Total Media News

Politic
Hotarare alegeri europarlamentare si primarii PDF Imprimare
Marţi, 12 Martie 2024 10:41

    

                                        Info Curier Hâncești - VOX POPULI Pe 1 noiembrie cetățenii Republicii  Moldova vor merge la urne pentru a-și exercita dreptul de a alege  președintele țării. Este un vot important pentru viitorul Republicii

   " HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024
Guvernul a aprobat astăzi calendarul acțiunilor din perioada electorală pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru alegerile pentru autoritățile administrației publice locale, din anul 2024.
Conform calendarului aprobat, pe 12 martie începe perioada electorală, iar în termen de 5 zile, cel mai târziu la data de 16 martie 2024, vor fi desemnați judecătorii din Biroul Electoral Central și se va stabili modelul listei electorale permanente, modelul listei electorale speciale, al copiei de pe lista electorală specială, al listei electorale suplimentare, al extrasului de pe lista electorală suplimentară, a modelului listei susținătorilor, a modelului buletinului de vot la alegerea membrilor României în Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.
În data de 19 martie începe perioada de depunere la biroul electoral central  a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.
De asemenea, în termen de 10 zile de la începerea perioadei electorale, dar nu mai târziu de 21 martie 2024, vor fi stabilite modelele ștampilelor electorale și modelul timbrului autocolant.
În termen de 10 zile de la data constituirii Biroului Electoral Central, dar cel mai târziu în data de 27 martie 2024, se va încheia perioada de depunere la biroul electoral central a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.
Cu cel puţin 24 de ore înaintea tragerii la sorți a celor 3 judecători în biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, cel mai târziu la data de 9 aprilie, se va aduce la cunoștință publică data la care va avea loc această tragere la sorți.
Cel mai târziu până la data de 10 aprilie 2024, se vor depune cererile de înscriere în listele electorale speciale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2024. Este vorba despre cetățenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reședința în România.
Tot cel mai târziu până pe data de 10 aprilie 2024, ora 24, se vor depune și înregistra candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, iar în termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturii se vor înainta, către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, declarațiile pe propria răspundere ale candidaților referitoare la faptul că au avut sau nu calitatea de lucrători ai Securității sau de colaboratori ai acesteia.
În data de 11 aprilie 2024 se va aduce la cunoștință publică a listelor de candidați și a candidaturilor independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.
Pe 29 aprilie 2024 rămân definitive candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, iar pe 30 aprilie 2024 se va stabili numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care au depus liste de candidați, precum și a candidaților independenți.
Până la data de 1 mai 2024 vor fi aduse la cunoștință publică declarațiile de avere și de interese ale candidaților la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.

De la data de 16 aprilie 2024 începe perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 și de  depunere a candidaturilor pentru aceste alegeri.
Cel mai târziu până la data de 15 aprilie 2024, se vor desemna preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora.
În maximum 10 zile de la data înființării birourilor electorale de circumscripție, cel mai târziu la data de 25 aprilie 2024, se va încheia perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.
Cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa de mai mult de 6 luni înaintea datei scrutinului în circumscripţia electorală în care au loc alegeri vor depune la primar, până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei scrutinului, adică până pe 25 aprilie 2024, solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reședință.
Tot în data de 15 aprilie se încheie perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.
Cel mai târziu cu 40 de zile înaintea datei alegerilor, adică 30 aprilie 2024, se  va solicita acordarea timpilor de antenă, către conducerile posturilor de radiodifuziune şi televiziune, publice şi private sau, după caz, ale studiourilor teritoriale ale acestora, la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale.
Data de 30 aprilie este și data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.
La data de 8 mai 2024 rămân definitive candidaturile la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

 

Citeşte mai mult...
 
Protestul transportatorilor continua! PDF Imprimare
Joi, 11 Ianuarie 2024 22:01

Ciolacu: Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială | Observator Constanța

UPDATE Nicusor Dan, despre protestul FERMIERILOR: „Trebuie lasati, este dreptul lor”
„Nu m-a consultat nimeni în legătură cu protestul fermierilor. Eu am autorizat absolut toate protestele, chiar și pe cele împotriva mea. Dar acum, nu m-a întrebat nimeni. Nici măcar prefectul nu m-a contactat. Probabil că în Piața Victoriei sunt garduri puse de Jandarmerie mai mult pentru protecție. Așa este protocolul. Dar, în opinia mea este un drept al lor să protesteze”, a declarat Nicușor Dan la emisiunea Culisele Statului Paralel

UPDATE: Diana Şoşoacă şi liderul AUR, George Simion, s-au dus în mijlocul protestatarilor, dar unii fermieri i-au strigat: „Lasă-ne protestul în pace!”

Citeşte mai mult...
 
Zelenski, in Romania! PDF Imprimare
Marţi, 10 Octombrie 2023 08:15

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi barbă

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, va face astazi o vizita oficiala in tara noastra, urmand sa fie primit de Klaus Iohannis, si Marcel Ciolacu.

Volodimir Zelenski va fi primit, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete şi discuţii oficiale. Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

Citeşte mai mult...
 
Greva din educatie continua! PDF Imprimare
Joi, 25 Mai 2023 08:48

 

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, mulţime şi text care spune „FSE VREM SALARII CENTE! N”

In urma unor negocieri intinse pe perioada a mai mult de 4 ore ieri, s-a hotarat ca greva din educatie sa continue, existand posibilitatea unei blocari pe termen lung a sistemului de invatamant, chiar in prag de examene.

Citeşte mai mult...
 
Cristian Rizea, extradat! PDF Imprimare
Vineri, 28 Aprilie 2023 08:06

                                    Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

   ”Cetăţeanul României, Rizea Cristian, a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migraţie (IGM) persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Conform procedurilor legale, străinul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul naţional de către personalul specializat al IGM. Amintim că, declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică”, transmite insituţia, potrivit news.ro

   Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra, precizează Inspectoratul General pentru Migraţie din Republica Moldova.

”În această seară, 27 aprilie, Poliţia Română a fost solicitată de autorităţile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, faţă de care Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră şi urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a anunţat joi seară IGPR.

La începutul acestui an, ministrul Justiţiei cătălin Predoiu, declara, referindu-se la cazul lui Rizea: “Sunt alte situaţii, spre exemplu, tot într-un stat care nu e membru de data asta al Uniunii Europene, şi extrădarea se face prin Ministerul Justiţiei, răspunsul la extrădare e în aşteptare pentru că au loc proceduri interne de contestare. Spre exemplu, un condamnat în România a atacat un decret de revocare a cetăţeniei pe care o dobândise în statul respectiv”.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic