Total Media News

Esential
O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea PDF Imprimare Email
Luni, 28 August 2017 10:18

 

 

                        

 

      Conform  zf.ro, in România există peste 1.300 de companii care cultivă struguri şi pro­duc vin, iar circa o treime din to­tal sunt întregistraţi în judeţul Vran­cea, arată datele de la Regis­trul Comerţului. Pe poziţiile urmă­toare vin Bucureşti, Prahova, Arad şi Iaşi, însă la distanţă considerabilă de lider. Peste 20 de judeţe din ţară sunt aproape invizibile pe harta viticolă a României cu mai puţin de zece jucători.

      „În judeţul Vrancea sunt peste 24.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, dintre care doar circa 3.000 de hectare cu declaraţie de recoltă. Terenul este puternic fărâmiţat, fiind circa 10.000 de proprietari în zonă“, explică Valeriu Cotea, pro­fesor la Facultatea de Horticul­tură din Iaşi şi preşedintele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului.

      El adaugă faptul că, dintre proprietari, doar câteva sute fac din această activitate o afacere şi au în spate o firmă. Alţii lucrează pe PFA deoarece legislaţia permite ca fiecare producător să realizeze zece vagoane de vin pentru autoconsum, adaugă Cotea. El explică şi faptul că această situaţie se regăseşte şi în alte judeţe.

 

Citeşte mai mult...
 
LOTERIA BONURILOR FISCALE: vezi care sunt bonurile fiscale câştigătoare aferente lunii iulie PDF Imprimare Email
Luni, 21 August 2017 10:26

 

 

                                                   

    La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale de duminică, 20 august, au ieşit din urne numerele 22 reprezentând ziua de emitere (22 iulie) şi 878 reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare - între 878 şi 878,99 lei.


     Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.Citeşte mai mult...
 
In Romania există o criza a fortei de munca PDF Imprimare Email
Duminică, 13 August 2017 16:46

  Motivul pentru care în România există o criză a forţei de muncă, deşi, statistic, ţara are o rezervă de 4 milioane de oameni apţi de muncă, dar care nu sunt salariaţi

 

                      

 Conform  mediafax.ro,doar 4,8 milioane de persoane dintr-un total de 8,8 milioane de oameni care formează „populaţia activă” au statut de salariat, rata de angajare raportată la populaţia aptă de muncă fiind astfel de 55% la nivel naţional, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

 

  În ciuda faptului că managerii şi antreprenorii se plâng din ce în ce mai frecvent de faptul că nu găsesc suficient de mulţi candidaţi pe piaţa muncii şi că vor o legislaţie prin care să poată re­cru­ta mai uşor imi­granţi din state non-UE, datele arată că Ro­mânia are o rezervă de 4 mil. an­gajaţi care ar putea să lucreze, dar care nu sunt prinşi în categoria salariaţilor, informează ZF.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul schimba IMPOZITAREA CONTRACTELOR Part time PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Iulie 2017 11:59

                 

    Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" solicita Guvernului sa dezbata urgent in Consiliul National Tripartit de Dialog Social masurile de politica fiscala pe care vrea sa le introduca, inclusiv impozitarea salariilor part-time la nivelul salariului minim.

     "Desi definitia muncii nedeclarate (munca la gri si munca la negru) este una restrictiva in legislatia romaneasca, avem convingerea ca se pot gasi mecanisme adecvate care sa reduca si sa descurajeze fenomenul, cu conditia ca acestea sa fie propuse spre adoptare dupa o analiza temeinica, impreuna cu toti partenerii sociali, astfel incat efectul sa fie cu adevarat de descurajare a practicilor de evaziune in acest domeniu si nu de bulversare, in egala masura, a angajatilor si angajatorilor", transmite Cartel Alfa.

Citeşte mai mult...
 
Reglementari obligatorii pentru cei care conduc o bicicleta pe drumurile publice PDF Imprimare Email
Luni, 10 Iulie 2017 10:06


               


     Pasaje din Codul Rutier care reglementeaza  circulatia  pe  drumurile  publice  si  ale  biciclistilor :

Potrivit REGULAMENTULUI de aplicare a OUG 195/2002 :

ART. 14

    In circulatia pe drumurile publice bicicleta trebuie sa fie:

    a) prevazuta cu dispozitiv de franare eficace;

    b) prevazuta cu un sistem adecvat, functional, de directie;

    c) dotata cu sistem de avertizare sonora; se interzic echiparea si folosirea sistemelor de avertizare sonora specifice autovehiculelor;

    d) echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare;

    e) echipata cu elemente sau dispozitive care, in miscare, formeaza un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 100

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate