Total Media News

Esential
Energia eoliană a asigurat 20% din consumul de electricitate din România PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019 14:10
                                     Imagini pentru energie eoliana poza
         Conform  mediafax.ro,Energia eoliană a asigurat vineri 20% din consumul de electricitate, ceea ce plasează România pe locul 4 în Europa, după Danemarca (81% din consum), Germania (37%) şi Austria (23% din consum).

       Conform datelor furnizate de asociaţia Wind Europe, energia eoliană a asigurat 19% din consumul Portugaliei (locul 5), urmată de Suedia (15%), Italia (12%), Olanda (11%), Spania (10%) şi Cipru (10%).

 

Citeşte mai mult...
 
O noua TAXA in sectorul 2 : Taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare PDF Imprimare
Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 18:42

                " Taxa de habitat "

      

    Dupa  ce  in  sectorul  4  din  Bucuresti s-a  instituit  "Taxa  de  salubrizare " prin  care  cetatenii  si  firmele  platesc  o  TAXA  pentru  gunoiul  prezumat  NU pentru  gunoiul  generat  efectiv, si  in  sectorul 2  s-a  instituit  "Taxa de habitat " cu destinaţia specială de salubrizare este instituită ca taxă specială în temeiul prevederilor art. 484 alin. (1) ţi (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi ale Legii nr. 101/2006, republicată - serviciului de salubrizare a localităţilor, fiind fundamentată pe necesitatea asigurării prestaţiilor efectuate pentru salubrizarea Sectorului 2, de care beneficiază întreaga comunitate locală şi individual.
     Vă informăm că în conformitate cu prevederile H.C.L. 392 / 04.12.2018 începând cu anul fiscal 2019 persoanele fizice - locuitori ai Sectorului 2, au obligaţia de a achita la bugetul local al sectorului taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare.

 

Citeşte mai mult...
 
Modificare importantă asupra legii privind circulaţia pe drumurile publice PDF Imprimare
Joi, 27 Decembrie 2018 15:29
   
                            Imagini pentru sofer poza
   Conform  mediafax.ro,Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că o persoană declarată inaptă din punct de vedere medical trebuie să informeze poliţia rutieră asupra constatării realizate de unitatea de asistenţă medicală autorizată.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/.2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul instituirii unor condiţii privind ciruclaţia pe drumurile publice a autovehiculelor cu volanul situat pe partea dreaptă.

O prevedere arată că: „Examinarea medicală (...) a conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se realizează în unităţi de asistenţă medicală autorizate, existente la nivelul fiecărui judeţ, care au obligaţia luării în evidenţă a acestora”.

 
Citeşte mai mult...
 
UNTRR organizează un protest autorizat în fața Parlamentului European PDF Imprimare
Duminică, 23 Decembrie 2018 19:12
            UNIUNEA NATIONALA A TRANSPORTATORILOR DIN ROMANIA organizează alături de asociațiile membre IRU din țările est-europene și alte țări afectate de măsurile conținute de Pachetul Mobilitate 1 bazate pe propunerile restrictive ale Alianței Rutiere a Statelor din Vestul UE, un protest autorizat în fața Parlamentului European care va decide pe 10.01.2019  și soarta transportatorilor rutieri români!
                                             

     Transportatorii români sunt chemați să se alăture protestului pentru stoparea adoptării Pachetului Mobilitate 1!
   
UNTRR informează că permisul pentru protest în orașul Bruxelles este așteptat pe 27 decembrie 2018. Cererea de protest este depusă pentru data de 10 ianuarie 2019, pentru 10 autocamioane și 600 de persoane care vor protesta în Piața Luxemburg (în fața Parlamentului European). După mai multe întâlniri cu autoritățile competente de la Bruxelles, reprezentanții transportatorilor sunt încrezători că le va fi acordat permisul de protest, deși sunt încă posibile schimbări datorate ultimelor evenimente de la Strasbourg, Paris și Bruxelles care vizează securitatea cetățenilor și măsurile de ordine publică speciale. Totodată, reprezentanții transportatorilor negociază autorizarea unei procesiuni de 120 de camioane pe centura Bruxelles care însă va fi mult mai dificil de obținut, având în vedere complexitatea efectelor și implicarea mai multor autorități competente din regiuni diferite, acest răspuns oficial al autorităților belgiene fiind așteptat până în data de 06 ianuarie 2019.
Citeşte mai mult...
 
Earthrise: 50th anniversary of the pioneering Apollo 8 moon mission PDF Imprimare
Vineri, 21 Decembrie 2018 12:38
The famous Earthrise photo

The famous Earthrise photo(Credit: NASA)


Fifty years ago today, a space mission lifted off that would change our world forever. Born in the depths of the Cold War and launched at a time of national turmoil, Apollo 8 was more than a great scientific and engineering feat. Sending three men to circle the Moon in a fragile capsule involved a string of achievements – they became the first human beings to see the Earth from space as an entire planet, traveled farther from home than anyone in history, and in the process all but ended the Space Race. As you might expect, the story of Apollo 8 is a fascinating one.

  • Commander Frank Borman
Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 120

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate