Total Media News

Cultura
..British Museum a implinit luna aceasta 255 de ani PDF Imprimare
Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 08:48

.      British Museum a implinit luna aceasta 255 de ani de existenta?

                          

       In 1759, muzeul a fost gazduit in conacul Bloomsbury, Casa Montagu, cu o colectie mostenita de la fizicianul si colectionarul Sir Hans Sloane.

 

       Initial, muzeul a atras 5000 de vizitatori pe an, insa 2013 a fost unul dintre cei mai aglomerati ani din istoria muzeului: 6,7 milioane de oameni au trecut pragul muzeului. 
Intrarea in faimosul muzeu este libera.

 

Citeşte mai mult...
 
Editura Litera va invita la evenimentul de lansare a cartii Machiajul perfect în 10 minute! PDF Imprimare
Marţi, 05 Noiembrie 2013 11:09

                 Joi, 7 noiembrie 2013, începând cu ora 18.00, Editura Litera vă așteaptă în Diverta Băneasa (Băneasa Shopping City, etaj 1) la evenimentul de lansare a cărții Machiajul perfect în 10 minute, de Boris Entrup, un manual de make-up care creionează pe înțelesul tuturor cele mai importante 50 de tehnici de machiaj.

       Invitat special în cadrul evenimentului este Alex Rădulescu, make-up artist cu o experiență de peste 13 ani în domeniu și un portofoliu impresionant: Dansez pentru tine, Romanian Music Awards, Miss Universe România, Miss World România, Eurovision etc. De asemenea, vor fi alături de noi: Dana Săvuică, moderator TV, Cristina Cioran, actriţă şi prezentatoare TV, și Roxana Nemeș, cântăreață.

      Împreună cu partenerii noștri – Diverta, Melkior Cosmetics și Madame Lucie – vă așteptăm  la o întâlnire ca între prietene: într-un spațiu primitor vom discuta despre tehnicile de machiaj prezentate în carte, iar specialiștii în domeniu ne vor învăța să ne aranjăm în funcție de ce ni se potrivește și ce nu. Cei de la Melkior Cosmetics au pregătit un beauty corner pentru toate doamnele și domnișoarele ce își doresc un răsfăț ca de vedetă, iar Madame Lucie ne va îndulci cu faimoasele sale macarons.

 

Citeşte mai mult...
 
Expozitia British Council, "Imagini din Marea Britanie", la Muzeul National de Arta al Romaniei PDF Imprimare
Duminică, 06 Octombrie 2013 11:32

               Pentru a sarbatori aniversarea a 75 de ani de existenta in Romania, British Council organizeaza expozitia de arta "Imagini din Marea Britanie" la Muzeul National de Arta al Romaniei, incepand cu 3 octombrie 2013 pana pe 19 ianuarie 2014, prezentand 57 de lucrari de arta britanica moderna si contemporana.

                     

     Expozitia include picturi, fotografii, sculpturi si instalatii, aducand publicului roman un plus de cunoastere asupra peisajului britanic - de la cel urban la cel rural si de coasta, de la cel industrial si post-industrial la situri megalitice antice dintr-o perspectiva artistica, dar si istorica.Operele de arta reprezinta diferite tehnici si stiluri, variind de la modernism cu elemente de cubism si suprarealism la viziunile recente ale secolului 21.

Sir Matthew Smith, Spencer Gore, Bill Brandt, David Nash, Wilhelmina Bams-Graham, Graham Sutherland, Raymond Moore, Leon Kossoff, Frank Auerbach, David Hepher si George Shaw sunt doar cateva nume ale artistilor expusi.Toate creatiile fac parte din Colectia British Council, initiata in 1935 si cuprinzand peste 8500 de lucrari artistice ale peste 1650 de artisti, printre care Lucian Freud, Gilbert and George si Anish Kapoor, colectia fiind prezentata in tari din intreaga lume.
Expozitia "Imagini din Marea Britanie" este organizata de British Council in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei.

Citeşte mai mult...
 
Zilele Muzeului Taranului Roman PDF Imprimare
Luni, 09 Septembrie 2013 11:17

                                                                        12 – 22 septembrie 2013

                                                                

    Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Ţaranului prăznuieşte cu expoziţii, târg de icoane, lansări de carte, filme şi muzici tradiţionale.Vă aşteptăm în perioada 12 – 22 septembrie 2013, la cea de a patra ediţie a Zilelor Muzeului Ţăranului.Evenimentul cheie al acestui an este expoziţia 


    Transporturile tradiţionale din România, care va fi deschisă pe 19 septembrie 2013, în sălile Oaspeţi şi Irina Nicolau.Expoziţia, inedită în peisajul muzeal, îşi propune a fi o sinteză a mijloacelor de transport tradiţionale utilizate în România.

     De la transportul greutăţii pe creştetul capului la şaretă, de la traista de umăr şi legănuşul de spate la carul pentru fân, de la sanie la lotcă sau la căruţa pictată dobrogeană, expoziţia va pleda pentru înţelegerea transportului tradiţional ca parte componentă a civilizaţiei tradiţionale rurale. Vor putea fi admirate vehicule cu roţi (car, căruţă, faeton, şaretă, dric, căruţă de pompieri), cu tălpi (sănii de oraş, de pădure, de armată) sau mijloace de transport care se deplasează prin plutire alături de o mare varietate de mijloace de transport confecţionate din textile (traiste, desagi, saci, glugi) din lut (oale, oale cu mănuşă, ulcioare, ploşti) şi din lemn (şei, corfe, patine, vârzobi, bote, butoiaşe şi butoaie).

Citeşte mai mult...
 
Camp magnetic considerat a fi probabil cel mai puternic din univers PDF Imprimare
Luni, 26 August 2013 15:07

           Stiai ca...

          …a fost descoperit un camp magnetic considerat a fi probabil cel mai puternic din univers ?

             

                                                 

 

     Campul este o stea moarta care aduna masa echivalenta a soarelui intr-o zona cu diametru de doar 20 km. La inceput, fosta stea parea sa aiba un camp magnetic foarte mic, dar noile cercetari au aratat ca ar putea fi de fapt cea mai puternica sursa magnetica din univers.

     Astronomii estimeaza ca ea produce un camp magnetic de 20 de trilioane mai puternic decat un magnet de frigider!

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura