Total Media News

Set nou de reglementari in sportul romanesc! PDF Imprimare
Joi, 20 Mai 2021 14:25

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi persoane în picioare

 

Sportul românesc se bucură de cele mai importante măsuri de relaxare de până acum: suporterii revin în tribune, iar sportivii vaccinați nu se mai testează.Lumea sportului se bucură de măsuri de relaxare fără precedent, ca parte a Ordinului comun nr. 310/708/2021 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății. Acesta a fost aprobat și transmis spre publicare către Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la data publicării. Ordinul reglementează condițiile și modul de acces al spectatorilor la evenimentele sportive, dar vine cu vești importante și pentru sporturile de echipă și cele de luptă.Astfel de la data intrării în vigoare a ordinului comun, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în aer liber, fără ca organizatorii să mai aibă obligația de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori.

Procentul în care aceștia vor putea participa la evenimentele sportive este de 25% din capacitatea tribunelor.Depășirea acestei proporții la evenimentele în aer liber și organizarea de evenimente în spații închise va fi permisă doar cu titlu excepțional, la evenimente pilot. Doar acestea vor fi aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.La evenimentele sportive vor putea participa ca spectatori:- persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;


- persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.Noutățile pentru sportivi sunt la fel de importante. În conformitate cu noile reglementări, sportivii vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt de acum exceptați de la obligația testării.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Set nou de reglementari in sportul romanesc!