Total Media News

Complexul Energetic Oltenia şi chinezii de la Huadian negociază pentru realizarea unui nou grup en. PDF Imprimare
Luni, 04 Februarie 2019 20:21
                                                 ROVINARI
  Conform  mediafax.ro,Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai China Huadian Engineering au început, luni, negocierile pentru finalizarea contractelor de superficie şi de furnizare de cărbune, pentru un nou grup energetic, de 600 MW, la termocentrala Rovinari, investiţie de aproape un miliard de euro.

    Investiţia în grupul energetic de 600 de MW de la Rovinari este de circa un miliard de euro şi presupune crearea a peste 4.000 de locuri de muncă.

   Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a participat, luni, la întâlnirea dintre reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai China Huadian Engineering, care a avut loc la sediul companiei din Târgu-Jiu.

   Negocierile dintre cele două părţi vizează finalizarea contractelor de superficie şi de furnizare cărbune, privind realizarea unui nou grup energetic de 600 MW, la termocentrala Rovinari, care ar urma să intre în producţie după anul 2020.

 

 

 

Noul grup va funcţiona pe bază de lignit, care va fi furnizat de CEO pentru producţia energiei electrice.

”Începând cu 4 februarie 2019, negocierile dintre cele două părţi vor continua pentru finalizarea contractelor de superficie şi de furnizare cărbune. Pentru Ministerul Energiei, prioritate pentru anul 2019 în cadrul acestui proiect este finalizarea negocierilor, pentru încheierea contractului de furnizare cărbune şi a contractului de superficie uz şi servitute. Urmează, după aceea, înfiinţarea societăţii şi demararea acţiunilor de punere în operă a obiectivului. Avem în momentul de faţă de făcut trei lucruri importante, negocierea acordului acţionarilor, lucru care s-a petrecut la Bucureşti, la Ministerul Energiei, în perioada 23-30 ianuarie, lucrurile au decurs foarte bine, acordul acţionarilor a fost negociat, cu una sau două sau mici excepţii. Urmează, pentru că sunt comisii diferite, negocieri, începând de astăzi (luni – n.r.), pe contractul de furnizare şi desigur contractual de superficie servitute şi uz. Avem resurse, avem lignit în bazinul Oltenia, avem posibilitatea, după atâţia ani, de a pune în funcţiune un grup energetic important”, a declarat secretarul de stat Andrei Maioreanu, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la sediul CEO.

Compania chineză a fost selectată să deruleze investiţia în urma unei licitaţii internaţionale, derulată în luna mai 2012. Negocierile au fost oprite, însă, în anul 2016.

”În urma unei proceduri de selecţie, transparentă şi competitivă, derulată de Complexul Energetic Oltenia, în vederea implementării unui proiect tip Green/Brown Field, pentru construirea unui grup energetic nou, la Termocentrala Rovinari, în martie 2012, compania China Huadian Engineering a fost declarată investitor selectat, cu care s-au derulat ulterior celelalte etape legale şi instituţionale. (…) În anul 2016, negocierile au fost întrerupte, părţile neajungând la o înţelegere finală. Negocierile au fost reluate după vizita reprezentanţilor părţii chineze la Ministerul Energiei, din perioada 17-18 decembrie 2018. Vizita a avut loc în urma invitaţiei transmise de comisia de negociere, pentru realizarea proiectului constituit la nivelul Ministerului Energiei. Discuţiile au condus la deblocarea negocierilor, reprezentanţii partenerului din Republica Populară Chineză revenind la Ministerul Energiei, împreună cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, în data de 23 ianuarie 2019”, a mai declarat Andrei Maioreanu.

Complexul Energetic Oltenia are, în prezent, 11 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.240 MW şi este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

*

**--  https://www.mediafax.ro/economic/complexul-energetic-oltenia-si-chinezii-de-la-huadian-negociaza-pentru-realizarea-unui-nou-grup-energetic-la-termocentrala-rovinari-17862884

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Energie Complexul Energetic Oltenia şi chinezii de la Huadian negociază pentru realizarea unui nou grup en.