Total Media News

International
Irakul vrea un "al treilea război mondial" împotriva "virusului" reprezentat de Al-Qaida PDF Imprimare
Vineri, 01 Noiembrie 2013 11:58

                Premierul irakian Nouri al-Maliki, aflat în vizită în Statele Unite, a susţinut joi desfăşurarea unui "al treilea război mondial" de către comunitatea internaţională împotriva "virusului" Al-Qaida aflat în plină revenire în ţara sa.


     Maliki se află de miercuri la Washington şi se va întâlni vineri cu preşedintele Barack Obama pentru a stimula cooperarea antiteroristă între cele două state.

"Vrem un război internaţional împotriva terorismului", a declarat liderul guvernului irakian în faţa publicului de la centrul de analiză Institute of Peace, numind Al-Qaida şi filialele sale un "virus" care aduce un "vânt rău" în toată regiunea.

"Am avut două războaie mondiale; îl vrem pe al treilea împotriva celor care ne asasinează poporul şi care vor să curgă sânge", a continuat Maliki, propunând ca Irakul să găzduiască o conferinţă internaţională împotriva terorismului.

Citeşte mai mult...
 
Siria a incheiat operaţiunea de scoatere din uz a instalatiilor de productie a armelor chimice PDF Imprimare
Joi, 31 Octombrie 2013 13:26

          Instalaţiile de producţie a armelor chimice din Siria au devenit inutilizabile înaintea datei-limită de 1noiembrie, a declarat o sursă din cadrul organizaţiei însărcinate cu distrugerea arsenalului chimic sirian.


       "Siria a încheiat (operaţiunile prin care a făcut) inutilizabile instalaţiile de producţie şi de asamblare a armelor chimice", a anunţat această sursă, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, înaintea anunţului oficial al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), prevăzut ulterior.

Siria s-a conformat deciziei Consiliului Executiv al OIAC, care o îndemna să procedeze la această "distrugere funcţională cât mai rapid posibil, dar nu mai târziu de 1 noiembrie 2013", a subliniat această sursă.

Ţara a predat pe 24 octombrie un program general de distrugere, care a permis să se stabilească planuri vizând o "distrugere sistematică, integrală şi verificată" a armelor chimice.

Citeşte mai mult...
 
Bashar al-Assad a emis un decret de amnistiere a dezertorilor care se predau PDF Imprimare
Marţi, 29 Octombrie 2013 22:22

           Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a emis un decret de amnistiere a rezerviştilor care nu s-au supus ordinelor de mobilizare şi a militarilor dezertori, cu condiţia de a se preda autorităţilor, anunţă agenţia oficială SANA, citată de AFP.

                     

                                         Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

            "Preşedintele le acordă amnistia recruţilor care se predau în 30 de zile", precizează un comunicat.

             Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Citeşte mai mult...
 
Ghiorghi Margvelaşvili a câştigat din primul tur scrutinul prezidenţial din Georgia - exit-poll PDF Imprimare
Duminică, 27 Octombrie 2013 22:58

             Ghiorghi Margvelaşvili, aliatul premierului georgian Bidzina Ivanişvili, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului prezidenţial din Georgia, obţinând, potrivit sondajelor de tip exit-poll, 66,7 la sută din voturi.

                  

     Potrivit sondajelor, David Bakradze, candidatul din tabăra actualului preşedinte, Mihail Saakaşvili, a obţinut 20,2 la sută din voturi.

     Bakradze şi-a recunoscut înfrângerea. "Îl felicit pe Ghiorghi Margvelaşvili pentru victorie şi pentru încrederea care i-a fost acordată de poporul georgian", a declarat Bakradze.

Citeşte mai mult...
 
NSA ar fi interceptat comunicatiile telefonice a 35 de lideri ai planetei PDF Imprimare
Vineri, 25 Octombrie 2013 08:45

                Un oficial al administraţiei americane a transmis numerele de telefon a 35 de lideri ai planetei Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA), care le-a pus sub ascultare, a dezvăluit joi The Guardian citând documente oferite de Edward Snowden.

                                                 

     Aceste informaţii intervin în contextul în care Germania se arată scandalizată de dezvăluirile referitoare la o posibilă supraveghere de către Statele Unite a telefonului mobil al cancelarului Angela.

      Reacţionând la indignarea Berlinului, Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a refuzat să comenteze dacă serviciile secrete americane au interceptat în trecut convorbirile telefonice ale cancelarului Germaniei.

       Potrivit noilor documente publicate în cotidianul britanic, NSA "a interceptat convorbirile telefonice a 35 de lideri ai planetei, după ce un oficial al administraţiei americane i-a transmis numerele de telefon".

Citeşte mai mult...
 


Pagina 59 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International