Total Media News

Esential
Olanda le INTERZICE străinilor DROGURILE PDF Imprimare
Miercuri, 02 Ianuarie 2013 17:38

       Îngrijorată de supoziţia că principalul motiv al vizitelor turiştilor ar putea să fie consumul de droguri, Olanda recurge la formularea unei legi care să le interzică turiştilor să intre în cafenelele de canabis.

                                                 
   Guvernul din Olanda defineşte canabisul ca drog de mare risc/Sursa foto:dcnews.ro

Conform bbc.co.uk, turiştii aflaţi în vizită la Amsterdam, dar şi în alte locuri din Olanda în care drogurile sunt “la liber”, vor fi privaţi de căutatele halucinogene.

În cazul în care legea va fi acceptată, ea se va aplica până la sfârşitul anului pe tot teritoriul Olandei. Afectate de această interdicţie vor fi atât cele peste 700 de cafenele în care se consumă canabis, cât şi turismul din Amsterdam sau chiar din întreaga ţară.

Legea este unul dintre punctele forte ale guvernării din Olanda, canabisul fiind definit în octombrie 2011 ca drog de mare risc. Noua restricţie vine după ce deja drogurile fuseseră interzise în orice alt spaţiu din afara cafenelelor speciale, existând şi o limită de cinci grame pentru fiecare persoană. Mai mult, sortimentele considerate mai tari din acest drog au fost deja scoase de pe piaţă şi complet interzise.

 

 

 

**  sursa  - ghimpele.ro

 
Din serialul continuu SA FACEM HIRTII :Un nou formular fiscal, publicat de ANAF. PDF Imprimare
Joi, 29 Noiembrie 2012 14:39

Un  nou  formular  - publicat  de  ANAF

 

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat miercuri un nou formular fiscal, care va fi utilizat numai de persoanele fizice. Acesta poarta numarul de identificare 601.
     

Formularul 601 - Cerere de incetare a obligatiei de plata a contributiei de asigurari sociale - a fost aprobat prin Ordinul ANAF nr. 1714/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 798 din 28 noiembrie 2012

Acest document poate fi utilizat de persoanele fizice care nu mai trebuie sa achite CAS catre stat si solicita incetarea obligatiei de plata a acestei contributii.

   Formularul poate fi depus deja, avand in vedere ca ordinul care l-a aprobat a intrat in vigoare in ziua publicarii.

Citeşte mai mult...
 
Black Friday - Vinerea Neagra PDF Imprimare
Luni, 26 Noiembrie 2012 22:35

      Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. Vinerea Neagră este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite.

                      

    În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari..

    Black Friday sau Vinerea Neagră a fost asimilată și de unele mari lanțuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi prețuri (doar de 1 zi) și reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienți cât mai mulți și implicit să obțină profituri considerabile prin amploarea desfacerii.

Citeşte mai mult...
 
Mechel opreste temporar operatiunile combinatelor detinute in Romania PDF Imprimare
Duminică, 25 Noiembrie 2012 17:55

    Grupul metalurgic rus Mechel a anunţat că va suspenda temporar producţia fabricilor deţinute în România şi a celei de la Donetk (Ucraina). Ruşii îşi motivează decizia prin situaţia dificilă cu aprovizionarea cu materii prime, dar şi prin vânzările reduse în condiţiile în care cererea pentru produsele din oţel a scăzut.

 

    Problema celor de la Mechel e o dovadă că producţia cu orice preţ nu e niciodată o soluţie, mai ales în condiţiile în care toate companiile metalurgice europene se confruntă, atât cu preţurile de dumping aruncate în piaţă de chinezi (contra cărora, americanii din sud şi nord şi europenii au creat un fel de alianţă), cât şi cu faptul că cererea europeană în condiţii normale de piaţă e de 160 de milioane de tone, iar capacităţile de producţie existente pe continent depăşesc 210 milioane de tone.

Citeşte mai mult...
 
Taxe noi la Registrul Comertului. Afla cit costa sa-ti inscrii afacerea PDF Imprimare
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 23:36

                 Prin   HG nr. 902/2012 a fost modificat sistemul de taxe și tarife la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), astfel că taxarea operațiunilor de înregistrare se va face în funcție de tipul solicitării.Noile tarife sunt în vigoare de vineri, 23 noiembrie.

  

     Noul sistem de tarifare se aplică prin plata unei singure taxe pentru înființarea unei firme sau a unei persoane fizice autorizate.Iată noile taxe:

 

    ** Înregistrarea unei persoane juridice în Registrul Comerţului - 250 de lei. Aceasta este o taxă unică pentru autorizarea constituirii, înmatricularea și autorizarea funcționării prin declarație pe proprie răspundere

Citeşte mai mult...
 


Pagina 113 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate