Total Media News

Sport
Intrunire la nivel inalt organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 08:13

           Presedintele COSR a propus un Acord National pe zece ani pentru sportul romanesc

                                                   

 

    La intrunirea la nivel inalt organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), la Complexul “Sydney 2000” din Izvorani, alaturi de Alin Petrache si Ioan Dobrescu, presedintele si respectiv secretarul general ai COSR, au fost prezenti Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, si numeroase personalitati ale sportului romanesc. In prim-planul evenimentului s-a aflat propunerea lansata de presedintele COSR privind elaborarea unui Acord National pe zece ani pentru sportul romanesc.

 

Citeşte mai mult...
 
Dinamo are un nou bazin de inot PDF Imprimare
Marţi, 11 Noiembrie 2014 09:19

                  

              Primarul  Neculai  Ontanu ,alături de domnul viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne- Gabriel Oprea, ministerul Tineretului și Sportului- Gabriela Szabo, primarul  Bucurestiului - Oprescu     , Dobre  Alexandra  - presedinte Oranizatia de studenti  a  UNPR  din  Romania,  și președintele  Federației Române de canotaj și al Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă au inaugurat luni, 10 noiembrie a.c. Bazinul Olimpic „Anatolie Grinţescu” din incinta Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.
Cu această ocazie, am declarat că noul bazin olimpic este realizat la standarde înalte ce permite organizarea unor competiţii de mare anvergură. Prin noua construcție sportivii au acum la dispoziție toate condiţiile necesare pentru antrenamente și pentru desfăşurarea unor evenimente sportive de talie națională și internaţională.
Am adăugat că investiția a fost realizată prin grija Guvernului României, în mod special a domnului Prim ministru Victor Ponta și a domnului Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea care s-au preocupat să pună la dispoziția sportivilor români și a iubitorilor de nataţie un bazin olimpic acoperit, parte integrantă din proiectul de modernizare a Complexului ”Dinamo”.
Am subliniat faptul că în calitate de autoritate a administrației publice locale a Sectorului 2 sunt în permanență interesat de susținerea proiectelor de dezvoltare și modernizare a sectorului 2 și a Municipiului București în general.

 

Citeşte mai mult...
 
India are un ministru pentru Yoga PDF Imprimare
Luni, 10 Noiembrie 2014 16:45

Decizia de a numi un politician care să se ocupe de promovarea acestei practici, dar şi a medicinei tradiţionale îi aparţine premierului de la New Delhi.

Demnitarul este pasionat de yoga şi, în discursul susţinut în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, a cerut chiar declararea unei Zile Internaţionale a Yoga.

Modi, care este strict vegetarian și adept fervent al yoga pe care o practică zilnic, a desemnat duminică seară un ministru însărcinat cu practicile tradiționale precum ayurveda, yoga și homeopatie.

Liderul indian naționalist a cerut în septembrie Națiunilor Unite să aibă în vedere declararea unei zile mondiale a yoga, iar în timpul întâlnirii cu președintele Barack Obama cu prilejul vizitei sale în SUA a lăudat meritele acestei discipline indiene tradiționale.

 

Citeşte mai mult...
 
Cit timp ar trebui sa nu activeze un sportiv dupa un KO ? PDF Imprimare
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014 23:30
Posted By dr. Alexandru Amarfei On Wednesday, December 15th 2010 In Articole, Medicale |  | 

Sporturile de contact produc o imprejurare speciala: daca in multe alte discipline sportive exista accidentari prin traumatism, doar in disciplinele de lupta obtinerea unui „knockout”, sau a unei incapacitari (si) prin traumatism cranian, este tinta competitiei. Desi sunt sporturi vechi, unele existand chiar dinaintea termenului „sport”, ideea de a face din KO tinta competitiei ramane socanta, astfel incat exista destui medici care, datorita propriilor perceptii asupra problemei, cer interzicerea oricaror sporturi unde este permisa si cautata obtinerea knockout-ului.

La o examinare mai riguroasa, descoperim cu usurinta ca nu exista un consens asupra a ceea ce reprezinta un KO prin lovitura la cap, nici informatii suficiente despre mecanismele prin care se produce. Nu exista, de asemenea, nici consens asupra conduitelor medicale de urmat in cazul unui KO prin traumatism cranian. Voi incerca in cele ce urmeaza sa expun problemele, pe cat posibil debarasate de jargonul medical prea complex.

KO si TKO – definitii arbitrare

In majoritatea cazurilor, subiectivismului in aprecierea situatiei provine din nevoia arbitrului de a lua decizii rapide. Traumatismele craniene genereaza cele mai multe interpretari posibil subiective.


Citeşte mai mult...
 
Presedintele CIO felicita Sierra Leone pentru actiunea impotriva Ebola PDF Imprimare
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014 14:16

Presedintele CIO , Thomas Bach , s-a intalnit cu presedintele Comitetului Olimpic din Sierra Leone, avand ca tema de discutie , eforturile impotriva Ebola. Intalnirea dintre cei doi a avut loc la Bangkok.

Un oficial al UK EBOLA JOINT TASK FORCE a spus ca sute de vieti ar putea fi salvate ca rezultat a actiunilor Comitetului Olimpic National , coordonat de CIO ,in inceperea muncii la Colegiul de educatie Milton Margai.

 

La inceputul acestui an , Comitetul Olimpic National din Sierra Leone , a continuat munca in proiectul OlympAfrica , pentru a dezvolta infrastructura sportiva a tarii.Proiectul include , un stadion de 400 m pentru atleti , un teren de fotbal si alte facilitati pentru sporturi precum ,tenis , volei , basket , inot.

" As dori sa multumesc in primul rand Comitetului Olimpic National din Sierra Leone , pentru actiunile sale privind aceasta tragedie , ce se petrece prepronderent in Vestul Africii.Este bine sa vedem ca si organizatiile sportive se implica si isi ofera suportul.."a spus presedintele Bach.

CIO a promis asistenta comitetelor nationale , si in special atletilor miscarii Olimpice din Sierra Leone.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 89 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport