Total Media News

Energie
Transelectrica anticipeaza pentru acest an venituri in stagnare si un profit in scadere cu peste 50% PDF Imprimare
Duminică, 30 Martie 2014 22:10

    Compania Transelectrica, controlată de stat, estimează pentru acest an venituri de 2,6 miliarde de lei, în stagnare faţă de 2013, şi cheltuieli în urcare cu 6,8%, la 2,48 miliarde de lei.

                                               

  Veniturile de anul trecut au totalizat 2,57 miliarde de, în timp ce cheltuielile au însumat 2,32 miliarde de lei, astfel că Transelectrica a obţinut un profit net de 203,3 milioane de lei. Ţinta de venituri pentru anul 2013 a fost de 2,8 miliarde de lei.

  Compania a anunţat miercuri că propune acţionarilor dividende de 163,3 milioane lei (36,6 milioane euro), de 5,5 ori mai mare faţă de cele distribuite anul trecut.

  Potrivit proiectului de buget pentru acest an, Transelectrica ar urma să obţină un profit net de 96,9 milioane de lei, mai puţin de jumătate faţă de câştigul înregistrat în 2013.

Veniturile pentru 2014 au fost fundamentate ţinând seama, în principal, de cantitatea de energie electrică programată pentru livrare (în scădere cu 4% faţă de 2013) şi tariful mediu pentru serviciul de transport (mai mare cu 5,7%). Veniturile din exploatare sunt estimate la 2,52 miliarde de lei şi reprezintă 97% din încasările totale.

Citeşte mai mult...
 
SOCAR investeşte anual în România zeci de milioane de euro PDF Imprimare
Joi, 26 Septembrie 2013 18:15
                     SOCAR la Bucharest Forum 2013
                      

     Astăzi, 26 septembrie 2013, CEO SOCAR România a participat la Palatul Parlamentului în deschiderea conferinţei regionale Bucharest Forum 2013, organizată de Institutul Aspen România. Evenimentul este anual şi reuneşte decidenţi politici precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, pentru a discuta aspecte legate de economia şi securitatea regională, precum şi dezvoltarea rutei comerciale dintre Asia, Europa, Statele Unite şi Canada. CEO SOCAR România, Hamza Karimov a susţinut un discurs pe tema sustenabilităţii Noului Drum al Mătăsii.

Relatăm în continuare intervenţia integrală susţinută astăzi de CEO SOCAR România, Hamza Karimov:

Citeşte mai mult...
 
2014: liberalizarea completa a pietei de energie electrica pentru companii PDF Imprimare
Joi, 12 Septembrie 2013 08:30

          În cazul clienţilor business care decid să opteze pentru o altă ofertă de electricitate decât cea a furnizorului actual, noua lege a energiei şi gazelor naturale nr. 123/2012 permite realizarea acestui lucru într-un termen de maximum 3 săptămâni de la iniţierea schimbării furnizorului.


       În cazul clienţilor business care decid să opteze pentru o altă ofertă de electricitate decât cea a furnizorului actual, noua lege a energiei şi gazelor naturale nr. 123/2012 permite realizarea acestui lucru într-un termen de maximum 3 săptămâni de la iniţierea schimbării furnizorului.

      Piaţa de energie electrică din România este total deschisă încă de la 1 iulie 2007, iar până la 1 ianuarie 2014, conform legii nr. 123/2012, toate ofertele pe care le vor primi clienţii business vor proveni din piata concurenţială. În final, liberalizarea completă a pieţei va duce la preţuri competitive şi servicii tot mai performante, oferite de furnizori clienţilor lor de pe piaţa liberă.

Citeşte mai mult...
 
Micii investitori au subscris 86% din actiunile Nuclearelectrica disponibile pe transa lor PDF Imprimare
Luni, 09 Septembrie 2013 19:34

    Micii investitori au subscris in primele opt ore ale ofertei Nuclearelectrica 86% din actiunile disponibile pe transa lor si care reprezinta 10% din oferta, interesul ridicat fiind determinat de discountul de 8% acordat pentru ordinele plasate in primele trei zile, potrivit brokerilor.

    Subscrierile au inceput la ora 9:30, iar in primele aproape opt ore, pe transa subscrierilor mici (intre 100 si 15.000 de actiuni) au fost plasate 562 de ordine pentru aproape 2,2 milioane de titluri. Volumul de actiuni subscrise si pentru care au fost plasate ordine in sistemul Bursei pana aproape de ora 17:00 reprezinta 86% din transa destinata micilor investitori.

   Micii investitori pot subscrie doar la 15 lei/actiune, insa beneficiaza de un discount de 8% (daca subscriu in primele trei zile) si de 3% (daca subscriu din a patra zi) din pretul care va fi stabilit la final, in functie de subscrierile investitorilor institutionali.

Citeşte mai mult...
 
Declaratia consortiului Shah Deniz privind alegerea proiectului TAP ca ruta a gazului din Azerbaijan PDF Imprimare
Luni, 22 Iulie 2013 13:57
          Declaraţia oficială a consorţiului Shah Deniz privind alegerea proiectului TAP ca rută de export a gazului din Azerbaijan spre Europa
                                        

       În 28 iunie 2013 - Consorţiul Shah Deniz a anunţat că a selectat proiectul Trans Adriatic Pipeline (TAP) ca rută de livrare a gazului din stadiul al doilea al proiectului Shah Deniz către clienţi din Grecia, Italia şi Sud-Estul Europei.

       La eveniment au luat cuvântul: Preşedintele regional pentru Azerbaijan, Georgia şi Turcia al BP, dl. Gordon Birrell, Preşedintele SOCAR, dl. Rovnag Abdullayev, Ministrul Industriei şi Energiei, dl. Natig Aliyev, Ambasadorul Statelor Unite în Azerbaijan, dl. Richard Morningstar, însărcinatul cu afaceri al delegaţiei Uniunii Europene în Azerbaijan, dl. Toralf Pilz, însărcinatul cu afaceri al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dl. Adrian Lee şi Directorul proiectului TAP, dl. Kjetil Tungland. Evenimentul a fost urmat de o conferinţă de presă.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie