Total Media News

Imobiliar
Un bărbat a construit o casă de vis cu doar 9.000 de dolari PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 13:11

    Steve Areen a construit o casă tip dom în doar şase săptămâni, folosind aproape în totalitate materiale naturale, iar costul total al construcţiei a fost de sub 9.000 de dolari.

           

     Regulile nu sunt atât de stricte în Tailanda, astfel încât Steve nu a avut nevoie de avize pentru construcţie, fapt care a scurtat mult timpul. Pentru anumite aspecte, precum încălzirea apei şi iluminare, ingeniosul bărbat a trebuit totuşi să apeleze la metode convenţianale, precum instalaţia de energie electrică.

    Este prima casă de tip dom construită de Steve Areen, însă are deja planuri pentru o nouă locaţie, lângă Oregon. El vrea ca de această dată să folosească materiale ceva mai rezistente, precum un anumit tip de cărămidă realizată din pământ.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum gasesti cele mai ieftine case PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Martie 2014 12:09

             Locuinţele din România s-au ieftinit cu peste 10%, în 2013.

                       

Este una dintre cele mai mari scăderi de preţuri la nivel european. Specialiştii se aşteaptă ca şi anul acesta să vedem o contracţie de câteva procente.

Executările silite – reduceri de 50%

Unele dintre cele mai bune oferte se găsesc la bănci, în ofertele de executări silite. În mod normal, după ce imobilul nu se vinde la prima licitaţie, la preţul de evaluare, banca aplică o scădere de 25%. După susţinerea mai multor licitaţii, unele bănci fac reduceri şi de 50%. Pentru un apartament cu trei camere din Constanţa, pe care a încercat să îl vândă de mai multe ori, banca Unicredit Ţiriac aplică acum, din start, o înjumătăţire a preţului, până la 26.500 de euro. Casa era evaluată la 53.000 de euro. Chiar şi reducerile de 25% dau naştere la preţuri convenabile. De exemplu, Alpha Bank are în ofertă un apartament de 3 camere de 56 mp, central, situat pe bulevardul Ioan Mihalache din Capitală, la aproape 50.000 de euro. Un teren de 100 de metri din Bucureşti, pe care se află o construcţie cu trei camere, costă 27.000 de euro, oferta aflându-se la Procredit Bank.

 

Citeşte mai mult...
 
Imobiliarele din Bucuresti: intre perspective optimiste si realitatea dura PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Ianuarie 2014 15:25

    Piaţa imobiliară din Bucureşti este blocată între veşti încurajatoare şi realitatea dură. În timp ce preţurile şi chiriile marchează minime în mod repetat, interesul investitorilor pentru Capitală creşte direct proporţional.

                    

     Companiile de consultanţă anunţă că tot mai mulţi oameni de afaceri străini vor să intre pe piaţa locală, dar dincolo de perspectivele îmbucurătoare, piaţa rămâne amorţită. Fondurile oportuniste sunt singurele dispuse să se mişte mai rapid, dorind să prindă cât mai mult timp din perioada de criză.

    Bucureştiul este în top 10 cele mai interesante pieţe din Europa, pentru investitorii imobiliari, potrivit unui studiu BNP Paribas Real Estate. Aceştia caută pieţe relativ stabile, care să le ofere în acelaşi timp oportunitatea să crească rapid. Cam acelaşi fenomen care s-a resimţit în România înainte de criză, doar că la o scară mult mai mică şi cu mai multă preauţie din partea celor care îşi plasează banii în imobiliare. Iar acest lucru nu este valabil doar pentru noi.

Citeşte mai mult...
 
Harta preturilor la locuinte in Europa. Unde au scazut cel mai tare costurile PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Decembrie 2013 20:59

      Scăderea preţurilor locuinţelor din România a încetinit în trimestrul al treilea, la 7,15%, piaţa locală înregistrând a cincea mare reducere din Europa în primele nouă luni, potrivit unui studiu recent.

               

   La şase luni, datele portalului imobiliar indicau o scădere cu 10,2% faţă de perioada similară a anului trecut, reprezentând a treia scădere din Europa, după Grecia şi Cipru.

   Studiul, prezentat de Mediafax, a fost realizat de portalul globalpropertyguide.com pe baza preţurilor medii de vânzare a apartamentelor, ajustate cu inflaţia.

   Pe prima poziţie, cu cea mai mare scădere a preţurilor în perioada analizată, se află Spania, cu un minus de 9,46%, iar pe locul doi este Grecia, cu o reducere de 8,85%, iar pe trei a fost plasată Rusia cu -8,18%.

  "România (-7,15%), Zagreb, Croaţia (-6,56%), Olanda (-4,87%) şi Slovacia (-4,87%) încă se confruntă cu dificultăţi. Ştirea bună pentru toate aceste pieţe este că ritmul de scădere a preţurilor s-a diminuat puternic în trimestrul al treilea", menţionează sursa citată.

Citeşte mai mult...
 
Apartamente de 16.000 euro PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Decembrie 2013 18:56

       Locuinţele ANL au fost şi au rămas o soluţie perfectă pentru clienţii de imobiliare cu bugete reduse.

              

     Până acum, chiria era singura opţiune.

    Acum însă, se vorbeşte din nou şi despre cumpărarea locuinţelor construite de ANL. Există chiar şi condiţii speciale în cadrul programului Prima Casă, pentru cei care vor să facă acest lucru. Totuşi, numărul chiriaşilor interesaţi să devină proprietari pe apartamentul în care locuiesc nu este deloc ridicat.
   În momentul în care au decis să scoată la vânzare locuinţele ANL, oficialii Ministerului Dezvoltării au vizat strângerea de fonduri. Mai multe şantiere erau blocate  din lipsă de fonduri iar vânzarea însemna o soluţie pentru construcţia de noi locuinţe. A mai existat o asemenea încercare în urmă cu patru ani, dar atunci doar puţin peste 400 de chiriaşi au ales să cumpere. De data aceasta însă, interesul este ceva mai crescut. La primăriile din toată ţara există aproape 3.000 de cereri de cumpărare, venite din partea chiriaşilor.      

   Aproximativ 200 au fost deja cumpărate. şi asta în doar două luni de la relansarea programului de vânzare.

„Guvernul şi-a propus să vândă integral cele 2.900 de locuinţe pentru care există deja cereri. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci se va asigura un buget consistent pentru 2014. Cu alte cuvinte, dacă aceste tranzacţii se vor finaliza, ANL nu va mai mai avea nevoie de bani de la bugetul de stat“, a declarat Dumitru Nancu, director general ANL.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 26

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar