Total Media News

Financiar
Execuția bugetului general consolidat pe primele cinci luni ale anului 2016 este cu deficit PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iunie 2016 14:41


      Execuţia bugetului general consolidat în perioada 1.01 - 31.05.2016


                                   


  Conform  Ministerului  de  Finante  Publice  , Execuția bugetului general consolidat pe primele cinci luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB, față de un excedent de 6,32 miliarde de lei, respectiv 0,89% din PIB, înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2015.

1. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 91,2 miliarde de lei, reprezentând 12% din PIB, au fost cu 2,1% mai mici în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

S-au înregistrat creșteri faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent la încasările din: impozitul pe profit (+11,3%), accize (+7,4%), contribuții de asigurări sociale (+6,1%), impozitul pe salarii și venit (+1,7%), precum și din taxa pe utilizarea bunurilor (+13,3%), în special din taxele pe jocuri de noroc.

 

Citeşte mai mult...
 
Europarlamentarii Cristian Buşoi şi Mihai Ţurcanu au lansat un ghid pentru accesarea fondurilor UE PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iunie 2016 10:52


         


       O  initiativa  foarte  buna  si  foarte  concreta  au  avut europarlamentarii Cristian Buşoi şi Mihai Ţurcanu,  care  au lansat  un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct la Bruxelles în domenii precum proiectele de mediu, educaţie, sănătate, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare.

       ''Dincolo de axele de finanţare şi de programele pe care România le-a negociat cu UE, care vor fi accesate prin Ministerul Fondurilor Europene sau alte instituţii din România, există oportunităţi de a accesa fonduri europene direct la Bruxelles în domeniul proiectelor de mediu, educaţiei, sănătăţii, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare. (...) Ceea ce am sintetizat în aceste broşuri sunt doar informaţiile de bază care pot orienta pe cei care pot şi doresc să obţină astfel de finanţări'', a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi.

     El a mai spus că în ghid au fost incluse şi link-urile de unde se pot obţine informaţii mai detaliate, dar şi cereri de finanţare.

 

Citeşte mai mult...
 
Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Iunie 2016 17:06


               


     Conform  MEDIAFAX,Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni, după ce sondajele arată că mai mulţi britanici sunt în favoarea părăsirii Uniunii Europene, cee ace învie îngrijorările legate de faptul că Referendumul din 23 iunie va duce la o criză globală, scrie Bloomberg.

    Luni dimineaţă lira a scăzut cu 0,95% în raport cu dolarul. Lira s-a depreciat în raport cu toate cele 10 valute principale, la două ore după ce studiile arată că britanici sunt pregătiţi să voteze ieşireadin UE.

     Aşteptările ca lira să ajungă la un minim faţă de dolar luna viitoare au ajuns la maximul ultimilor şapte ani.

Banca Angliei a anunţat că îngrijorările legate de referendum afectează puternic creşterea economică a Marii Britanii, în timp ce organizaţiile financiare globale precum OECD sau FMI avertizează despre o prăbuşire a regatului dacă acesta votează pentru ieşirea din UE.

 

Citeşte mai mult...
 
Broker: Numărul investitorilor la bursă va continua să scadă până la sfărşitul lui 2016 PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2016 11:03

    

                      

    Scăderea din ultimii ani a numărului de investitori pe bursă este cauzată în mare parte de lipsa IPO-urilor (ofertă publică iniţială - n. red.), slaba evoluţie a indicelui BET şi lipsa totală a unei promovări către populaţie, este de părere Alexandru Chiriluş, broker la Intercapital.

"Pe lângă acestea, deficitul de imagine suferit de bursă din cauza crizei financiare încă îşi face simţită prezenţa", a explicat el.

Numărul de investitori pe bursa de la Bucureşti, catalogată drept piaţa de frontieră, era la finele anului 2015 de 71.100 de persoane, minimul din 2006 încoace şi cu 4,6% mai mic faţă de anul precedent.

Indicatorul este calculat fără a lua în calcul dacă un investitor are deschise conturi la unu sau mai mulţi brokeri sau societăţi de administrare a investiţiilor, potrivit datelor Fondului de Compensare a Investiţiilor.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Finanţelor vrea să lanseze titluri de stat pentru populaţie cu valoarea de 100 de lei PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2016 11:15


                  


    Conform  MEDIAFAX,Ministerul Finanţelor intenţionează să lanseze titluri de stat pentru populaţie cu valoarea de 100 de lei, valoarea totală a întregii emisiuni fiind de 100 milioane lei.

    Noua emisiune de titluri de stat pentru populaţie are scadenţa de doi ani, a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice. În ceea ce priveşte titlurile de stat pentru populaţie, emisiunile au fost reluate anul trecut, după un deceniu de pauză.

   „În scopul creşterii accesibilităţii titlurilor de stat în rândul micilor investitori şi creşterii gradului de educare financiară a acestora se înscrie şi continuarea proiectului de emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, demarat cu o primă emisiune având scadenţa la 2 ani în luna iunie 2015, în funcţie de interesul potenţial din partea acestor investitori“, potrivit Strategiei de administrare a datoriei publice pentru perioada 2016-2018, aprobată miercuri de guvern.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 48

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Economie