Total Media News

Energie
Proiectul AGRI are scopul de a furniza gaze naturale lichefiate din regiunea Mării Caspice PDF Imprimare
Marţi, 09 Decembrie 2014 14:08
                             
   
    AGRI LNG Project Company S.R.L. (Azerbaidjan-Georgia-România Interconnector) a avut reuniunea Consiliului de Administrație in perioada 3-4 decembrie 2014, în București, România.

   Penspen (compania UK) a prezentat rezultatele finale ale Studiului de fezabilitate AGRI actionarilor: SOCAR (Azerbaidjan), GOGC (Georgia), ROMGAZ (România) și MVM (Ungaria).

   Consiliul de Administrație al AGRI LNG Company a discutat rezultatele raportului privind studiul de fezabilitate AGRI furnizat de Penspen. Consiliul de Administratie a propus să organizeze Adunarea Generala a Actionarilor din compania AGRI LNG în perioada ianuarie-februarie 2015.

   Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe din România și Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei din Romania au participat, de asemenea, la reuniune.

 

Citeşte mai mult...
 
Candu Energy si CNPEC-China au semnat un acord ptr. constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda PDF Imprimare
Duminică, 27 Iulie 2014 17:02

    Compania Candu Energy, parte a grupului canadian SNC-Lavalin, a incheiat un acord cu China Nuclear Power Engineering Company (CNPEC) pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala nuclearelectrica din Cernavoda, operata de Nuclearelectrica.

                

 

    Nuclearelectrica are semnată o scrisoare de intenţie pentru reactoarele nucleare 3 şi 4 cu compania China General Nuclear Power Corporation. Scrisoarea este valabilă până la sfârşitul anului.

   Ministrul Economiei, Constantin Niţă, afirma, în 11 iunie, după o întâlnire cu conducerea Industrial and Commercial Bank of China, că partea română a primit"semnale pozitive" în legătură cu finanţarea celor două reactoare.

   Presa canadiană scrie că Industrial and Commercial Bank of China a fost de acord, în luna iunie, să acorde o finanţare de 9 miliarde de dolari pentru proiectul de la Cernavodă.

   Centrala din Cernavodă are două reactoare nucleare funcţionale, dotate cu tehnologie canadiană Candu. Cele două reactoare au fost puse în funcţiune în 1996 şi 2007 şi produc aproape 20% din necesarul de electricitate al României.

Citeşte mai mult...
 
Chevron a incheiat explorarea gazelor de sist la Pungesti PDF Imprimare
Joi, 10 Iulie 2014 16:04

        Americanii de la Chevron au finalizat activitatile de explorare a gazelor de sist la sonda de la Silistea-Pungesti, judetul Vaslui, dupa doua luni de foraj la adancimi de 3.000 de metri, urmand ca informatiile obtinute pe parcursul operatiunilor sa fie analizate pentru stabilirea potentialului zacamantului.
                         

                             
    "Chevron anunta ca activitatile de foraj de explorare au fost finalizate la sonda sa din apropierea satului Silistea, judetul Vaslui. Activitatile de foraj au fost demarate la inceputul lunii mai 2014, dupa efectuarea tuturor verificarilor de siguranta si performanta, si au fost finalizate fara incidente. In prezent, Chevron analizeaza informatiile obtinute atat pe parcursul operatiunilor de foraj cat si in urma investigatiilor geo-fizice de sonda, pentru a intelege potentialul de resurse de gaze naturale din argilite”, au transmis oficialiiChevron Romania, citati de Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Grupuri energetice americane şi europene, infectate din 2011 cu virusul Dragonfly PDF Imprimare
Marţi, 01 Iulie 2014 08:26

   Sute de mari grupuri energetice americane şi europene sunt infectate din 2011 cu un virus informatic capabil să perturbe distribuţia electricităţii, a anunţat luni societatea de securitate informatică Symantec.


                 

   Identificat sub numele de Dragonfly, acest virus - finanţat probabil de către un stat - ia ca ţintă sistemele informatice ale grupurilor instalate pe teritoriile Statelor Unite, Franţei, Spaniei, Germaniei, Italiei, Turciei şi Poloniei, precizează societatea pe blog.

   "Dacă hackerii (...) ar fi utilizat capacităţile de sabotaj pe care le aveau la îndemână, ei ar fi putut să cauzeze pagube sau perturbări în alimentarea cu energie a acestor ţări", dă asigurări Symantec.

Citeşte mai mult...
 
Borza: Hidroelectrica va ieşi din a doua insolvenţă în mai sau iunie 2015 PDF Imprimare
Miercuri, 28 Mai 2014 18:12

            Avocatul Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, care administrează judiciar compania Hidroelectrica, spune că producătorul de energie va ieşi din a doua insolvenţă în mai sau iunie 2015, şi dacă Departamentul pentru Energie nu îi aprobă un onorariu de aproape 1 milion de euro îşi depune mandatul.

          

    "Ieşirea din insolvenţă va avea loc în mai sau iunie anul viitor", a declarat Borza pentru MEDIAFAX.

     El a adăugat că a doua insolvenţă a Hidroelectrica va dura mai mult faţă de precedenta pentru că judecătorul Mircea Moldovan este în custodia statului şi trebuie desemnat altul, iar unele contestaţii nu au termene de judecată stabilite înă şi urmează şi vacanţa judecătorească (în intervalul 1 iulie - 31 august, n.r.).

    Judecătorul Mircea Moldovan şi alţi trei judecători, toţi de la tribunalul Bucureşti, au fost reţinuti de DNA în 19 mai, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Moldovan se numără printre judecătorii care au decis în luna februarie a acestui an reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 3 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie