Total Media News

Romania - Spania = 1:2 PDF Imprimare
Vineri, 06 Septembrie 2019 08:47

                       12-06-05-aut-rom-freundschaftsspiel-202.jpg


  

     "Tricolorii au pierdut la limită partida cu Spania, 1-2, ratând în final două șanse mari de a egala. Urmează meciul cu Malta, duminică, la Ploiești, de la ora 19:00.

       Cel mai mare stadion al țării își împlinește scopul găzduind echipa națională a României. Cu două ore înainte de startul partidei, când își deschide porțile, începe să pompeze ușor, ușor speranțele microbistului român de pretutindeni. Devine locul unde orice adult sau copil, care a “bătut” cândva o minge în curtea școlii, își dorește să fie.

        Români de toate vârstele iau cu asalt tribunele, sunt râuri galbene ce curg spre stadion, spre inima României fotbalistice, aducând cu ele entuziasm, susținere și încredere că de data asta se poate. Vara fierbinte din Italia e încă aproape, iar 7 dintre jucătorii prezenți la EURO U21 sunt acum în lotul lui Cosmin Contra. România – Spania nu e meciul decisiv, dar poate deveni momentul când tricolorii ridică privirea din pământ și privesc mândri spre EURO 2020. Au în spatele lor 50.000 de suporteri în tribune și milioane în fața televizorului!

 

 

 

Fortăreața Tătărușanu

Cu privirea sus, ai noștri ies pe gazon în uralele spectatorilor, iar imnul României răsună parcă mai tare ca niciodată. În el se simte dorința de succes a galbenilor, de pe teren sau din tribune.

Spaniolii încep bine meciul și încearcă să rezolve repede partida. După doar 30 de secunde, Paco Alcacer scapă din marcajul stoperilor noștri, dar e blocat de Tătărușanu. Ne trezim, ne așezăm mai bine în teren, iar Pușcaș țâșnește în banda dreaptă, scapă de Ramos și trimite în careu, însă Keșeru ajunge prea târziu la colțul scurt. Da, Spania, așa e, nu ne predăm ușor! Imediat, oaspeții încearcă din nou să dea lovitură, dar Tătărușanu e din nou la post și îl blochează pe Alcacer, scăpat iarăși singur spre poarta noastră. Ramos și Jordi Alba pun și ei presiune, dar Tătă e în zi mare! La poartă cealaltă, Pușcaș se bate pentru orice minge cu Ramos și Llorente, ce forță de om!

Avantaj Spania la pauză

Și vine minutul 27, când arbitrul Deniz Aytekin dictează lovitură de la 11 metri după un duel între Deac și Ceballos! A executat Ramos și de data asta Tătărușanu nu s-a mai opus! Resimțim golul primit! Pușcaș cere mingea, dar ajunge din ce în ce mai greu la el. Stanciu vrea multe, dar lipsește pasa care să facă diferența. Spania se simte bine în această situație, ne așteaptă pregătită să lovească din nou! Are ocazia să o facă, însă Tătărușanu îl blochează din nou pe Paco Alcacer, neputincios până acum în fața portarului român și totuși Spania intră în avantaj la pauză.

“Ibericul” Andone înțeapă “Furia Roja”

Începem slab repriza a doua, ibericii profită de neatenția noastră și marchează din nou, 0-2! Alcacer reușește până la urmă să treacă de zidul Tătărușanu! Și din nou suferim! Tribunele simt, îi încurajează pe băieți! Contra schimbă, iese Keșeru și intră Andone, fotbalist crescut in Spania. Pușcaș mai câștigă un duel, trimite în fața porții, mingea traversează careul până la Deac. O preluare, centrare, cap Pușcaș și Andone trimite în poarta lui Kepa! Gol, România și Arena Națională explodează!

Revin speranțele!

Selecționerul nostru mai face o mutare, iese Stanciu și intră Ianis. Încercăm să profităm de momentul bun. Ibericii devin mai precauți, ai noștri prind curaj. În tribune se aud tobele, din ce în ce mai tare, din în ce mai des, precum pulsul microbistului român! Se aude: RO-MÂ-NIA! RO-MÂ-NIA! Și apoi ritmurile de “Ciuleandra”, coloana sonoră a bucuriei tricolore la EURO U21. Intră și Maxim în locul lui Deac. Mijlocașul lui Mainz trimite o pasă bună pe culoar, Pușcaș aleargă bine printre Ramos și Llorente, ultimul îl oprește din spate și vede cartonașul roșu! Mai sunt 10 minute și jucăm în superioritate!

Ce ratare în final!

Spania face pasul în spate, nu mai riscă nimic, încearcă să păstreze avantajul de pe tabelă. Urcăm timid, încă. Nu ne aruncăm în atac. Mai sunt 5 minute… Maxim încearcă, dar pasa spre Ianis nu îi iese. În schimb lui Hagi, da. Îl găsește singur pe Pușcaș în careu, dar Kepa respinge în corner. Executăm repede, același Pușcaș plutește pe lângă Ramos și, din păcate, portarul se opune din nou, iar Grigore trimite peste poartă din apropiere! Ce șansă bună irosită! Ratăm un egal pe care l-am fi meritat!

Am pierdut cu Spania, dar tricolorii și-au câștigat respectul suporterilor români! Au părăsit terenul cu capul sus și pieptul în față, în aplauzele suporterilor! Am luptat împreună, am suferit împreună, dar ne vom bucura împreună! Batem Malta, Feroe și apoi jucăm calificarea pe teren propriu, cu Norvegia și cu Suedia. Hai ca se poate! Hai, România! Cu încredere!

ROMÂNIA – SPANIA 1-2
Au marcat:
Andone (59) / Ramos (29 pen.), Alcacer (47)

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu – 2. Benzar, 5. Nedelcearu, 6. Chiricheș – cpt., 21. Grigore, 3. Toșca – 17. Deac (10. Maxim, 71), 18. Marin, 8. Stanciu (11. Hagi, 63) – 9. Pușcaș, 13. Keșeru (23. Andone, 56). Selecționer: Cosmin Contra. Rezerve: 1. I. Radu, 16. Niță – 4. Rus, 7. Grozav, 14. Păun, 15. Anton, 19. Bordeianu, 20. Ștefan, 22. Cicâldău

SPANIA: 13.Kepa – 22. Navas, 3. Llorente, 15. Ramos, 18. J.Alba – 17. Ruiz, 5. Busquets, 8. Niguez – 19. Rodrigo (12. Oyarzabal, 71), 9. Alcacer (4. Hermoso, 84), 6. Ceballos (7. Sarabia, 76). Selecționer: Robert Moreno. Rezerve: 1. De Gea, 23. Pau Lopez – 2. Carvajal, 10. Alcantara, 11. Suso, 14. Gaya, 16. Rodri, 20. Nunez, 21. Parejo  "

*

*

*

** FRF

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Romania - Spania = 1:2