Total Media News

Energie
Transelectrica a avut anul trecut un profit de patru ori sub cel din 2011 PDF Imprimare
Luni, 18 Februarie 2013 22:17

            Transelectrica (TEL) a avut anul trecut un profit de 27 milioane lei (6 milioane euro), de peste patru ori sub câstigul din precedentul exercitiu financiar, de aproape 114 milioane lei, potrivit informatiilor financiare preliminare intocmite conform standardelor IFRS.



           Veniturile companiei nationale de transport a energiei electrice au scazut anul trecut cu 13,4%, la 2,71 miliarde lei (608,6 milioane euro), iar cheltuielile din exploatare au coborât cu 10,8%, la 2,63 miliarde lei (590,2 milioane euro). in precedentul exercitiu financiar, veniturile au fost de 3,13 miliarde lei, iar cheltuielile de aproape 2,95 miliarde lei.Transelectrica mentioneaza ca volumul de energie electrica transportata a scazut cu 3,8%, de la 56,05 milioane MWh in anul 2011, la 53,93 milioane MWh in anul 2012.

Citeşte mai mult...
 
Statul roman s-a inteles cu Grupul Rompetrol pentru rascumpararea unui pachet de actiuni PDF Imprimare
Vineri, 15 Februarie 2013 22:17

         Grupul Rompetrol şi statul român, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) au ajuns la un acord privind disputele legate de conversia în acţiuni a obligaţiunilor Rompetrol Rafinare.

 

        Prin memorandumul semnat astăzi de către părţi Grupul se angajează să răscumpere o parte dintre acţiunile pe care statul român le deţine la Rompetrol Rafinare, iar disputele legale vor fi închise. Grupul Rompetrol, care a anunţat finalizarea negocierilor, nu a înaintat nicio sumă legată de acţiunile ce vor fi răscumpărate şi nici ce procent din pachetul de 44,69% deţinut de OPSPI va fi preluat de companie.

Citeşte mai mult...
 
Cel mai important proces pentru stat: Electrica cere la Paris penalitati de 250 mil. euro de la .... PDF Imprimare
Vineri, 08 Februarie 2013 13:18

              Statul român, prin Electrica, îşi caută dreptatea la Paris în chestiuni care privesc neîndeplinirea clauzelor din contractele de privatizare de către greii europeni ai energiei.

 

          Cel mai nou raport al Curţii de Conturi arată că sumele pe care investitorii străini le-au adus ca majorări de capital atunci când au cum­părat distribuţiile de energie nu s-au dus de fapt în investiţii, lucru care contravine obligaţiilor contractuale.

Citeşte mai mult...
 
Revolutia fotovoltaicelor la Sibiu PDF Imprimare
Luni, 28 Ianuarie 2013 20:33

Mai mulți investitori sunt interesați să parieze pe amenajarea parcurilor fotovoltaice care se vor întinde pe mai multe sute de hectare, în Transilvania. 

Viitoarele parcuri fotovoltaice ar urma să fie amenajate pe o suprafață ce pornește de la Bruiu, Păucea și Avrig până la Roșia sau Șelimbăr. Cel mai mare dintre acestea ar urma să acopere aproape 200 de ha de teren și este amplasat undeva în apropierea sensului giratoriu de la Veștem. 
Citeşte mai mult...
 
SUA anunta cresterea extractie de titei cu 2,8 milioane de barili PDF Imprimare
Vineri, 25 Ianuarie 2013 21:21

Departamentul Energiei din SUA spune  ca aprovizionarea cu țiței a crescut săptămâna trecută, in  timp  ce stocurile de benzină au scăzut.

Totodata   livrările de petrol brut a crescut saptamana trecuta, guvernul a declarat joi.

Livrările brute au crescut cu 2,8 milioane de barili, sau 0,8 la sută, până la 363.1 milioane de barili, ceea ce reprezintă 8,5 la sută mai mari   fata  de nuvelurile   din  ultimii  ani ,  a  declarat  Administrația Departamentul de Energie al Energy Information  , în raportul său săptămânal.

Raportul a fost lansat o zi mai târziu decât de obicei, din cauza Martin Luther King Jr., care  a  fost in  vacanta luni.

Analistii asteapta o crestere de 2 milioane de barili de săptămâna sa încheiat 18 ianuarie, potrivit Platts, informațiile brațul de energie de McGraw-Hill CosLivrărilor de benzină a scăzut cu 1,7 milioane de barili, sau 0,7 la suta, la 233.3 milioane barili.

Asta e  cu 2,7 la sută mai  mare fata  de   ultimii  ani .

Analistii se  asteapta  să crească livrările pe benzina de 1,6 milioane de barili.Cererea de benzina peste cele patru săptămâni încheiate la 18 a fost de 1,4 la sută mai mult decât în ​​anul anterior, în medie 8.3 milioane de barili pe zi

....................................................................................................................................................................

U.S. refineries ran at 83.6 percent of total capacity on average, down 5.6 percentage points from the prior week. Analysts expected capacity to decline to 88.5 percent.

Supplies of distillate fuel, which include diesel and heating oil, grew by 500,000 barrels to 132.9 million barrels. Analysts expected distillate stocks to rise by 750,000 barrels.

In morning trading benchmark crude futures rose by $1 to $96.23 a barrel in New York.

 

***  sursa  -

 


Pagina 6 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie