Total Media News

Esential
Kelemen Hunor: Autonomia se poate realiza prin lege PDF Imprimare
Duminică, 02 Septembrie 2012 17:40

            Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, presei, la Sfântu Gheorghe, că autonomia este un deziderat al comunităţii maghiare care se poate realiza prin lege, prin dialog şi cu acordul tuturor actorilor din politica românească.


    "Am spus de fiecare dată că autonomia este un deziderat al comunităţii maghiare, un deziderat care se poate realiza prin lege, prin dialog, prin înţelegere şi cu acordul tuturor actorilor din politica românească", a afirmat Kelemen.

Citeşte mai mult...
 
Alarmă de gradul zero: uscaciunea a ajuns la UN METRU in pimint, dublul adincimii arabile PDF Imprimare
Duminică, 26 August 2012 20:16

    În culturile neirigate, pe adâncimea de sol 100 cm se înregistrează deficite ridicate de umiditate (secetă pedologică puternică şi extremă) pe majoritatea suprafeţelor agricole, cu excepţia unor areale restrânse din nord-estul şi centrul teritoriului, arată raportările oficiale.

  

  Menţionăm că adâncimea arabilă este de 20-50 cm.

Potrivit prognozei agro-meteo, în această săptămână va predomina o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, chiar caniculară, în aproape toată ţara. De asemenea, spre sfârşitul perioadei se va produce o răcire în evoluţia regimului termic, acesta devenind normal în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

 

Citeşte mai mult...
 
Afacerile de familie, noile vedete ale economiei mondiale PDF Imprimare
Miercuri, 22 August 2012 12:18

    Afacerile de familie au o contribuţie semnificativă în economiile din întreaga lume deşi nu sunt întotdeauna în lumina reflectoarelor. Liderii acestor organizaţii au răspuns mereu în faţa familiilor fondatoare şi a generaţiilor viitoare şi nu în faţa unui grup de acţionari. De aceea, sunt adaptate deja noii realităţi economice post-criză, arată un studiu Ernst & Young.

 

    Vorbim de afaceri care dăinuie generaţii, trecând prin războaie, recesiuni şi crize politice. Ce fac ele în mod esenţial diferit faţă de corporaţii, astfel încât rămân simboluri ale longevităţii pe pieţele internaţionale şi puncte de referinţă în diverse domenii şi industrii  ?

Citeşte mai mult...
 
ARCA a finalizat primul motor Executor! PDF Imprimare
Joi, 16 August 2012 14:16

           ARCA a finalizat lucrul la primul motor Executor. Motorul este destinat echiparii rachetelor din seria Haas si avionului supersonic IAR-111 Excelsior. Al doilea motor Executor este finalizat in proportie de 50%. Echipa va realiza patru agregate complete si 12 camere de ardere.

              

     Motorul Executor foloseste oxigen lichid ca oxidant si kerosen in rolul de carburant. Tractiunea motorului este de 23 de tone forta in vid si timpul maxim de functionare la zbor este de 190 secunde. Prin utilizarea pe scara larga a materialelor compozite si a aliajelor de duraluminiu, motorul Executor are greutatea de numai 210 kg, ceea ce ii confera un raport tractiune/greutate de 110, cel mai bun raport atins vreodata de un motor european. ARCA estimeaza atingerea unui raport si mai bun dupa incheierea testelor.

Citeşte mai mult...
 
Vitalitatea este bateria vietii PDF Imprimare
Miercuri, 01 August 2012 16:59

     Lipsa vitalitatii conduce rapid la boala, la cedarea in fata stresului, la o slaba putere a vointei si la anihilarea perseverentei. Cand un om este bolnav sau devitalizat, talentele si creativitatea sa nu sunt optimizate. De aceea, gestionarea si sustinerea vitalitatii reprezinta un element important in atingerea succesului si a starii de implinire.Orice om are o aura vitala, care actioneaza la fel ca o baterie. Aceasta energie este factorul determinant al vitalitatii si puterii noastre de munca.

    Daca folosim aceasta vitalitate fara a o inlocui, ne simtim epuizati. Pierderea continua a energiei vitale, care poate fi provocata de stres si de oboseala, accelereaza procesul de imbatranire, iar omul se poate imbolnavi.La fel ca in cazul diferitelor modele de telefoane celulare, unii oameni se nasc cu o baterie vitala care tine foarte mult, in timp ce altii se golesc foarte rapid de energie. Acest lucru depinde inclusiv de starea lor mentala si emotionala.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 118 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate