Total Media News

Energie
Directorul OMV Petrom anunţă o descoperire care face din România o forţă regională PDF Imprimare
Duminică, 07 Octombrie 2012 18:37

      "Această descoperire pe care o numim noi sonda Domino 1 este o estimare de acumulare de gaze de circa 42 de miliarde până la 84 miliarde de metri cubi de gaz. Producţia ar putea începe pe la sfârşitul decenului acesta, undeva spre anii 2018", a declarat Gheorghe la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

Ea a arătat că în prezent sunt evaluate datele şi ar mai trebui şi alte sonde.

"Apoi va trebui să mai facem alte date seismice ca să vedem pe întreg perimetrul ce alte puncte posibile de exploatare sunt, urmând ca undeva pe la mijlocul acestui deceniu să luăm decizia, dacă sau nu este comercial trecerea la dezvoltarea, la investiţia propriu-zisă", a afirmat Gheorghe.

                        

    Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited, filială a companiei americane Exxon Mobil, a început împreună cu OMV Petrom (SNP), în decembrie 2011, forajul într-un perimetru petrolier din Marea Neagră aflat în concesiunea companiei româneşti.

Citeşte mai mult...
 
Centralele sunt depășite, să le închidem! PDF Imprimare
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 18:46

   Testele de rezistență făcute de Europa la centralele sale nucleare dau destule motive pentru a le închide pe cele vechi. Dar Comisia nu are curajul de a urma exemplul german și preferă să mizeze pe o modernizare costisitoare, deplânge Frankfurter Rundschau.

 

     Lipsesc airbag-urile, catalizatorul, farul cu halogen, servodirecţia, sistemul automat de deschidere a geamurilor. Nimănui nu i-ar veni ideea să echipeze o broscuţă VW veche de 40 de ani astfel încât să poată să fie utilizată în traficul modern, care este de două ori mai dens şi mult mai rapid. Doar puţini contemporani s-ar aşeza cu plăcere în această ladă veche pentru a merge în fiecare zi la muncă. Şi chiar şi ca Oldtimer pentru mici excursii de duminică, broscuţa de la începutul anilor 70 nu este foarte viabilă pentru că nu este destul de veche şi de specială.

Citeşte mai mult...
 
Casa Verde: Fonduri noi pentru instalarea centralelor termice ecologice PDF Imprimare
Duminică, 30 Septembrie 2012 17:56

   Ministerul Mediului a primit o suplimentare de buget de 20 milioane lei pentru programul Casa Verde. Suma este insa mult mai mica decat bugetele din anii anteriori.

 

    Programul Casa Verde a fost unul dintre cele mai de succes programe derulate de Ministerul Mediului daca evaluarea se face in functie de numarul de solicitari.

  Spre exemplu, in 2011, numarul cererilor a fost de 43.000 iar numarul beneficiarilor care au primit subventii pentru instalarea de centrale termice ecologice a fost de pana in 11.000.In ciuda interesului populatiei, bugetele au scazut de la an la an. In 2010 suma alocata a fost de 110 milioane lei, in 2011 s-au alocat 100 milioane lei pentru ca in 2012, bugetul initial sa scada la 90 milioane lei.

Citeşte mai mult...
 
SCANDAL cu gazul rusesc: Replica incredibila data UE de GAZPROM PDF Imprimare
Miercuri, 05 Septembrie 2012 16:56

     Comisia a adăugat că se teme că Gazprom ar face abuz de poziţia dominantă de pe piaţă. Răspunsul Gazprom a fost extrem de scurt şi aproape nonşalant.

 

   "Lăsaţi-i să investigheze", a reacţionat compania, potrivit BBC.

Rusia asigură 25% din importul de gaze în Europa, iar multe state se bazează exclusiv pe gazul rusesc.

Citeşte mai mult...
 
Borza: Hidroelectrica a înregistrat un prejudiciu de peste un miliard de euro PDF Imprimare
Vineri, 17 August 2012 14:09

      Salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariaţii companiei beneficiază de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii, care acoperă 59% din totalul veniturilor, fiind o situaţie "atipică", potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica.


    "Contractul colectiv de muncă în Hidroelectrica, încheiat în 2005 şi care expiră în 2014, are multe anomalii, este împovărător pentru indicatorii financiari ai companiei şi încurajează nemunca", a declarat vineri într-o conferinţă de presă Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica.

 

** Conferinţă de presă organizată de Euro Insol :

  http://www.privesc.eu/Arhiva/12037/Conferinta-de-presa-organizata-de-Euro-Insol-in-cadrul-careia-este-prezentat--Raportul-Administratorului-judiciar-privind-cauzele-si-imprejurarile-car

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie