Total Media News

Esential
Liber la gazele de sist PDF Imprimare
Vineri, 25 Ianuarie 2013 23:52

Liber la gazele de şist. ANRM: "Exploatarea gazelor de şist din România NU este interzisă". Cine i-a schimbat lui Victor Ponta viziunea pe această temă

Explorarea şi exploatarea gazelor de şist în România nu sunt interzise, dar companiile care au acorduri petroliere pentru a efectua aceste operaţiuni întâmpină mari greutăţi în obţinerea avizelor necesare, deşi fac eforturi disperate, au declarat pentru gândul reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

În plus, moratoriul privind gazele de şist anunţat de Guvernul Ponta în luna mai a anului trecut şi care presupunea că autorităţile nu eliberau avize şi autorizaţii firmelor interesate de acest tip de resurse a luat sfârşit în luna decembrie, după cum a explicat pentru gândul Remus Cernea, fostul consilier pe probleme de mediu al premierului Victor Ponta.

Citeşte mai mult...
 
TVA-ul la incasare.... care de fapt este TVA la 90 de zile : Pericol de somaj si falimente PDF Imprimare
Vineri, 25 Ianuarie 2013 16:21

        Plata TVA la incasare. O masura salutata de multe voci din mediul de business, dar care acum afecteaza numerosi agenti economici, intrati in criza de lichiditati. Unii dintre ei ameninta ca isi vor inchide afacerile, fapt ce ar provoca somaj si ar reduce dramatic incasarile bugetare.



               Taxa pe valoare adaugata trebuie platita la incasare, de la inceputul lunii ianuarie, conform legislatiei, in cazul firmelor mici, cu afaceri sub 2,25 milioane de lei (515.000 de euro). Dar reglementarea nu se aplica pentru toata lumea, astfel ca dezavantajeaza atat aceste companii, cat si pe cele mai mari, partenere ale acestora. "Eu lucrez cu furnizori mici, inclusi in aceasta masura. Trebuie sa platesc suma cu tot cu TVA", ne-a spus un om de afaceri, cu activitate in IT&C.

Citeşte mai mult...
 
Concurs: o poveste in 75 de cuvinte PDF Imprimare
Joi, 24 Ianuarie 2013 22:24

Anul acesta, British Council sarbatoreste 75 de ani de relatii culturale in Romania (1938-2013)! Pentru a marca acest eveniment special, v-am pregatit o multitudine de proiecte si actvitati pe tot parcursul anului, dar si concursuri, oferindu-va sansa de a sarbatori alaturi de noi.

                         
Spune-ne povestea ta si experienta ta cu British Council Romania in 75 de cuvinte, ce ti-a placut si ce te-a impresionat si noi te premiem!

Citeşte mai mult...
 
Cursul BNR a ajuns la un nou minim al ultimelor 12 luni PDF Imprimare
Vineri, 18 Ianuarie 2013 10:04

        Moneda nationala a continuat joi sa se aprecieze in fata euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntand un curs de referinta de 4,3351 lei/euro, in scadere cu 0,13 bani fata de ziua anterioara, reprezentand un nou minim al ultimelor 12 luni.

                    

     Un curs inferior a fost publicat de banca centrala la 30 ianuarie 2012, cand a fost de 4,3340 lei/euro. Miercuri, cursul oficial a fost de 4,3364 lei/euro. Leul s-a apreciat si in fata de dolarul american, iar a afisat un curs de referinta de 3,2431 lei/dolar, cu 1,65 bani mai mic fata de ziua anterioara.

  

Citeşte mai mult...
 
Mihai Eminescu PDF Imprimare
Marţi, 15 Ianuarie 2013 08:22

                             Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani - d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

                                                         

             Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, și-a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat. În momentul în care Mihai Eminescu a recuperat temele tradiționale ale Romantismului european, gustul pentru trecut și pasiunea pentru istoria națională, căreia a dorit chiar să-i construiască un Pantheon de voievozi, nostalgia regresivă pentru copilărie, melancolia și cultivarea stărilor depresive, întoarcerea în natură etc., poezia europeană descoperea paradigma modernismului, prin Charles Baudelaire sau Stephane Mallarme, bunăoară.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 111 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate