Total Media News

Financiar
Carta drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale PDF Imprimare
Vineri, 22 Noiembrie 2013 15:00
    Pe website-ul Ministerului Finantelor Publice, la adresa www.mfinante.ro, categoriaTransparenta decizionala, a fost publicat si poate fi consultat Proiectul de Ordin privind aprobarea Cartei drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale.
                                                             
     Verificarea situatiei fiscale personale a persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, prevazuta la art. 1091 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, reprezinta ansamblul activitatilor desfasurate de organele fiscale avand ca obiect examinarea totalitatii drepturilor si a obligatiilor de natura patrimoniala, a fluxurilor de trezorerie si a oricaror altor elemente relevante pentru stabilirea situatiei fiscale reale a persoanei fizice verificate.

Pe timpul desfasurarii verificarii fiscale sunt prevazute urmatoarele drepturi:
Citeşte mai mult...
 
SOCAR a deschis 4 noi benzinarii PDF Imprimare
Miercuri, 20 Noiembrie 2013 10:55

       Moment important in activitatea companiei noastre: SOCAR a deschis publicului larg 4 noi benzinarii. 

                                   
     Le gasiti in Oradea (2 statii), Buzau si Alexandu cel Bun.
     Benzinariile pun la dispozitie o gama larga de servicii si produse: carburant de inalta clasa, servicii automate de umflat pneuri (colonete aer-apa), magazin multi-produs, Cafe Nar, servicii de orientare în trafic prin info-chioşc digital, tablete pentru clienţii care vor să navigheze pe internet dar şi produse tradiţionale, regăsite doar în reţeaua SOCAR, precum: cafea la nisp sau fresh-ul de rodii. 
   În plus, benzinăriile nou deschise au create zone de fast-food unde gasiti la orice ora Shaorma si Kebab.
Citeşte mai mult...
 
Schimbari majore la regimul microintreprinderilor. Finantele propun o noua modificare a Codului fisc PDF Imprimare
Joi, 14 Noiembrie 2013 15:36

            Regimul fiscal al microintreprinderilor va suferi modificari importante, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal, publicat joi de Finante in dezbatere publica.

 

     Mai exact, se schimba conditiile de incadrare a firmelor in categoria microintreprinderilor, dar si baza de impozitare a veniturilor obtinute de aceste firm. Reglementarile propuse de Ministerul Finantelor Publice (MFP) vin la doua luni dupa ce presa centrala a relatat despre o serie de noi reguli pe care ministerul le va aplica microintreprinderilor, insa la acea data MFP a dezmintit informatia
.
 Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal, lansat astazi in dezbatere publica de Finante, urmeaza sa fie introduse schimbari importante pentru microintreprinderi.

Astfel, se modifica una dintre conditiile de incadrare a firmelor in categoria microintreprinderilor, in sensul ca acestea trebuie sa realizeze venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale.

Citeşte mai mult...
 
Sistemul TVA la incasare va deveni optional de la 1 ianuarie 2014 PDF Imprimare
Vineri, 25 Octombrie 2013 15:26

          Trecerea la sistemul de TVA la încasare opţional este una dintre măsurile identificate ca fiind necesare să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, la o conferinţă pe tema fiscalităţii.

                                                        

     El a afirmat că o parte din firme au constatat că această măsură nu le-a ajutat.Sistemul de TVA la încasare, care se aplică de la 1 ianuarie 2013, presupune că exigibilitatea taxei intervine la momentul încasării contravalorii livrărilor/prestărilor efectuate sau, în cazul facturilor neîncasate, în cea de-a 90-a zi calendaristică de la data emiterii facturilor.

     Codul Fiscal prevede că, de la 1 ianuarie 2013, două categorii de contribuabili aplică obligatoriu noul sistem de TVA - persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care au sediul activităţii economice în România, a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei şi persoanele impozabile, cu sediul activităţii economice în România, care se înregistrează în scopuri de TVA în cursul anului calendaristic curent.

 

Citeşte mai mult...
 
BCR ....... soldul creditelor in lei a crescut de 2,5 ori PDF Imprimare
Marţi, 15 Octombrie 2013 07:37
  • Creditele în lei devin prima opțiune a clienților
  • BCR oferă credite pentru investiții imobiliare cu DAE începând cu 6,08%

          Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat, din luna octombrie 2012 (când a decis creditarea doar în moneda națională) și până in prezent, o creștere de 2,5 ori a soldului creditelor în lei pentru investiții imobiliare.

                    

         „Vânzările de credite pentru investiţii imobiliare au crescut susținut în ultima perioadă. Creditele în lei sunt deja prima opțiune a clienților, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Trendul descrescător al indicelui ROBOR a condus la anularea diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în lei“, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 50 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie