Total Media News

Piaţa hotelieră din Bucureşti: analiză şi trenduri PDF Imprimare
Entertainment
Luni, 20 Februarie 2012 09:24
Index articol
Piaţa hotelieră din Bucureşti: analiză şi trenduri
Pagina 2
Toate paginile

Asociaţia Tourism Experts Network şi Travel Advisor Media au realizat o analiză extrem de pertinentă a pieţei hoteliere din Bucureşti.

 

Potrivit analizei, Bucureştiul deţine la ora actuală 219 structuri de cazare (hoteluri, vile, hosteluri, pensiuni, apart-hoteluri), dintre care 11 hoteluri de 5 stele, 71 hoteluri de 4 stele, 100 hoteluri de 3 stele, 27 hoteluri de 2 stele şi 7 hoteluri de 1 stea.
Oferta locurilor de cazare din Bucureşti aproape s-a dublat aşadar după anul 2007. La finele lui 2007 Bucureştiul avea aproximativ 6500 camere, un număr insuficient pentru cererea de pe piaţă din acea perioadă, ceea ce îl cataloga ca fiind o destinaţie scumpă atheneeîn comparaţie cu alte capitale europene, mai ales din punct de vedere al raportului preţ-calitate. Spre exemplificare, un hotel de 3 stele din centru, fără restaurant sau facilităţi de tip spa, vindea o cameră single la un tarif mediu de 90-100 euro/noapte, oferind doar cazare şi mic dejun. Acelaşi hotel vinde acum camera cu 45-50 euro/noapte.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Life Entertainment Piaţa hotelieră din Bucureşti: analiză şi trenduri