Total Media News

Sport
Editie remarcabila a Jocurilor Europene pentru Romania! PDF Imprimare
Luni, 03 Iulie 2023 20:01

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „COSR/ TEAM ROMANIA/ foto:”

Romania a terminat editia 2023 a Jocurilor Europene de la Cracovia cu un record de medalii la aceasta competitie, 17.

Echipa Romaniei a încheiat editia aceasta  pe locul 15 între cele 48 de națiuni participante.
6 aur - 6 argint - 5 bronz = 17 medalii
Festivitatea de închidere a marcat finalul Jocurilor. Președintele EOC Spyros Capralos a declarat închisă competiția. Următoarea ediție a Jocurilor încă nu are desemnat orașul gazdă.
Citeşte mai mult...
 
A fost înființată Agenția Națională pentru Sport PDF Imprimare
Luni, 19 Iunie 2023 13:38
                                                              
   Guvernul României a adoptat ieri, în prima ședință a Executivului de după învestire, o ordonanța de urgență – OUG nr. 59/2023 – prin care, printre alte prevederi, se regăsește și cea referitoare la înființarea Agenției Naționale pentru Sport, ca urmare a desființării Ministerului Sportului. Actul normativ a fost deja publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 536/15.VI.2023.
 
Astfel, art. 2 prevede:
 
(1) Se înființează Agenția Națională pentru Sport, instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și coordonarea prim-ministrului, finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care se desființează.
(2) Agenția Națională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul, în condițiile legii.
(3) Agenția Națională pentru Sport este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului.
(4) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale pentru Sport se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
 
Citeşte mai mult...
 
Jocurile Europene PDF Imprimare
Duminică, 18 Iunie 2023 11:56

                    

 

  În Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, a avut loc astăzi prezentarea oficială a delegației României care va participa la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023.

   Este cea mai numeroasă Echipă Olimpică prezentă la o edițe a Jocurilor Europene cu nu mai puțin de 150 sportivi (74 feminin &76 masculin). La prima ediție a competiției, la JE Baku 2015, Team Romania a avut 147 de sportivi în delegație, iar la JE Minsk 2019, 123 sportivi.

Tricolorii vor concura la 18 discipline sportive, la Cracovia Malopolska, iar în fruntea Team Romania, la ceremonia de deschidere a Jocurilor se vor afla Bianca Ghelber, campioană europeană în 2022 la aruncarea ciocanului, și Cătălin Chirilă, campion mondial și european în 2022.
 În cadrul festivității de la Izvorani, Cătălin Chirilă a depus jurământul sportivilor, iar pe al antrenorilor și oficialilor Olimpiu Marin.

Componenții Team Romania pentru JE Cracovia Malopolska 2023:

 

*

Citeşte mai mult...
 
Strategia Națională pentru Sport a fost aprobată PDF Imprimare
Joi, 11 Mai 2023 08:31

                           Strategia Națională pentru Sport a fost aprobată

  In cadrul ședinței de astăzi, 10 mai 2023, Guvernul României a aprobat „Strategia Națională pentru Sport 2023-2032”, proiect inițiat de Ministerul Sportului, care poziționează sportul ca prioritate națională și stabilește viziunea de dezvoltare și direcțiile majore pentru următorul deceniu.

Ziua de astăzi este una istorică pentru sportul românesc, un punct de referință care îi va determina viitorul într-o manieră profund reformatoare. Strategia Națională pentru Sport a fost aprobată de Guvernul României și aș vrea să mulțumesc încă o dată pentru sprijinul guvernamental primit de-a lungul acestui întreg proces!


Citeşte mai mult...
 
Saptamana de succes in sportul Romanesc! PDF Imprimare
Vineri, 21 Aprilie 2023 08:54

                   Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

    Sportul romanesc trece printr-o saptamana cu multiple succese. 

La Campionatul European de Haltere, Loredana Toma, legitimata la CS Rapid, a reusit sa obtina trei titluri europene, la smuls, aruncat si total, la Erevan, la categoria 71 kg, reusind aceasta performanta pentru a 5-a oara.

Andreea Beatrice Ana și Cătălina Axente au cucerit primele medalii pentru România la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb,
Andreea Beatrice Ana, prima campioană europeană din istoria luptelor feminine românești, și-a apărat cu succes titlul continental cucerit anul trecut.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport