Total Media News

Financiar
Rezervele internationale – iulie 2012 PDF Imprimare
Luni, 06 August 2012 08:52

     La 31 iulie 2012, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32 141 milioane euro, faţă de 32 960 milioane euro la 30 iunie 2012.

                              

   În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1 292 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.
  • Ieşiri de 2 111 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Citeşte mai mult...
 
Rezervele internationale – iunie 2012 PDF Imprimare
Sâmbătă, 21 Iulie 2012 10:14

La 30 iunie 2012, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32 960 milioane euro, faţă de 33 519 milioane euro la 31 mai 2012.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 2 237 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.
  • Ieşiri de 2 796 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4 161 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie 2012 au fost de 37 121 milioane euro, faţă de 37 728 milioane euro la 31 mai 2012.

Plăţile scadente în luna iulie 2012 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 127,92 milioane euro.

Citeşte mai mult...
 
Perioada neagra pentru leu. Cu cit s-a depreciat si ce urmeazA PDF Imprimare
Marţi, 17 Iulie 2012 13:25

     Forintul, zlotul şi coroana cehă sunt în teritoriu pozitiv în perioada de la începutul anului, până pe 16 iulie. Numai dinarul sârb s-a depreciat mai accentuat, pierzând 10%.

În perioada scursă de la începutul anului, până pe 16 iulie, forintul a câştigat 8,3%, zlotul 5,84% şi coroana cehă 0,87%. Vântul nu a suflat, însă, în aceeaşi direcţie şi în pânzele leului, care a coborât cu 5,58% faţă de euro', precizează X-TB.

                                              

     Raportat la dolar, deprecierea leului a fost şi mai mare, acesta pierzând 10,87%, ca efect cumulat al scăderii leului faţă de euro şi a euro în faţa dolarului american.

Citeşte mai mult...
 
Isarescu: Nici exportatorii nu vor sa se deprecieze leul PDF Imprimare
Joi, 12 Iulie 2012 17:24

   În mijlocul haosului politic care are efecte „minunate” pentru economie, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a ieşit în public ca să liniştească populaţia şi mediul de afaceri. Cu declaraţii „bombă”, precum „investiţiile rămân în continuare marea problemă a creşterii economice”.

                                     

   Mai pe larg, ca să nu fim acuzaţi că scoatem declaraţiile din context, guvernatorul BNR spune:

„În mod cert, ca să ai creştere economică trebuie să creezi locuri de muncă şi să îţi crească productivitatea. De aici încep complicaţiile. În primul rând e nevoie de investiţii. E clar că România are o lipsă a economisirii şi ne trebuie capital străin. Am vrea să fie capital românesc, dar acest capital românesc din păcate a dispărut. Investiţiile interne sunt limitate şi nu avem mecanisme de a stimula prea mult economisirea sau acumularea, pentru că ar scădea consumul. Un om nu poate în acelaşi timp să crească şi rata economisirii şi rata consumului.”

Citeşte mai mult...
 
Franta are nevoie de bani PDF Imprimare
Marţi, 03 Iulie 2012 15:22

                      Avertisment pentru Franţa  !

  Curtea de Conturi şi-a publicat luni auditul privind finanţele publice cerut de premierul socialist Jean-Marc Ayrault. Dacă anul în curs nu va pune mari probleme, 2013 se anunţă mai dificil. Unii analişti prezic că guvernul socialist nu va putea evita impunerea unor măsuri de austeritate, cu alte cuvinte o reducere a cheltuielilor publice.

    Raportul lui Didier Migaud - primul preşedinte al Curţii de Conturi - era mult aşteptat de noua guvernare de la Paris. Documentul, auditul de 250 de pagini înmânat premierului socialist Jean-Marc Ayrault se axează cu precădere pe anul 2013 - cel în curs urmând sà se termine cu bine pentru finanţele publice chiar dacă mai trebuie găsite între 6 şi 10 miliarde de euro:

Citeşte mai mult...
 


Pagina 64 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie