Total Media News

Esential
CEZAR A CASTIGAT FINALA EUROVISION ROMANIA 2013! PDF Imprimare
Duminică, 10 Martie 2013 08:26

            Cu 12 puncte din partea publicului şi 8 de la juriu, Cezar a ieşit pe primul loc la selecţia naţională

           


             Cezar a câştigat finala Eurovision România 2013, după ce a obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, în show-ul transmis sâmbătă, 9 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro şi www.eurovision.tv. Piesa lui, It’s My Life, compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567), obţinând 12 puncte din partea acestora, cărora li s-au adăugat 8 puncte de la juriul de specialitate.

 

             Emoţionat până la lacrimi, artistul a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea visului său: „Le mulţumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorită vouă am ajuns aici şi datorită vouă trăiesc un vis. Până în urmă cu puţin timp, nu eram cunoscut în ţară, iar în trei săptămâni am câştigat atâţia prieteni! Mulţumesc mult familiei, fraţilor mei de acasă, mamei mele şi tatălui, care mă priveşte din cer”.

 

            ** http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u--RjPlm7d8

Citeşte mai mult...
 
Se amina deschiderea podului Calafat - Vidin PDF Imprimare
Vineri, 08 Martie 2013 08:02

             Guvernul român estimează că podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, dintre România şi Bulgaria, va fi inaugurat cel mai devreme în a doua jumătate a lunii mai din cauza „contextului politic actual" din Bulgaria.

                                  

         Luna trecută, Guvernul bulgar condus de Boiko Borisov a demisionat, după zece zile de manifestaţii împotriva sărăciei.

     Fostul premier bulgar anunțase anterior că podul Calafat-Vidin va fi inaugurat oficial pe 9 mai, de Ziua Europei, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

    "Dat fiind contextul politic actual din Republica Bulgaria, data inaugurării obiectivului va fi cel mai devreme în a doua jumătate a lunii mai 2013", se afirmă într-un document al Guvernului, potrivit mediafax.ro.În prezent, lucrările la infrastructura rutieră sunt terminate în totalitate, în timp ce lucrările la infrastructura feroviară sunt finalizate în procent de 95%.


100.000 de vehicule vor traversa noul pod

Autoritățile se așteaptă ca peste 100.000 de vehicule să traverseze podul în fiecare an. Cu o lungime de doi kilometri, podul Calafat – Vidin va fi administrat de o entitate comercială mixtă româno – bulgară.În total, proiectul a costat 226 milioane de euro, din care 60,7 milioane de euro reprezintă contribuția Guvernului bulgar.

Citeşte mai mult...
 
O idee romaneasca poate schimba lumea implanturilor PDF Imprimare
Joi, 07 Martie 2013 15:48

             Un implant dentar are, în prezent, o durată medie de viață de 10 ani, iar o proteză de șold trebuie schimbată, în general, după 15 ani. Intervențiile chirurgicale de revizie (schimbare a protezei) scad calitatea vieții pacientilor și, în consecință, speranța de viață a acestora.

             Un grup de tineri cercetători români a creat un înveliș pentru implanturi care le-ar putea dubla durata de viață.


                În prezent, în România numărul intervențiilor chirurgicale de revizie a implanturilor dentare și ortopedice este în creștere, spun specialiștii, fiind imperativă găsirea unei soluții de creștere a duratei de viață a protezelor. Această stare de fapt a fost cea care a impulsionat un grup de tineri cercetători români, doctori în științe, de la Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE 2000), să încerce să inverseze cursul actual al lucrurilor.

Citeşte mai mult...
 
Ce semnificatii au Babele dintre 1 si 9 martie PDF Imprimare
Marţi, 05 Martie 2013 08:14

                Zilele cuprinse între 1 și 9 martie sunt asociate în mentalul popular românesc cu o serie de semnificații care țin, în mare parte, de reînnoirea anului.


               Principalele tradiții, Babele, sunt legate de legenda Babei Dochia, întruchipare a Marii Zeiţe a Pământului, care moare simbolic în fiecare primăvară, lăsând loc noului an. Începând cu prima zi a lunii martie, românii își aleg „babele”, adică una dintre zilele cuprinse în intervalul 1-9 martie. Vremea în ziua aleasă poate fi interpretată în două moduri, potrivit Asociației Meșterilor Populari din Moldova.

Citeşte mai mult...
 
NASA ascunde ce a descoperit pe Marte, sustine un cercetător rus PDF Imprimare
Joi, 28 Februarie 2013 20:29

         Cercetătorul rus Aleksandr Portonov, doctor în științe geologice și mineralogie, acuză NASA că ascunde cele mai importante rezultate ale cercetărilor efectuate pe Marte. Acesta spune că prin intermediul roverului Curiosity s-ar fi făcut „descoperiri senzaționale”.

                                       

          „Au trecut șase luni din programul de doi ani al Curiosity pe Planeta Roșie, iar informațiile strânse până acum sunt sărăcioase din punct de vedere științific. Nu e nimic spectaculos în faptul că a fost fotografiată o vale care ar avea urma unor râuri uscate. Capsula americană Viking a fotografiat în urmă cu 40 de ani pe Marte o vale cu urmele unor râuri uscate”, a declarat cercetătorul Portonov, citat de cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta.  

Citeşte mai mult...
 


Pagina 106 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate