Total Media News

Imobiliar
Australia's tallest timber building makes a towering case for eco-friendly construction PDF Imprimare
Marţi, 27 Noiembrie 2018 15:17
                          Floor-by-floor, huge exposed V-shaped columns were stacked on top of one another to support the timber...

Floor-by-floor, huge exposed V-shaped columns were stacked on top of one another to support the timber slabs used for floor plates and exposed ceiling soffits inside 25 King(Credit: Tom Roe)


Lured by their superior sustainable qualities, high-rise developers around the world are increasingly turning to timber materials for construction, and a newly completed office tower in Australia is the latest shining example of this. Billed as the nation's tallest timber structure, 25 King tastefully pairs its wooden skeleton with a shimmering glass facade, leaving the exposed timber beams to become part of the aesthetic inside as well as out.

 

Citeşte mai mult...
 
Noua lege privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. PDF Imprimare
Marţi, 11 Septembrie 2018 13:26

              

 

      Conform  mediafax.ro,Noua lege 196/2018 a Asociaţiilor de proprietari a apărut în Monitorul Oficial, urmând să fie modificate mai multe aspecte, precum înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, administrarea, întreţinerea şi folosirea imobilelor sau grupurilor de imobile din condominii. Legea se aplică proprietarilor, chiriaşilor, asociaţiilor de proprietari şi asociaţiilor de chiriaşi din condominii, potrivit actului publicat în Monitorul Oficial. 

      Noua lege vizează în primul rând o mai bună structură a conducerii asociaţiilor de proprietari, precum şi clarificarea atribuţiilor fiecăruia. ”Preşedintele asociaţiei de proprietari şi membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, consemnată în procesul-verbal. Pentru neîndeplinirea atribuţiilor ce le revin, sau pentru depăşirea atribuţiilor legale şi statutare, preşedintele asociaţiei, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar, pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor sau terţilor, după caz.” 

 

Citeşte mai mult...
 
Cresc preţurile apartamentelor PDF Imprimare
Joi, 07 Iunie 2018 14:24
   
                                                
    Conform  mediafax.ro,Suma medie cerută pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel naţional (noi şi vechi) a ajuns la 1.215 euro pe metru pătrat, adică cu 1,5% peste nivelul consemnat la finele lunii aprilie (respectiv 1.197 de euro pe metru pătrat), conform unui studiu al portalului imobiliare.ro.

    Tendinţa de creştere a fost resimţită în toate marile oraşe ale ţării, atât pe piaţa veche, cât şi pe cea nouă. Pe parcursul lui mai, Iaşiul a depăşit pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat ca medie de preţ la apartamente, alăturându-se astfel celorlalte şase mari oraşe aflate în această situaţie (printre care se numără şi Craiova).

    Din punctul de vedere al aşteptărilor vânzătorilor, apartamentele din Capitală s-au apreciat, per ansamblu, cu 1% luna trecută, de la 1.315 la 1.328 de euro pe metru pătrat. Creşteri au fost consemnate pe ambele segmente de piaţă analizate, respectiv vechi şi nou: în cel dintâi caz a fost consemnat un plus de 0,7% (de la 1.234 la 1.243 de euro pe metru pătrat), iar în cel de-al doilea a avut loc un avans de 1,2% (de la 1.372 la 1.389 de euro pe metru pătrat).

 

Citeşte mai mult...
 
Programul „Prima Casă”: Noi criteri de evaluare pentru băncile care acordă creditele, din 2018 PDF Imprimare
Luni, 11 Decembrie 2017 15:53

 

         

 

   Conform  mediafax.ro,din 1 ianuarie 2018 vor intra în vigoare procedura şi criteriile de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanţatorii participanţi în cadrul programului „Prima casă”. Procedura a fost aprobată prin Ordin al ministrului Finanţelor, a precizat vineri instituţia.

  Potrivit MFP, criteriile care vor fi avute în vedere la evaluarea anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare după aplicarea criteriului privind ponderea garanţiilor acordate de fiecare finanţator în totalul garanţiilor acordate în anul precedent, sunt următoarele:

 

Citeşte mai mult...
 
Apartamentele s-au ieftinit în Bucureşti, dar s-au scumpit în restul ţării PDF Imprimare
Marţi, 07 Noiembrie 2017 14:04

                

    Conform  mediafax.ro,apartamentele din Bucureşti s-au ieftinit, iar cele din restul ţării s-au scumpit, per ansamblu, cu 3,5%, în timp ce atât casele din Capitală, cât şi cele din ţară s-au scumpit cu 3,7%, respectiv 3,9%, în al treilea trimestru din 2017 faţă de trimestrul trecut, potrivit Imobiliare.ro.

    În al treilea trimestru din 2017, preţurile solicitate pentru locuinţele scoase la vânzare la nivel naţional s-au menţinut, per ansamblu, la un nivel relativ constant faţă de cele trei luni anterioare, potrivit unui raport realizat de Analize Imobiliare, platforma dezvoltată de Imobiliare.ro. Stagnarea se datorează în mod exclusiv tendinţei de ieftinire consemnate de apartamentele din Bucureşti, întrucât cele din restul ţării s-au apreciat, per ansamblu, cu 3,5%, iar casele s-au scumpit atât în Capitală (cu 3,7%), cât şi în ţară (cu 3,9%).

Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar