar putea să alimentăm tranzitul. Şi, bun, care e soluţia ? Păi, uite cum se întâmplă în şase ţări din Uniunea Europeană: măriţi cu şapte eurocenţi, dar dacă vă aducem factura prin care am cumpărat în mod corect, legal, de la benzinărie, daţi-ne înapoi o parte din această creştere de acciză. Miercuri, vom adopta actul normativ prin care trimestrial - cele şase ţări au sisteme diferite, unele dau o dată pe an, altele semestrial sau trimestrial - deci, tot ceea ce se cumpără de transportatorii care au licenţă de transport, cu factură, motorină, în trimestrul trei îmi aduce acea factură şi, din şapte cenţi, cât a crescut, trei îi dă transportatorul şi patru ţi-i dă Guvernul înapoi", a relatat Ponta la România TV.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 90 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto