Total Media News

Auto
UNTRR solicită acțiuni urgente pentru stoparea practicilor discriminatorii ale autorităților bulgare PDF Imprimare
Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 21:28
                                Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

  Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este profund îngrijorată de discriminarea inacceptabilă și tratamentul nedrept aplicat transportatorilor rutieri și șoferilor profesioniști români la punctul de trecere a frontierei de la Ruse, Bulgaria.

Situația a ajuns la un punct critic astăzi, cu sute de șoferi români de camion blocați pentru mai mult de 35 de ore în parcările de camioane din Ruse și în special TIR Parking Ruse, așteptând să treacă frontiera BG-RO. În  dimineața zilei de 12 aprilie 2024, în jurul orei 4 a.m., mai mulți șoferi români au primit mesaj prin pager să se deplaseze către frontieră, însă până la această oră, 13.00, aceștia încă nu reușiseră să iasă din parcare întrucât atât drumul spre frontieră, cât și punctul de trecere a frontierei sunt blocate cu camioane bulgărești, care nu trecuseră prin parcare și nici prin coada virtuală.

Autoritățile române contactate de UNTRR au precizat că motivul întârzierii de astăzi ar fi din cauza autorităților din Bulgaria care au decis ca toate vehiculele de marfă să tracă prin scanerul cu raze X.

 

Citeşte mai mult...
 
Analiza detaliată a înmatriculărilor de autovehicule în luna Martie și pe întreg anul 2024 PDF Imprimare
Marţi, 09 Aprilie 2024 16:07

 

                                                            masini

   În luna martie a anului 2024, față de aceeași perioadă a anului trecut:

  • Înmatriculările de autoturisme noi sunt în scădere (-26,6%), față de martie 2023;
  • Autoturismele “electrificate” au o scădere de -9%, realizând o cotă de piață de 23,9% din care autoturismele pur electrice înregistrează o scădere de Analiza detaliată a segmentului autovehicule comerciale ușoare si minibus este disponibilă prin accesarea platformei de raportare https://www.apia.ro/platforma-raportare.

II. Vehiculele comerciale grele și bus înregistrează, în martie 2024, o creștere de 4% față de luna martie 2023, din care autovehiculele comerciale grele fără bus înregistrează un volum similar comparat cu volumul lunii martie a anului trecut, respectiv 186 unități față de 185 unități-35,9%, realizând o cota de piață de 7.4%;

 II. Vehiculele comerciale ușoare și minibus înregistrează, în martie 2024, o creștere de 9.7% față de luna martie 2023, din care autovehiculele comerciale ușoare fără minibus înregistrează o diferență de doar două unități față de luna similară a anului trecut.

 

Citeşte mai mult...
 
Lansare Salonul Auto București și Accesorii 2024, ediția a XXI-a internațională, 1 – 6 Octombrie PDF Imprimare
Miercuri, 03 Aprilie 2024 12:02


Lansare Salonul Auto București și Accesorii 2024, ediția a XXI-a internațională, 1 – 6 Octombrie Romexpo.

Sunteți pregătiți pentru o experiență automobilistică de neuitat? Între 1 – 6 Octombrie, în Pavilionul B2 al Romexpo și zona exterioară adiacentă, Salonul Auto București & Accesorii așteaptă profesioniștii și pasionații din domeniul auto pe o suprafață generoasă de peste 27.000 mp.

La SAB 2024 aveți ocazia să admirați cele mai noi modele de mașini 2024 - 2025, tehnologii de ultimă oră și peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self service, pieselor și accesoriilor auto.

Între 1 - 6 Octombrie 2024, iubitorii fenomenului auto au posibilitatea să descopere premierele naționale și noutățile din acest domeniu, deoarece SAB 2024, cea mai importantă expoziție dedicată industriei auto din România, își deschide porțile la Romexpo.

Salonul Auto București și Accesorii este primul eveniment auto cu caracter specializat organizat in România, prima ediție având loc în anul 1993.

Cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la organizarea primei ediții, Salonul Auto București & Accesorii va găzdui o serie de evenimente conexe menite să atragă iubitorii de automobile și să ofere experiențe memorabile – premiere naționale, lansări de produs, workshop-uri, conferințe, concursuri, drift-uri și demonstrații auto.

 

Citeşte mai mult...
 
Sustainable and flexible: production of the Audi Q6 e-tron series in Ingolstadt PDF Imprimare
Miercuri, 20 Martie 2024 21:18

   Audi Q6 e-tron quattro Production

 

The Audi headquarters in Ingolstadt is the first Audi plant in Germany with its own battery assembly facility

-  

Integration of production into existing body shop and assembly structures

-  

The Q6 e-tron series rolls off the production line in Ingolstadt with net zero emissions

Since production started in late 2023, the Audi Q6 e-tron series has been the first high-volume fully electric model series that Audi has produced at its headquarters in Ingolstadt. In keeping with the brand’s 360factory production strategy, Audi has integrated individual production steps into existing body shop and assembly structures and processes. Since January 1, 2024, Ingolstadt is the third Audi location to manufacture with net zero emissions1, following Brussels (2018) and Győr (2020). In addition, the brand with the four rings’ headquarters is also the first Audi location in Germany to have its own battery assembly facility.

Citeşte mai mult...
 
Piața auto din România, pentru luna februarie 2024. PDF Imprimare
Marţi, 12 Martie 2024 20:17


                                Economica.net - Vi se pare că sunt multe maşini pe stradă? România are, de  departe, cele mai puţine autoturisme din Europa - Economica.net


    În luna februarie a anului 2024, față de aceeași perioadă a anului trecut:

  • Înmatriculările de autoturisme noi sunt în scădere (-9,5%), față de februarie 2023;
  • Autoturismele “electrificate” au o creștere de +12.9%, realizând o cotă de piață de 43,3%, din care Pe de altă parte, autoturismele “electrificate“, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără Cu atât mai mult, în a II-a lună din acest an, este de remarcat evoluția la vârful clasamentului, unde primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice sunt Dacia Spring, cu 451 unități și o scădere de 19.5% față de aceeași perioadă a anului precedent, Tesla Model 3 cu 170 unități și o creștere de 100x, Tesla Model Y cu 122 unități și o creștere de 530%, Hyundai Ioniq 5 cu 38 unități și Renault Megane cu 30 unități.

   In ceea ce privește autoturismele Plug-in, top 5 modele din luna februarie a anului 2024 este condus de Toyota RAV4, cu 54 unități și o creștere de 600% față de aceeași perioadă a anului precedent, urmată de Mercedes Benz GLE cu 40 unități și o creștere de 66.7%, Ford Kuga cu 40 unități, Hyundai Tucson cu 26 unități si Mazda CX 60 cu 25 unități.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto