Total Media News

Financiar


Cum iti recuperezi banii dintr-un depozit daca banca da faliment PDF Imprimare
Joi, 11 Aprilie 2013 09:33

        Situatia bancilor din Cipru i-a facut pe clientii romani sa se gandeasca mai bine la economiile lor, iar unii chiar au inceput sa-si gestioneze banii astfel incat sa aiba depozite de cel mult 100.000 euro, suma garantata.

         Cum iti recuperezi banii din banca daca aceasta da faliment?
                                     
     In Romania, Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB) garanteaza depozitele deschise de persoanele fizice si de persoanele asimilate intreprinderilor mici si mijlocii la bancile membre.Plafonul de garantare este de 100.000 de euro, in echivalent lei, indiferent de moneda de constituire a depozitelor. Plafonul este acelasi in toate tarile Uniunii Europene. Oficialii FGDB considera ca depondentii bancilor cipriote aflate in Romania nu trebuie sa se ingrijoreze, ci sa aiba incredere in autoritatile locale.

Citeşte mai mult...
 
Vasilescu, BNR: Cred ca va exista un cumparator bun pentru Bank of Cyprus PDF Imprimare
Marţi, 02 Aprilie 2013 13:43

   Vanzarea sucursalei Bank of Cyprus de la Bucuresti va aduce depozitele constituite la aceasta institutie sub incidenta legislatiei romanesti, suspendarea operatiunilor pana la finalizarea tranzactiei fiind negociata de saptamana trecuta de BNR cu banca centrala a Ciprului, afirma Adrian Vasilescu.

                                     

     "Masura este luata azi dimineata, dar este o masura negociata, inca de saptamana trecuta. N-am fost luati prin surprindere. Decizia lor este o decizie acceptata de BNR. Au intervenit bunele relatii si capacitatea de negociere si s-a ajuns la aceasta decizie de suspendare a activitatii in vederea identificarii unui cumparator, masura care in opinia BNR este o masura de protectie a depunatorilor, in sensul ca banca cumparatoare va prelua si activele si pasivele, si depozitele vor trece sub incidenta legii romanesti", a spus Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR. El a explicat ca potrivit reglementarilor in vigoare, Bank of Cyprus, fiind infiintata in Cipru, autorizata si supravegheata de banca centrala din Cipru, se supune oricarei reglementari decise de institutia din acea tara. "Vom afla in zilele urmatoare daca exista sau nu interes. Eu cred ca exista si va fi gasit un cumparator bun", a continuat Vasilescu, citat de Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
S-a lansat o noua banca pe piata din Romania PDF Imprimare
Miercuri, 27 Martie 2013 14:15

    TBIF Financial Services BV a anuntat marti ca incepe operarea in Romania a TBI Bank si deschide primele 3 agentii in Bucuresti. Banca vrea sa atraga active de 100 milioane de euro in acest an.

                                         
       "Dupa 11 ani de prezenta operationala in Romania, am deschis, incepand cu data de 22 martie 2013, TBI Bank Bucuresti, ca sucursala a TBI Bank EAD Sofia", a declarat Florentina Mircea, directorul executiv al bancii. TBI Bank se va pozitiona, in principal, ca o banca de retail si pentru IMM-uri si se va dezvolta pe modelul de business deja existent prin cele doua entitati ale grupului: TBI Credit - credite de consum si carduri de credit si TBI Leasing - leasing financiar dedicat IMM-urilor. La toate acestea se vor adauga produsele bancare de economisire si creditare, dar si o gama de servicii. "Am alocat resurse importante acestei noi constructii, investind in structura operationala si in sistemul IT.

Citeşte mai mult...
 
Volksbank cere executarea silită a lui Dan Diaconescu, pentru un credit de peste 2,3 mil. euro PDF Imprimare
Joi, 14 Martie 2013 20:36

        Volksbank România cere instanţei încuviinţarea executării silite a lui Dan Diaconescu pentru un credit bancar de peste 2,3 milioane de euro, dosarul având termen vineri, la Judecătoria Sectorului 1.


                Dosarul a fost înregistrat în 7 martie şi a primit ca termen de judecată data de 15 martie.

               Părţile din dosar sunt Volksbank România SA, în calitate de creditor, şi Dan Diaconescu, debitor, cauza fiind legată de recuperarea unui credit acordat acestuia de către bancă.

Citeşte mai mult...
 
Banca Comerciala Carpatica isi recompenseaza clientele in luna martie PDF Imprimare
Sâmbătă, 09 Martie 2013 21:25

           Banca Comercială Carpatica își recompensează clientele în luna martie – Promoție "Reduceri la dobânda cardurilor de credit de luna femeii"

                                            

          În luna martie Banca Comercială Carpatica oferă clientelor sale dobânzi mai mici la cardurile de credit. Promoția constă în reducerea cu 3 puncte procentuale a dobânzii standard pentru cardurile Visa Classic, Visa Smart și wwShopPing. Oferta este valabilă pentru o perioadă de 3 luni de la data acordării acestora și se adresează doamnelor și domnișoarelor care solicită unul dintre aceste carduri începând cu 01.03.2013 și până în 29.03.2013

Citeşte mai mult...
 


Pagina 55 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home