Total Media News

Scăderea preţurilor la petrol ar putea însemna un dezechilibru pentru economia SUA PDF Imprimare Email
Luni, 23 Aprilie 2018 10:17

 

        

    Conform  mediafax.ro,Preşedintele Donald Trump ar putea avea o problemă cu preţurile petrolului, pe care le consideră „foarte mari”, însă „declinul ar putea avea un efect mixt pentru economia Statelor Unite, pe fondul creşterii explozive a producţiei americane de energie”, arată Bloomberg.

   Începând cu jumătatea anului 2014, când preţurile au scăzut şi au rămas pe un palier scăzut în următorii ani, producătorii din SUA au simţit impactul mai mult decât era de aşteptat. „O scădere a cererii pentru echipamentele industriei de petrol a încetinit procesul de extracţie şi de producţie şi a îngheţat investiţiile, afectând astfel inclusiv locurile de muncă”. Însă - notează analiştii - pentru consumatori puterea de cumpărare a crescut, deoarece plata mai redusă pentru combustibili la pompa de benzină a lăsat populaţiei mai mulţi bani pe care îi cheltuiau în alte sectoare, sprijinind astfel cea mai mare parte a economiei”.

 

 

„Ideea unui ţiţei ieftin ca fiind un lucru pozitiv pentru SUA ar putea înseamna o întoarcere la o epocă anterioară, preţul scăzut putând stimula consumul prin reducerea deficitului comercial. Acum, preţurile la petrol joacă un rol mai nuanţat: a existat o dezvoltare explozivă în extragerea de ţiţei din şisturi, contribuind la reducerea importurilor de petrol şi la creşterea exporturilor, iar ameliorarea mondială a preţurilor la energie - începând cu mijlocul anului 2017 - a ajutat la o revenire a producţiei şi a cheltuielilor de capital din Statele Unite, care stau la baza creşterii economice”, potrivit Bloomberg.

 

**  sursa  -- http://www.mediafax.ro/economic/scaderea-preturilor-la-petrol-ar-putea-insemna-un-dezechilibru-pentru-economia-sua-17140649

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Scăderea preţurilor la petrol ar putea însemna un dezechilibru pentru economia SUA