Total Media News

Esential
Taxa exceptionala asupra tuturor depozitelor bancare PDF Imprimare
Luni, 18 Martie 2013 08:47

  

     Taxa exceptionala, in cuantum de 6,75% asupra tuturor depozitelor bancare in valoare de pana in 100.000 de euro si de 9,9% pentru cele ce depasesc acest prag.

                                          

           Ciprioti si rezidenti straini de pe insula mediteraneeana se aflau in stare de soc, sambata, dupa anuntarea unui acord cu Uniunea Europeana (UE) asupra unui plan de salvare in valoare de zece miliarde de euro ce include o taxa exceptionala si fara precedent asupra depozitelor bancare, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

      "Solutia pe care am ales-o este dureroasa, dar este singura care ne permite sa ne continuam vietile fara probleme", a dat asigurari presedintele cipriot Nicos Anastasiades, subliniind asupra riscului "prabusirii" intregului sistem bancar de pe insula.
 
    Anastasiades a anuntat ca se va adresa natiunii, duminica, pe tema planului de salvare incheiat sambata dimineata, primul in UE care implica in mare masura contributia depunatorilor.
 
Citeşte mai mult...
 
Nu ne vindem tara? Statul pregateste cea mai tare afacere din istoria Romaniei PDF Imprimare
Duminică, 17 Martie 2013 20:54

         Dupa resurse, industrie si serviciile esentiale pentru traiul de zi cu zi, Romania este pe cale sa isi vanda si cel mai de pret bun – pamantul. De la 1 ianuarie 2014, strainii vor putea cumpara terenuri agricole – o afacere controversata, cu doua taisuri, din care specialistii  spun ca vom avea de castigat dar si de pierdut, mai ales pe termen lung.

                                  

            Romania este un fel de "El Dorado" pentru investitorii in agricultura. Are o suprafata agricola de 14,7 milioane de hectare, ce reprezinta 61,7% din teritoriul tarii. Ne aflam pe locul 6 din Europa ca suprafata agricola utilizata (dupa Franta, Spania, Germania, Marea Britanie si Polonia) si pe locul 5 ca suprafata arabila (dupa Franta, Spania, Germania si Polonia). Romania are o medie de 0,41 ha teren arabil pe cap de locuitor, valoare aproape dubla fata de media UE.

Terenul arabil ocupa circa 64% din suprafata agricola,33% din aceasta este ocupata cu pasuni si fanete, iar viile si livezile reprezinta circa 3%.Important este de spus ca marea majoritate a terenurilor din Romania sunt fertile, spre deosebire de cele din Occident, multe dintre ele infestate de exploatarile intensive cu chimicale.

Citeşte mai mult...
 
Nu avem nevoie de un nou acord cu FMI PDF Imprimare
Vineri, 15 Martie 2013 09:04

    Reprezentanții Societăţii Academice din România (SAR) susțin că țara noastră nu are nevoie şi nici nu trebuie să mai semneze un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).


       Concluzia a fost emisă în baza Raportului de analiză şi prognoză al Societăţii Academice Române pentru anul 2013.

Potrivit acestuia, un nou acord cu FMI chiar dăunează pentru că are acelaşi rol pe care l-a avut zona euro pentru Grecia, Spania, Italia, Portugalia, în sensul că beneficiază de condiţii mai bune de împrumut, atât ca volume cât şi ca preţ, decât dacă nu ar fi fost în acord. Raportul mai arată că fără reformă, aceşti bani nu vor fi folosiţi decât pentru adâncirea dezechilibrelor macroeconomice.

Citeşte mai mult...
 
Momente istorice la Vatican. Conclavul se intruneste astazi pentru a alege un nou Papa PDF Imprimare
Marţi, 12 Martie 2013 09:33

            De astăzi, catolicii din întreaga lume vor fi cu gândul la Vatican şi cu ochii pe hornul care va aduce vestea că tronul Sfântului Petru are un nou stăpân. 115 cardinali vor intra în Capela Sixtină, iar unul dintre ei, anunţat de tradiţionalul "Habemus Papam", va ieşi în veşminte roşii.

          

                                   

                                             

     Conclavul se întruneşte, astăzi, să aleagă cel de-al 266-lea Papă din istoria Bisericii Romano-Catolice. Cardinalii electori vor ajunge, în acestă dimineaţă, la reşedinţa Santa Marta, unde vor fi cazaţi în camere cu paturi comode. Încăperile au conexiune la internet şi televizoare de ultimă generaţie.

Citeşte mai mult...
 
Miting pentru autonomie la Targu Mures PDF Imprimare
Duminică, 10 Martie 2013 20:27

Miting pentru autonomie la Târgu Mureş: Cei 5.000 de participanţi au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc

 

      Participanţii la mitingul pentru autonomie de la Târgu Mureş au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc şi încetarea "luptei împotriva simbolurilor secuilor", aceasta urmând să fie trimisă Guvernului.

 

                                   

           Miting pentru autonomie la Târgu Mureş: Cei 5.000 de participanţi au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

    Manifestanţii au adoptat o petiţie adresată Guvernului, care va fi înmânată reprezentanţilor Prefecturii Mureş, în care solicită autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, libertate pentru secui şi cer autorităţilor să "înceteze lupta împotriva simbolurilor secuieşti", precum şi "hărţuirea şi ameninţarea maghiarilor şi secuilor".

Citeşte mai mult...
 


Pagina 105 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate