Total Media News

Guvernul vrea să construiască aeroportul Bucureşti Sud în parteneriat public-privat. PDF Imprimare Email
Joi, 28 Iunie 2018 14:52
 
         
      Conform  mediafax.ro,Guvernul vrea să construiască în parteneriat public-privat aeroportul Bucureşti Sud, o bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem, o fabrică de mijloace de transport electrice şi amenajarea unui complex turistic de schi în masivul Făgăraş, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.  

     „În şedinţa de astăzi (joi - n.r.) adoptăm cel de-al doilea pachet de investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public-privat. În şedinţa din 24 mai am adoptat primele cinci proiecte. Astăzi (joi - n.r.) adoptăm încă opt proiecte strategice de investiţii care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public privat. Dintre acestea, trei sunt în domeniul sănătăţii, ceea ce arată interesul guvernului României pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale”, a spus la începutul şedinţei Executivului premierul Viorica Dăncilă.

 

 

Ea a precizat că este vorba despre construirea unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, în condiţiile în care România s-a confruntat cu o criză de plasmă în ultimul an. De asemenea, Executivul intenţionează construirea spitalelor regionale Timişoara şi Brăila-Galaţi, ultimul cu o capacitate de 800-1000 de paturi.

„Celelalte cinci proiecte vizează amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea aeroportului Bucureşti Sud, canalul Siret-Bărăgan, construcţia unei fabrici de mijloace de transport electrice şi un nou complex turistic de schi în masivul Făgăraş”, a mai anunţat Dăncilă.

Advertisement

Aeroportul Bucureşti Sud apare în mai multe iniţiative anterioare, ultima (din 2016) indicând zona Adunaţii Copăceni ca fiind locul de amplasare a viitoarei aerogări.

 

 

**  in urma  cu  ceva  timp, omul de afaceri Nelu Iordache, patronul companiei aeriene Blue Air si al firmei de constructii Romstrade , anunta  ca va  construi  un  aeroport privat in  Adunatii  Copaceni

 

**  sursa -  http://www.mediafax.ro/economic/guvernul-vrea-sa-construiasca-aeroportul-bucuresti-sud-in-parteneriat-public-privat-o-banca-nationala-de-sange-plasma-umana-si-celule-stem-printre-alte-proiecte-anuntate-17317986

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Guvernul vrea să construiască aeroportul Bucureşti Sud în parteneriat public-privat.