Total Media News

International
Jose Manuel Barroso: România si Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen PDF Imprimare
Duminică, 15 Septembrie 2013 12:48

     România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria.


     "Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând", a declarat Barroso în interviul acordat postului public de radio bulgar.

      Referindu-se la piaţa muncii la nivel european, Barroso a reamintit că libera circulaţie a cetăţenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...
 
"Spre deosebire de Rusia, Statele Unite apara drepturile omului in tara si in lume" PDF Imprimare
Vineri, 13 Septembrie 2013 08:18

          Casa Albă i-a ripostat joi lui Putin, care şi-a exprimat îndoiala cu privire la caracterul "excepţional" al Statelor Unite, afirmând că, "spre deosebire de Rusia", Washingtonul apără drepturile omului, inclusiv în Siria.


                            

              Casa Albă a ripostat afirmaţiilor lui Putin: "Spre deosebire de Rusia, Statele Unite apără drepturile omului în ţară şi în lume" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

            În contextul în care la Geneva începeau joi negocieri ruso-americane privind arsenalul chimic sirian, Jay Carney, un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane, a dat asigurări că "Rusia este singură şi izolată" în privinţa acuzaţiilor potrivit cărora opoziţia siriană a recurs la un atac chimic pe 21 august.

           The New York Times (NYT) a publicat joi un articol al lui Putin, în care conducătorul rus afirmă că rebelii sirieni, ci nu armata regimului Bashar al-Assad, sunt cei care au folosit arme chimice luna trecută lângă Damasc, cu scopul de a provoca o intervenţie a Statelor Unite.

          Preşedintele rus îşi încheia textul cu un atac extrem de dur la adresa mândriei naţionale americane, afirmând că "nu este de acord cu argumentul dezvoltat (de către preşedintele american Barack Obama) privind excepţionalismul american".

Citeşte mai mult...
 
Islanda isi suspenda pe termen lung negocierile de aderare la Uniunea Europeana PDF Imprimare
Joi, 12 Septembrie 2013 15:45

            Ministrul afacerilor externe islandez, Gunnar Bragi Sveinsson, a anuntat joi ca a suspendat pe toata durata actualului legislativ negocierile de aderare ale tarii sale la Uniunea Europeana.
                                     
    “Am dizolvat echipa si grupurile de negociere si niciun summit nu va mai avea loc. UE a decis ca nu va mai continua IAP (Instrument de asistenta pentru preaderare)”, a explicat Sveinsson in timpul unui discurs sustinut in fata parlamentarilor de la Reykjavik. 

    Uniunea Europeana a acordat Islandei 5,8 milioane de euro pentru 2013 cu titlul de IAP, dupa candidatura depusa de Reykjavik in 2009. in aprilie, o coalitie de centru-dreapta eurosceptica a castigat alegerile legislative cu promisiunea de a nu finaliza acest proces. “Guvernul este unanim pe aceasta tema.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatul discuţiilor dintre Putin şi Obama privind Siria la summitul G20 PDF Imprimare
Vineri, 06 Septembrie 2013 17:11

           Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a discutat despre criza siriană vineri cu preşedintele american Barack Obama, în cadrul summitului G20, şi că şi-au păstrat poziţiile la finalul întâlnirii.

 

    Ne-am întâlnit cu preşedintele american astăzi (vineri)", a declarat Putin, într-o conferinţă de presă, la finalul summitului de două zile de la Sankt Petersburg.

   Un oficial de la Casa Albă a confirmat că Obama şi Putin s-au întâlnit vineri în cadrul summitului G20, dar nu a oferit imediat mai multe detalii.

   "Am stat de vorbă aşezaţi, conversaţia a durat 20-30 de minute", a precizat Putin.

Citeşte mai mult...
 
Rusia a blocat rezolutia U.N. de a interveni militar in Siria PDF Imprimare
Joi, 29 August 2013 22:11

    

            Obama: US action would send Assad 'strong signal'

      As the U.S. moved toward a possible military strike, President Barack Obama said even limited retaliation for Syria's alleged chemical weapons use would send a "strong signal" to its vulnerable government.

                                                

     The administration scrambled Thursday to convince Congress members and international allies of the case against Syrian President Bashar Assad.

     New hurdles appeared to be slowing the formation of an international coalition behind military action to punish Assad for the suspected chemical weapons attack that killed hundreds of civilians last week.

     Russia blocked British efforts to seek a resolution at the United Nations authorizing the use of force. British Prime Minister David Cameron said his country would hold off on joining any military efforts until a U.N. chemical weapons inspection team releases its findings. U.N. Secretary-General Ban Ki-moon said the team is expected to complete its inspection Friday and report to him Saturday; they will share their conclusions with members of the Security Council, Ban said, but he didn't specify when that might happen.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 63 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International