Total Media News

Financiar
Platile in în numerar au fost limitate si intră în vigoare de luna viitoare PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 10:17

     Legea va intra în vigoare peste 30 de zile, însă prevederile referitoare la limitarea comisioanelor interbancare se aplică peste un an

                                              

    Legea nr. 70/2015 - intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si modificarea OUG nr. 193/2002 - introducerea sistemelor moderne de plata

Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 242 din 9 aprilie 2015.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

CAPITOLUL I Masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar

Art. 1. - (1) Operatiunile de incasari si plati efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica de la/catre oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plata fara numerar, definite potrivit legii.
(2) Prevederile prezentului capitol nu se aplica Trezoreriei Statului, institutiilor de credit, institutiilor emitente de moneda electronica, institutiilor care presteaza servicii de plata, autorizate de Banca Nationala a Romaniei sau autorizate in alt stat membru al Uniunii Europene si notificate catre Banca Nationala a Romaniei, potrivit legii, institutiilor financiare nebancare si entitatilor care efectueaza operatiuni de schimb valutar, definite potrivit legii, pentru operatiunile specifice activitatii pentru care acestea au fost autorizate, precum si operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

 

Citeşte mai mult...
 
Propunerile CNIPMMR privind imbunatatirea activitatilor de control fiscal PDF Imprimare
Vineri, 10 Aprilie 2015 21:12
                           
   Pentru rezolvarea numeroaselor problemelor semnalate de membrii CNIPMMR privind controalele si practicile exagerate aplicate IMM-urilor in domeniul controalelor fiscale, CNIPMMR solicita autoritatilor competente adoptarea masurilor organizatorice, administrative si legislative corespunzatoare, care sa asigure aplicarea principiilor europene recunoscute pentru toate domeniile dreptului, respectiv:

  • principiul proportionalitatii;

  • principiul protectiei drepturilor fundamentale, inclusiv dreptul la aparare;

  • principiul certitudinii legale;

  • principiul neretroactivitatii si respectarii drepturilor castigate;

  • dreptul la protectie juridica si la un proces echitabil;

  • principiul protectiei asteptarii legitime (predictibilitatii legii).
Citeşte mai mult...
 
BCR Banca pentru Locuinţe – Rezultate financiare 2014 – au crescut si creditele si depozitele PDF Imprimare
Marţi, 07 Aprilie 2015 16:05

 

                              

 

        BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a înregistrat în cursul anului 2014 o creştere a depozitelor cu 27%, ajungând la peste 2,5 miliarde lei.

În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 362.000 de contracte pe baza cărora clienţii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decât valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei).

 

    „   BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Deşi contextul economic a rămas unul dificil, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor. Astfel, în cursul anului 2014, depozitele atrase de bancă au înregistrat creşteri de 27% faţă de anul 2013, iar portofoliul băncii a depăşit 362.000 contracte de economisire-creditare”, a declarat Carmen Schuster, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal şi pe cel al Codului de Procedură Fiscală PDF Imprimare
Miercuri, 25 Martie 2015 14:29

                                                    


   Proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală au fost aprobate, miercuri, de Guvern şi vor fi transmise Senatului, pentru a fi introduse, la începutul săptămânii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

   Documentul prevede reducerea cotei standard de TVA pentru toate bunurile şi serviciile, de la 24% în prezent la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 18% din 2018, şi confirmă informaţiile anunţate anterior de MEDIAFAX privind extinderea, tot de anul viitor, a listei produselor cu TVA redus la 9%, de la carne, peşte, lapte şi pâine la animale vii şi păsări vii, din specii domestice, ouă de păsări, legume, fructe comestibile şi preparate din acestea, precum şi pentru accesul la evenimentele sportive.

 

Citeşte mai mult...
 
Parlamentul European a aprobat plafonarea comisioanelor interbancare la tranzacţiile cu carduri PDF Imprimare
Marţi, 10 Martie 2015 16:36

                                          

    Parlamentul European a aprobat marţi un proiect de regulament propus de CE privind plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzacţiile cu carduri, măsură estimată să genereze economii anuale de aproape 6 miliarde de euro pentru comercianţi şi de 730 milioane de euro pentru consumatori.

    Regulamentul, care are nevoie şi de aprobarea formală a Consiliului UE, a fost adoptat cu 621 voturi pentru şi 26 voturi împotrivă, potrivit BBC News.

    Documentul stipulează plafonarea comisioanelor pe care băncile le încasează la procesarea tranzacţiilor cu carduri la 0,2% din valoarea tranzacţiei pentru cardurile de debit şi 0,3% pentru cele de credit, atât pentru tranzacţiile transfrontaliere, cât şi pentru operaţiunile naţionale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 41 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie