Total Media News

Case de marcat noi de la 1 noiembrie 2018 - Alti bani CHELTUITI de firme PDF Imprimare
Marţi, 04 Septembrie 2018 13:51
       Ministerul Finanţelor Publice va acorda un termen suplimentar pentru dotarea operatorilor economici cu aparate de marcat electronice fiscale, pentru a nu fi sancţionaţi până la 1 noiembrie pentru    toate  firmele , se arată într-un comunicat.
                     
                       

     „Ministerul Finanţelor Publice pune în dezbatere un proiect de act normativ pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii şi prelungirea unui termen prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică”, precizează ministerul.

   

      NOILE CASE DE MARCAT CU JURNAL ELECTRONIC SI TRANSMITERE ANAF !

     Orice cheltuiala  facuta  de  firme  se  va  regasi  in  PRETURILE  produselor  sau  serviciilor.

   

 

 

Documentul precizează că „proiectul prevede amânarea cu trei luni a aplicării sancţiunii prevăzută de lege pentru nedotarea cu noile aparate de marcat electronice fiscale, pentru a permite operatorilor economici să achiziţioneze, să fiscalizeze şi să testeze aparatele de marcat cu jurnal electronic”

Ministerul Finanţelor precizează că pentru a nu fi sancţionaţi, contribuabili mari sau mijlocii îşi pot dota mgazinele cu case de marcat până la 1 septembrie 2018 în loc de 1 iunie 2018  (  s-a  modificat  , amanindu-se  pina  la  1  noiembrie ), iar în ceea ce priveşte contribuabilii mici, sancţiunea se aplică de la 1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018, iar după expirarea acestor intervale, sancţiunea poate fi aplicată doar pentru faptele săvârşite începând cu 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018, după caz.

„De asemenea, se amână cu trei luni, până la 1 noiembrie 2018, aplicarea sancţiunii prevăzută de lege pentru comercializarea de către distribuitorii autorizaţi a vechilor aparate de marcat, astfel încât, dacă va fi cazul, operatorii economici care îşi deschid noi afaceri sau puncte de lucru să poată achiziţiona un aparat de marcat, în caz contrar aceştia riscând blocarea activităţii”, precizează ministerul.

„Totodată, se prelungeşte cu trei luni, până la data de 31 octombrie 2018, termenul limită până la care îşi menţin valabilitatea avizele/autorizaţiile privind distribuţia aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal, termenul în vigoare fiind 31 iulie 2018”, arată comunicatul.

Autoritatea menţionează că în perioada de graţie, organele de control urmează să realizeze acţiuni cu caracter preventiv şi de îndrumare.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, promovarea actului normativ este determinată în principal de întârzierile producătorilor şi distribuitorilor în pregătirea prototipurilor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic şi, implicit, de întârzierile în depunerea acestora împreună cu documentaţia aferentă pentru avizare tehnică la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică, procesele de implementare a noilor aparate de marcat, ulterioare avizării tehnice a prototipurilor, respectiv autorizarea distribuitorilor, producţia noilor modele, aprovizionarea distribuitorilor, achiziţia aparatelor de marcat şi fiscalizarea acestora, care necesită mai mult timp şi fac imposibilă punerea pe piaţă a aparatelor de marcat până la termenele prevăzute de lege pentru dotarea operatorilor economici.

 

 

 

 **

Guvernul a aprobat, in data de 30 august 2017, o noua actualizare a termenelor de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic, care vor permite conectarea in timp real la sistemul informatic ANAF.

Astfel, noile modele de aparate de marcat electronice fiscale vor fi obligatorii pentru operatorii economici din Romania astfel:

De la 01.06.2018 - contribuabilii mari si mijlocii.

De la 01.08.2018 - micii contribuabili.

Daca de la 1 ianuarie 2018 vor fi autorizati distribuitorii noilor AMEF (aparate de marcat electronice fiscale), interzicerea comercializarii aparatelor de marcat electronice fiscale actuale va intra in vigoare 8 luni mai tarziu, la 1 august 2018.

Puteti parcurge continutul OG13 aici  -- https://www.aparaturafiscala.ro/img/cms/og/OG-13-2.pdf

 

 

**  --  https://www.mediafax.ro/economic/ministerul-finantelor-amana-cu-inca-trei-luni-dotarea-magazinelor-cu-case-de-marcat-electronice-17222086

 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home