Total Media News

Financiar
Ioana Petrescu ( ministrul finantelor ) lasa jale in urma sa PDF Imprimare
Marţi, 25 Noiembrie 2014 11:47

 

                                           

 Orice lista a remanierii, indiferent de grupul de interese aflat in spate, incepe invariabil cu Ioana Petrescu. Care – este deja aproape o certitudine – va parasi conducerea Ministerului Finantelor.

Ioana Petrescu lasa jale in urma sa

Iar in pole–position pentru preluarea fraielor Finantelor s-a aflat Florin Georgescu. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, acesta ar fi refuzat categoric sa se reintoarca in Guvern, cel putin pana ce nu il va lamuri cineva de unde se acopera cele sase miliarde de euro pe care tara noastra le are de achitat creditorilor externi in 2015. Este vorba despre o suma uriasa, a carei plata nu se mai poate amana sau reesalona. Si care nu se regaseste nici macar in vreun eventual proiect al Ioanei Petrescu pentru bugetul Guvernului pe 2015, asa ca nimeni dintre finantistii cu nume nu vrea sa se lege la cap cu sefia Finantelor, stiind ca nu exista inca nicio solutie viabila de acoperire a acestei gauri.

Au mers pe burta

Orice scamatorie financiara ar face Guvernul Romaniei in 2015, indiferent care ar fi acesta – un nou cabinet Ponta remaniat, unul de tehnocrati sau chiar unul cu Dreapta intrata la guvernare –, tot trebuie platite sase miliarde de euro. Pentru ca aceasta este „rata” noastra pentru la anul. Iar dupa detasarea cu japca a lui Liviu Gherghina la BNR, se pare ca bugetul pentru 2015 a ramas in aer, cel putin in cazul acestei „gauri”. Si chiar daca ar umfla cifrele in cel mai pur stil ceausist, noul ministru delegat pentru Buget, Darius Valcov, tot nu ar avea de unde sa scoata acesti bani, fara ajutorul colegului de la Finante.

 

Citeşte mai mult...
 
BNR reduce dobinda de la 3,0 la sută pe an la 2,75 la suta PDF Imprimare
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 20:24

       

                                     

   În şedinţa din 4 noiembrie 2014, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,75 la sută pe an de la 3,0 la sută începând cu data de 5 noiembrie 2014;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 14 la sută de la 16 la sută începând cu perioada de aplicare 24 noiembrie – 23 decembrie 2014. Rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei se menține la nivelul de 10 la sută.

În același timp, în scopul reducerii volatilității ratelor dobânzilor de pe piața monetară interbancară și al consolidării transmisiei semnalului de politică monetară, CA al BNR a decis îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 2,5 puncte procentuale de la +/-2,75 puncte procentuale. Astfel, începând cu data de 5 noiembrie 2014, rata dobânzii aferente facilităților de creditare (Lombard) se va reduce la 5,25 la sută pe an de la 5,75 la sută, în timp ce rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se va menține la 0,25 la sută pe an.

 

Citeşte mai mult...
 
Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară PDF Imprimare
Miercuri, 08 Octombrie 2014 18:56

                      

                                    


    În şedinţa din 30 septembrie 2014, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,0 la sută pe an de la 3,25 la sută începând cu data de 1 octombrie 2014;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei ale instituţiilor de credit la nivelul de 10 la sută de la 12 la sută, începând cu perioada de aplicare 24 octombrie-23 noiembrie 2014. Rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută se menține la nivelul de 16 la sută.

Pentru a atenua volatilitatea ratelor dobânzilor pe piața monetară interbancară, CA al BNR a decis îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 2,75 puncte procentuale de la +/-3 puncte procentuale. În consecință, începând cu data de 1 octombrie 2014, rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) se va reduce la 5,75 la sută pe an de la 6,25 la sută, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se va menţine la 0,25 la sută pe an.

 

Citeşte mai mult...
 
Parteneriat strategic între Banca Comercială Română și Universitatea de Vest din Timișoara PDF Imprimare
Marţi, 23 Septembrie 2014 16:00

           Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoaraau semnat un parteneriat instituţional strategic pentru promovarea valorilor comune pe o perioadă de 2 ani.

                           

 

   Scopul acestei colaborări este creşterea competențelor practice ale studenților şi dezvoltarea unui cadru mai larg pentru dezvoltarea personală şi profesională a studenților.

   Primul proiect important este dezvoltarea unui masterat de banking în cadrul UVT, susținut de BCR. În cadrul acestui program studenții vor căpăta, pe langă cunosțintele teoretice şi competențe practice, din interacțiunea cu specialiştii băncii şi din programele de practică în companie.

   “Pentru Banca Comercială Română, sprijinirea educaţiei şi a valorilor româneşti a devenit o direcție strategică, conştienți fiind că, astfel vom putea sprijini formarea viitorilor profesionişti, a oamenilor de elită care vor remodela societatea în bine, printr-o cultură bazată, în primul rând, pe valori.Suntem onoraţi să fim alături de instituţii care îi pregătesc pe cei urmează să fie viitorul acestei tări, instituii care pot transforma în realitate, prin discipolii săi, speranța de mai bine. Considerăm că asocierea dintre Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara, două instituţii de prestigiu din România, este un pas important în demersul nostru de susţinere a  generaţiilor viitoare, a valorilor de care avem nevoie,a declarat Marina Roman, Director Zonal Retail BCR.


Citeşte mai mult...
 
Încasările bugetare sunt 100,01% la 8 luni ? PDF Imprimare
Luni, 15 Septembrie 2014 21:04

    Conform  MEDIAFAX ,programul de încasări bugetare a fost realizat în proporţie de 100,01% după primele opt luni, a spus luni premierul Ponta, el explicând totodată că programul este "o viziune optimistă" care de obicei îi aparţinea fostului secretar de stat din Finanţe Gheorghe Gherghina, care "vedea totul crescând".


             

    "Faimoasele încasări la buget, despre care toata lumea vorbeşte mai mult sau mai puţin în cunoştinţă de cauză, pe primele opt luni (sunt-n.r.)100,01% din program, programul fiind acea previziune optimistă a domnului Gherghina, de obicei era, care vedea totul crescând. De data asta chiar a crescut, Slavă Domnului, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere semnificativă", a spus Ponta, la Ministerul Finanţelor, cu ocazia lansării aplicaţiei "Spaţiul Privat Virtual", sistem on-line prin care contribuabilii vor putea intra în contact cu administraţia fiscală.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 44 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie