Total Media News

International
Yulia Timoșenko a fost eliberata PDF Imprimare
Duminică, 23 Februarie 2014 09:02

             Criza din Ucraina s-ar putea prelungi, în ciuda faptului că după o săptămână de violenţe fără precedent, a sosit şi ziua schimbărilor.

                 

  Parlamentul de la Kiev a votat pe bandă rulantă directive şi motiuni: l-a destituit pe preşedintele Viktor Ianukovici, a stabilit pentru 25 mai data noilor alegeri prezidenţiale şi a scos-o din închisoare pe Iulia Timoşenko. Fostul premier ucrainean vrea acum cea mai înaltă funcţie în stat şi a anunţat că va candida la prezindenţiale. Din închisoare, Iulia Timoşenko a venit direct în Piaţa Independenţei. Echipa Digi24 aflată la Kiev a fost în mijlocul manifestanţilor, în momentul în care fostul premier şi-a făcut apariţia pe scenă.

Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei a fost aclamată la scenă deschisă de peste zece mii de manifestanţi.

„Când am sosit în Kiev, n-am recunoscut oraşul, cu maşini arse şi baricade. Dar este o altă Ucraină, o Ucraină a oamenilor liberi!”, a spus aceasta.

Citeşte mai mult...
 
Ce se intimpla in UKRAINA ? PDF Imprimare
Miercuri, 19 Februarie 2014 06:48

                        Sunt 69 de zile. Pentru Euromaidanul de la Kiev.

                                                                    

    Bărbații s-au învățat să facă baricade în două ore. Iar o poliță în baie o instalează în două luni.
   Aceiași ukraineni.

   Echipa ukraineană de hockei din liga secundă Berkut și-a schimbat numele în Phoenix. Iar „berkut”  este cel mai urât cuvânt din Ukraina.

   Tânărul Vadim Titușko a devenit nume comun: „titușki”,  elemente agresive semi-criminale, „gopnici”, tineri șomeri, utilizați contra plată pentru acte de violență, de obicei, împotriva opoziției. Aceleași metode ca și „provocatorii” din evenimentele din 7 aprilie din Chișinău.

Mikola Azarov, fostul prim-ministru, s-a născut la Kaluga, Rusia, dintr-un tată estonian și o mamă rusoaică, pe numele Nikolai Ianovici Pakhlo. A devenit Azarov când s-a căsătorit cu Ludmila Azarova.

Ukrainenii l-au rugat pe dumnezeu să le dea un ukrainean campion mondial la box. Așa s-a născut într-un sat din Kîrgîstan, cu 43 de ani în urmă, Vitalii Kliciko, lider UDAR. Când au văzut că e așa de simplu, atunci ukrainenii l-au rugat pe dumnezeu să le mai dea un campion mondial la box. Dacă binevoiește. Așa a apărut al doilea frate, Vladimir, într-un oraș din Kazahstan.

Președintele Ianukovici a făcut pușcărie de două ori. În tinerețe. Fura căciulile oamenilor în toalete, când aceștia erau în poziția „pinguinului”. A fost îndrumat pe calea cea bună și ajutat inițial de cosmonautul Beregovoi, născut în același orășel cu Ianukovici.

Citeşte mai mult...
 
Va iesi Elvetia din Schengen ? PDF Imprimare
Luni, 10 Februarie 2014 14:27

        Dacă Elveția nu mai respectă libera circulație, atunci ea nu poate rămâne în spațiul Schengen, ba chiar și apartenența sa la Piața Comună devine problematică.

                             

   In ciuda avertismentelor guvernului că asta ar putea afecta economia țării, elvețienii au votat în favoarea restrîngerii libertății de circulație pe teritoriul lor.
   De îndată ce s-a încheiat votațiunea („la votation”, cum zic comic elvețienii pe franceză), Comisia Europeană de la Bruxelles a ținut să își exprime regretul.Comisia are și de ce să regrete. Nimeni nu știe ce se va întâmpla acum. Surpriza e foarte neplăcută - precedentul e primejdios.
   Elveția era practic al 29-lea membru al UE. Xenofobul Partid Popular (UDC) a depus însă o moțiune impotriva imigrației de masă și în favoarea restrângerii dreptului de circulație, lucru care încalcă prevederile acordurilor Schengen semnate de Elveția.
Citeşte mai mult...
 
Comisia Europeana :"Eat well – feel good" PDF Imprimare
Sâmbătă, 01 Februarie 2014 21:56

                        "Mananci bine - te simti bine"

                                   

       Comisia propune să combine și să consolideze  programul   laptelui în școli  și schemele  de fructe în școli.

   Comisia Europeană a publicat astăzi o propunere care să reunească cele două scheme de școală în prezent separate, schema de fructe în școli și schema a laptelui în școli, într-un cadru comun.

   Într-un context de scădere a consumului în rândul copiilor pentru aceste produse, scopul este de a aborda nutriția proastă mai eficient, pentru a consolida elementele educaționale ale programelor și pentru a contribui la lupta împotriva obezității.

 

Citeşte mai mult...
 
Vodca, bautura vinovata pentru procentul ridicat al deceselor timpurii din Rusia PDF Imprimare
Vineri, 31 Ianuarie 2014 09:23

           Numărul ridicat al deceselor timpurii înregistrate în Rusia este cauzat în mare măsură de consumul excesiv al băuturilor alcoolice, în special vodca, potrivit ultimelor studii.

 

    Într-un ultim studiu apărut în „The Lancet”, cercetătorii susţin că aproape 25% din bărbaţi ruşi mor înainte de 55 de ani, majoritatea acestor decese fiind cauzate de consumul de alcool. Într-o analiză comparativă pe acelaşi segment de vârstă, în Marea Britanie, procentul deceselor cauzate de alcool este de 7%.

    Decesele timpurii amintite au la bază afecţiuni ale ficatului, nivelul foarte ridicat al alcoolului în sânge, dar şi accidente care au loc în urma consumului peste măsură al băuturilor spirtoase.

     Studiul amintit este considerat de specialişti drept cercetarea cea mai vastă care tratează acest aspect, deoarece echipa de cercetare de la Centrul Rus de Cancer Moscova, Universitatea din Oxford şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au luat în considerare aproximativ 151.000 de cazuri.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 56 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International