Total Media News

Esential
Povestea FABULOASĂ a locului în care a fost ascuns TEZAURUL ROMÂNIEI, în perioada 1944-1947 PDF Imprimare
Miercuri, 28 August 2013 09:10

       Guvernatul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost prezent în Gorj, pentru un moment festiv dedicat Muzeului Tezaurului Românesc, construit la peştera de lângă Mânăstirea Tismana.                     Imobilul se doreşte un punct important de reper istoric, având în vedere că aici a fost ascuns, în perioada 1944-1947, tezaurul României.

                     

                 

    Guvernatul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost prezent în Gorj, pentru un moment festiv dedicat Muzeului Tezaurului Românesc, construit la peştera de lângă Mânăstirea Tismana. Imobilul se doreşte un punct important de reper istoric, având în vedere că aici a fost ascuns, în perioada 1944-1947, tezaurul României, respectiv 4.035 de casete în greutate brută de 212 tone, din care aur 189 de tone, scrie    gorjexclusiv.ro.

Citeşte mai mult...
 
In Romania, criza abia acum incepe, pentru ca acum debuteaza criza din sectorul privat PDF Imprimare
Vineri, 16 August 2013 22:58

                 Ilie Şerbănescu: Criza abia acum ÎNCEPE în România. Vezi explicaţia analistului 418

 

       “Părerea mea persoanlă este că, în România, criza abia începe, pentru că începe această criză în sectorul privat. (…) De 20 de ani, are loc un transfer masiv de la stat la privat, pe mai multe căi, privatizarea e doar o parte micuţă, cea mai mare parte e vizibilă prin relaţiile pe care statul le are cu sectorul privat din punct de vedere economic”, a spus analistul Ilie Şerbănescu, duminică, la emisiuneaPunctul de întâlnire, de la Antena 3.“De 20 de ani are loc acest transfer”, a adăugat Şerbănescu.

Ilie Şerbănescu este de părere că, în ţară, există firme private care apar pe piaţă datorită statului.

“Privaţii o vor duce mai greu, pentru că nu vor mai avea de unde să-şi tragă seva, de la stat”, este de părere analistul economic.

Potrivit lui, în ultimii patru ani, 100.000 de societăţi au intrat în insolvenţă, iar acum în România avem 600.000 de firme active.

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Fiscal face praf activitatea fiscal-bugetara a Guvernului PDF Imprimare
Miercuri, 14 August 2013 07:23

      In urma cu doua saptamani, Guvernul a sfidat Consiliul Fiscal, furnizandu-i documentele asupra carora Consiliul trebuia sa se pronunte la ora 22.22 si cerandu-i parerea pana a doua zi la pranz. Replica Consiliului Fiscal nu s-a lasat prea mult asteptata, opiniile exprimate desfiintand practic mare parte din cifrele luate in calcul de Guvern.

   Consiliul Fiscal a primit spre analiza si exprimarea opiniei sale atat Raportul semestrial privind situatia economica si bugetara, cat si proiectul de rectificare bugetara pe anul 2013.Raportul semestrial privind situatia economica si bugetara este practic aruncat in derizoriu inca de la primele fraze prin care este analizat. Astfel, Consiliul constata ca raportul “(…) nu identifica tendintele si schimbarile semnificative fata de situatia estimate la finalizarea legii bugetului de stat si a legii bugetului asigurarilor sociale de stat (…) In plus, nu se cuantifica impactul revizuirii prognozelor macroeconomice asupra tintelor bugetare pentru anul in curs si pe termen mediu si nu ofera detalii privind masurile ce vor fi adoptate (…)”.

Citeşte mai mult...
 
Stategia Nationala pentru Tineret 2014 – 2020 PDF Imprimare
Luni, 12 August 2013 20:33

STRATEGIA   NAȚIONALA   PENTRU  TINERET  2014-2020

                                   

              Obiectivul general al Strategiei:

              Susţinerea participării active a tinerilor la viaţa economică, socială, culturală şi politică a ţării, asigurând oportunităţi egale de acces la educaţie, ocupare şi condiţii de viaţă decente, inclusiv pentru grupurile vulnerabile.

Citeşte mai mult...
 
M.T.S. lanseaza in dezbatere publica „Strategia Naţională pentru Tineret 2014 – 2020” PDF Imprimare
Luni, 12 August 2013 20:09

             Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat în dezbatere publică, astăzi, 12 august, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, „Strategia Naţională pentru Tineret 2014 – 2020”.

                      

          Elaborarea Strategiei a fost realizată în concordanţă cu Hotărârea de Guvern nr. 870/2006 care reglementează sistemul guvernamental de formulare a politicilor publice. Această Strategie este documentul programatic la nivelul cel mai înalt care îşi propune să identifice şi să prioritizeze direcţiile de acţiune, astfel încât să poată fi constatate evoluţii pozitive în domenii precum: munca şi antreprenoriat, cultură şi educaţie non-formală, sănătate, sport şi recreere, participare şi voluntariat.

          În perioada care urmează, documentul se va afla în dezbatere publică, având ca termen de finalizare a dezbaterilor pe marginea acestuia luna octombrie a anului curent, moment în care va fi definitivat şi planul de acţiune sectorial la care îşi aduc aportul mai multe ministere prin grupul de lucru interministerial desemnat să elaboreze acest document.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 95 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate