Total Media News

Companii
Noutati in Normele de aplicare a Legii privind Achizitiile publice PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 12:47


    Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, a publicat spre consultare publica, vineri, 15 ianuarie, o varianta de lucru a proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizitiile publice (clasice).

     Principalele noutati pe care le aduc acest norme se refera la modalitatea de consultare a pietei, reguli pentru evaluarea in avans (ex-ante) a documentatiei de atribuire, explicitarea criteriilor de atribuire „calitate-pret” si „costul cel mai scazut”, aplicarea procedurii simplificate.

    Spre exemplu, sunt detaliate criteriile de atribuire „calitate-pret” si „costul cel mai scazut”, care au fost introduse ca elemente de noutate prin Legea achizitiilor publice.
Citeşte mai mult...
 
Astazi Beiersdorf a publicat rezultatele preliminarii pentru anul 2015 PDF Imprimare
Joi, 14 Ianuarie 2016 11:14

  •              
  • Organic Group sales growth of 3.0% (nominal 6.4%)
  • Consumer increases organic sales growth by 3.6% (nominal 6.5%)
  • Gains in market shares – product innovations successfully introduced
  • tesa’s sales reach high levels of previous year (nominal 5.9%)
  • EBIT guidance confirmed

 

Hamburg, January 14, 2016 – Beiersdorf continued on its profitable growth path in 2015 in a challenging market environment. Organic Group sales increased by 3.0%, based on preliminary, unaudited figures. In nominal terms, sales rose by 6.4% from €6.285 billion to € 6.686 billion. The Consumer Business Segment increased organic sales by 3.6%. tesa’s organic growth totaled 0.4%, in line with the high level of the previous year. Beiersdorf confirmed that its consolidated EBIT margin (excluding special factors) significantly exceeded last year's level as forecast.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Acum se poate infiinţa o firma in 48 de ore PDF Imprimare
Vineri, 06 Noiembrie 2015 17:04

 

                                           

 

       Comform  infolegal.ro,Începând de luna trecută, Oficiul Naţional al Registrului Comer­ţului a decis ca de la depunerea cererii de înfiinţare a unei firme şi până la momentul în care antreprenorul pleacă acasă cu certificatul constatator al noii entităţi economice să treacă 48 de ore.

      Până acum, o firmă apărea în trei-patru zile sau chiar într-o săptămână, dar de luna trecută este posibilă înfiinţarea unei societăţi în două zile, cu tot cu rezervarea denumirii.
   Pentru deschiderea unei societăţi nu îţi trebuie mare lucru, ci doar să ai aproximativ 800-1.000 de lei, pentru a achita taxele la Oficiul Registrului Co­merţului (ORC) Dolj. Suma diferă în funcţie de actele pe care le solicitaţi instituţiei. Cei care vor face şi actul constitutiv al socie­tăţii tot la ORC vor plăti mai mult. Dar dacă a devenit foarte simplu şi rapid să deschizi o socie­tate, este ceva mai complicat să scapi de o firmă care nu mai are activitate sau de una pe care s-au acumulat datorii.

    „Este foarte bună chestiunea aceasta cu timpul redus în care apare o firmă. Nici înainte nu dura mult să îţi deschizi una. Cel mult într-o săptămână apărea firma. Decizia aceasta sper să fie cu succes pentru cei care deschid de acum încolo. Probabil că o firmă se închide uşor dacă este curată şi nu are datorii. Dar dacă are datorii, atunci cineva trebuie să le plătească“, a spus Daniel Popa, un antreprenor craiovean, aflat zilele trecute la ORC Dolj.

 

Citeşte mai mult...
 
Bistrița Business – Din România antreprenorilor PDF Imprimare
Miercuri, 01 Aprilie 2015 14:19

                       
                                 

 

   În data de 26 martie 2015, în Saloanele Hotelului Metropolis din Bistrița, evenimentul  Bistrița Business ediția a III – a s-a bucurat de prezența a peste 160 de participanți printre care s-au numărat oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice județene, reprezentanţi ai ONG-urilor, oameni politici şi mulţi tineri, interesați de temele aduse în discuție.

   Bistriţa Business este un proiect prin care se dorește coagularea de forțe ale antreprenoriatului local, care să dezvolte proiecte comune și de sprijin reciproc în noua mentalitate de business.

   ”Conferințele Bistrița Business au ca scop stabilirea unor relații și parteneriate între oameni de afaceri, precum și dezbaterea temelor și problematicilor din mediul antreprenorial românesc”, a declarat Gabriela Montoiu, manager al Prompt Communication și fondator al acestei platforme de dezbatere dedicată comunității de business și nu numai.

 

Citeşte mai mult...
 
Oltchim şi-a redus anul trecut aproape la jumătate pierderea, până la 509,4 milioane lei PDF Imprimare
Vineri, 13 Februarie 2015 19:37

                    

                             


   Oltchim (OLT), companie aflată în insolvenţă, şi-a redus cu 46% pierderea anul trecut, de la 946 milioane lei în 2013 la 509,4 milioane lei (114,6 milioane euro), în contextul utilizării a 24,3% din capacitatea de producţie, faţă de 20,6% în urmă cu un an.

    Veniturile totale au crescut cu aproape 10%, la 654,8 milioane de lei, comparativ cu 598 milioane de lei în 2013, iar cheltuielile au scăzut cu 26%, la 1,6 miliarde de lei.

     Mai mult, cheltuielile cu personalul au scăzut cu 80 de milioane de lei, pe fondul disponibilizării a 918 de angajaţi în iunie 2013.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 11 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii