Total Media News

Prima ţară europeană afectată grav de războiul SUA-Rusia PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Aprilie 2018 14:34

 

                 

    Sancţiunile Statelor Unite care-i vizează pe miliardarii ruşi au declanşat un exod al numerarului din Letonia, un stat al cărui sistem bancar s-a confruntat cu probleme privind spălarea de bani, relatează Bloomberg.

   Preşedintele Statelor Unite a sancţionat zilele trecute 24 de ruşi, inclusiv oligarhi şi oficiali guvernamentali, sub acuzaţia că au participat la atacurile Rusiei împotriva democraţiilor occidentale, potrivit Reuters.

    Sancţiunile SUA au lovit interesele de afaceri ale miliardarilor, inclusiv pe cele ale companiei Rusal - cel mai mare producător mondial de aluminiu - care figurează pe lista entităţilor sancţionate, pierzând aproximativ 60% din valoarea sa de la publicarea anunţului.

 

 

 

Fondurile străine au părăsit deja Letonia după ce, zilele trecute, guvernatorul Băncii Naţionale a Letoniei şi membru în boardul Băncii Centrale Europene a fost reţinut, fiind acuzat de corupţie, fapt ce a dus la retragerea investitorilor străini din Letonia, relatează Bloomberg.

Ca reacţie la sancţiunile impuse de SUA, guvernul leton a decis întărirea supravegherii sistemului financiar, iar de la jumătatea lunii februarie depozitele au scăzut cu aproximativ 2,5 miliarde de euro.

 

*** --  http://www.mediafax.ro/economic/prima-tara-europeana-afectata-grav-de-razboiul-sua-rusia-in-curand-risca-sa-ramana-fara-bani-17154264

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate International Prima ţară europeană afectată grav de războiul SUA-Rusia