Total Media News

Media-Publicitate
De ce renunta strainii la Pro TV si Prima PDF Imprimare
Miercuri, 08 Ianuarie 2014 13:28

           Televiziunile din Romania sunt scoase la vanzare pe banda rulanta, in ciuda faptului ca atrag cel mai mare buget din piata de publicitate.

                     

     Dupa Prima TV, pe lista posturilor disponibile a ajuns si canalul cu cea mai mare audienta, Pro TV.

   Ce ii determina pe actionarii straini sa renunte la operatiunile locale?

   Pentru a avea un tablou complet al situatiei, am solicitat opiniile unor jucatori din piata, precum si ale unor specialisti media.

"Romania este o piata superconcurentiala si este foarte greu sa gasesti un manager la fel de bun caAdrian Sarbu", spune Sebastian Ghita, proprietarul Romania TV cu privire la motivele vanzarii Pro TV. Potrivit acestuia, operatiunile din Romania ale CME ar fi greu de redresat fara un management adecvat. Intrebat daca este interesat de achizitia posturilor de radio Pro FM si Info Pro, ce ar urma sa fie de asemenea scoase la vanzare, Sebastian Ghita a spus ca nu are o astfel de initiativa. 

Viorel Micula, proprietar al postului de televiziune National TV, apreciaza la randul sau ca intr-un context economic dificil, nici veniturile din media nu au cum sa fie satisfacatoare pentru unele companii care au anumite targeturi. "Din pacate, multe firme straine se retrag din Romania. Guvernul ar trebui sa faca ceva pentru a incuraja investitiile straine", adauga Viorel Micula. 

Citeşte mai mult...
 
Parlamentul respinge raportul TVR. Consiliul de administraţie al televiziunii publice este demis PDF Imprimare
Marţi, 10 Decembrie 2013 17:04

     Raportul de activitate al SRTV pe 2012 a fost respins, marţi, de plenul Parlamentului, ceea ce implică demiterea Consiliului de administraţie al televiziunii publice.

                                                                 

     Raportul de activitate al SRTv pe 2012 a fost respins cu 21 de voturi "pentru", 262 voturi "împotrivă" şi 10 abţineri.

     Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat că, în urma votului, Consiliul de administraţie al TVR a fost demis.

     Tot marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului, cerând însă menţinerea funcţionării actualului Consiliu de Administraţie (CA) al televiziunii publice.

      Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, în fiecare an, Televiziunea şi Radioul Publice trebuie să depună la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv.

      Societatea Română de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de circa 620 de milioane de lei la 31 decembrie 2012, reprezentând datorii fiscale, dar şi obligaţii de natură comercială care au o vechime de cel puţin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.

      TVR a încheiat 2012 cu un deficit brut de 146.837.955 lei (34.148.362 euro), cu 9,15% mai mic faţă de 2011, însă televiziunea şi-a încheiat activitatea anul trecut "cu principalul obiectiv îndeplinit"- situaţia financiară a instituţiei a fost "echilibrată", potrivit raportului de activitate al SRTv.

 

Citeşte mai mult...
 
RCS & RDS controleaza jumatate din piata de internet fix si 60% din piata de cablu TV din Romania PDF Imprimare
Luni, 25 Noiembrie 2013 21:51

      RCS&RDS, compania patronată de Zoltan Teszari, controlează aproape jumătate din piaţa de internet fix din România, având 1,6 milioane de abonamente, scrie ZF.ro.

                                                          

    RCS&RDS deţine 46,7% din piaţa de internet fix, faţă de 35,7% în 2009, şi 61,5% din piaţa de cablu TV din România, faţă de 47,7%, în urmă cu patru ani.

    În ultimii doi ani şi jumătate, RCS&RDS a câştigat 500.000 de clienţi noi pentru serviciile de internet fix, mai scrie ZF.

    Informaţiile legate de cota de piaţă a companiei RCS&RDS apar pentru prima oară din 2010 încoace, atunci fiind ultima dată când RCS&RDS a dat publicităţii astfel de date. Datele prezentate mai sus sunt valabile pentru finalul anului 2012.

Citeşte mai mult...
 
Televiziunea Al Jazeera acum si in Romania PDF Imprimare
Miercuri, 23 Octombrie 2013 13:28

     Televiziunea Al Jazeera isi extinde prezenta in Romania, fiind retransmisa de platforma Focus Sat

                         

     Versiunea in limba engleza a televiziunii Al Jazeera isi dezvolta prezenta pe piata audiovizualului din Romania, fiind retransmisa si pe platforma de satelit Focus Sat, operata de UPC Romania.

      Televiziunea Al Jazeera a inceput sa fie retransmisa si pe teritoriul Romaniei in anul 2012, fiind, la momentul respectiv, disponibila doar in reteaua IPT   

V (Internet Protocol Television) a Ines Group.

                

                         .

      Acum, televiziunea Al Jazeera isi extinde prezenta in audiovizualul romanesc, fiind retransmisa si in retelele platformei Focus Sat, potrivit unei notificari remise CNA de Focus Sat, care a fost analizata in sedinta de miercuri a Consiliului.

 

Citeşte mai mult...
 
Radio UNSR 2013 PDF Imprimare
Joi, 17 Octombrie 2013 08:47

                         Radio  UNSR 2013

                                         

      Radio UNSR Bacău, sub sloganul „Te ţine la curent cu viaţa de student”, se defineşte simplu: un radio al studenţilor pentru studenţi. Elementele din definiţie se reflectă atât în alcătuirea echipei redacţionale de bază cât şi în tematica emisiunilor.

     Echipa redacţională de bază este formată din studenţi ai celor cinci facultăţi din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, cărora li se adaugă corespondenţi UNSR din 14 centre universitare din ţară.

    Grila de programe a Radio UNSR Bacău conţine în exclusivitate producţii proprii concepute de studenţi pentru studenţi, emisiuni care se axează în principal pe probleme studenţeşti locale şi naţionale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 19

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Media-Publicitate