Total Media News

Companii
Analiza impozitării sectorului IMM PDF Imprimare
Vineri, 01 Septembrie 2023 16:01

                             2

1. Dinamica încasărilor la bugetul de stat

  • 2020: aprox. 2,442mld lei
  • 2021: aprox. 3,275mld lei
  • 2022: aprox. 3,757mld lei – Se observă un trend crescător al încasărilor la bugetul de stat –

2. Principalele propuneri de modificare în anul 2023:

  • 1% impozit pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulţi salariați și care realizează venituri care nu depășesc 300.000lei și nu au realizează venituri din anumite sectoare din IT, HORECA și sănătate,
  • 3% impozit pentru microîntreprinderile care au salariați și realizează venituri de peste 300.000lei sau realizează venituri din activitățile de mai sus, nedepășind plafonul de 500.000euro venituri,
  • Trecerea la impozit pe profit de 16% în cazul în care o firma depășește în cursul anului o rata a rentabilitatii (profit net/venituri total) peste 30%,
  • Limitarea deţinerii de către acelaşi acţionar/asociat a cel mult 1 firmă eligibilă să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor,
  • Limitarea aplicării impozitului pe venit pentru firmele care obţin venituri din consultanţă şi management în cazul cărora veniturile de acest tip nu pot depăşi 20% din totalul veniturilor obţinute.

3.Analiza CNIPMMR

2022: 

  • aprox. 590.000 microîntreprinderi
  • 1,2 mil salariați pentru care s-au plătit contribuții de peste 18mld lei
  • peste 185.000 firme  (1/3) cu 0 salariați
  • impozit pe venit plătit: aprox. 3,757mld lei
  • impozit pe venit încasat de la firmele cu venituri între 500.000euro și 1 mil euro: aprox 1mld lei

Citeşte mai mult...
 
Linie Liqui Moly optimizată de produse pentru biciclete PDF Imprimare
Luni, 07 August 2023 18:29
                            

 

  " Am continuat să lucrăm la optimizarea liniei  de  produse  pentru  biciclete.

    LIQUI MOLY has over 65 years of lubrication experience with automobiles. The traditional Ulm-based company has been transferring this knowledge to all two-wheelers for some time now – both with and without engines. The “BIKE” care series not only comes in a new look, but also offers reliability for all types of bicycles with product innovations.

It is estimated that around one billion bicycles are in use worldwide. Whether e-bike, gravel bike, city bike, BMX, classic racing bike or mountain bike: They should all give pleasure for as long as possible. And this is precisely where the ten BIKE products from LIQUI MOLY now come into play: “Reliable helpers that ensure that every bicycle functions perfectly and retains its value. Just like our motor oils, additives and care products,” says LIQUI MOLY Managing Director Günter Hiermaier.

 

Citeşte mai mult...
 
Modificări la legea societăţilor: PDF Imprimare
Marţi, 25 Iulie 2023 16:00

                         Ce este cifra de afaceri - Calculator-Salariu.net

   Oricine    va  putea fi asociat unic în mai multe societăţi cu răspundere limitată (SRL), fără restricţii. Măsura va fi valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi persoane juridice. Până acum, legea societăţilor stabilea că o persoană fizică/companie nu poate fi asociat unic decât într-o singură SRL.

    Tot de duminică va fi eliminată interdicţia ca în aceeaşi încăpere să aibă sediul social doar o singură societate. Asta înseamnă că într-un apartament vor putea fi înregistrate mai multe firme decât numărul de camere din acel imobil, la fel cum într-o garsonieră vor putea funcţiona şi 20 de societăţi comerciale, fără a mai exista restricţii cu privire la numărul de camere aferent imobilului.

Nu în ultimul rând, nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor dacă la sediul social nu se desfăşoară activitate. Până acum, schimbarea destinaţiei imobilelor colective se putea face numai cu acordul scris al proprietarilor cu care spaţiul supus schimbării se învecina, pe plan orizontal şi vertical. 

 

Citeşte mai mult...
 
Top Social Brands prezintă campionii social media din 2023 PDF Imprimare
Luni, 03 Iulie 2023 19:26

                                top

  Top Social Brands 2023 este  o analiză unică a peisajului social media din România, menită să evidențieze noile tendințe în domeniu, inovațiile realizate de branduri și cele mai eficiente campanii din online-ul românesc. Biz, prima revistă de business a României, prezintă ediția cu numărul 15 a Top Social Brands, clasamentul celor mai active branduri în social media din România. 

   Pe primul loc în Top Social Brands 2023, la egalitate de puncte, se află Samsung și Lidl. Cele două branduri sunt urmate de Kaufland și Banca Transilvania. În top 10 se mai regăsesc Avon, Tazz, Orange, McDonald's, KFC, Vodafone și BCR. 

Top Social Brands 2023

 

1              Samsung / Lidl
2              Kaufland
3              Banca Transilvania
4              Avon
5              Tazz
6              Orange
7              McDonald's
8              KFC
9              Vodafone
10           BCR

13 branduri sunt nou intrate în clasamentul din acest an, comparativ cu ediția precedentă. În privința domeniilor, 8 dintre cele 50 de locuri sunt ocupate de branduri din Retail, 7 din FMCG, 6 de branduri din domeniul Cosmeticelor și 5 de branduri din Tehnologie.

 

Citeşte mai mult...
 
Propuneri de îmbunătățire a dialogului social PDF Imprimare
Luni, 05 Septembrie 2022 10:16

„Center for better regulation for SMEs” înființat de către noi în cadrul proiectului cu fonduri norvegiene implementat în perioada 01.01.2021-31.08.2022, are primele propuneri de îmbunătățire a calității dialogului social în România:


– O evaluare periodicã privind funcționarea și rezultatele procesului de dialog social din cadrul Comisiilor de Dialog Social şi al Consiliului Economic şi Social,
– Trecerea de la un dialog social cantitativ la unul calitativ,
– Creșterea capacității administrative a partenerilor sociali care participă la dialogul social, având în vedere noile provocări cu care se confruntă societatea: probleme de mediu, digitalizare, schimbări structurale în economie,

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 3 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii