Total Media News

Primaria anunta Noi investiții pentru București PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Aprilie 2018 12:46

                       
    Gabriela Firea, Primarul Bucurestiului:
   "Am demarat procedurile pentru proiectarea unei sali multifunctionale moderne, cu o capacitate de 15000 de locuri , care va gazdui competitii sportive la nivel  international
    Vom construi 16 blocuri de locuinte sociale si de serviciu in Capitala.
    Compania Municipala Dezvoltare Durabila va realiza studiul de prefezabilitate si studiile de fezabilitate pentru spitalul metropolitan si cele doua spitale zonale


 
Primarul General, Gabriela Firea, a avut astazi, la sediul Municipalitatii, o intalnire de lucru  cu membrii echipei multidisciplinare din cadrul Companiei Municipale Dezvoltare Durabila, care lucreaza in prezent la o serie de proiecte prin care sunt concretizate planurile de dezvoltare ale Municipalitatii.
In cadrul intrevederii au fost prezentate conceptele a doua proiecte: o noua sala polivalenta si un ansamblu de locuinte sociale si de serviciu. Discutiile au vizat, totodata, si etapele care vor fi parcurse pentru construirea unei filarmonici in Capitala, la standarde internationale, a spitalului metropolitan cu o capacitate de 1200 de paturi si a celor doua spitale zonale din sectoarele 3 si 6, cu cate 300 de paturi fiecare.
Primarul General, Gabriela Firea: "Ma bucur ca exista in acest moment in cadrul Companiei Municipale Dezvoltare Durabila o echipa tanara, o echipa profesionista si entuziasta formata din urbanisti, arhitecti si peisagisti, care elaboreaza deja proiecte pentru constructii functionale, cu termene minime de conceptie si executie. Spre deosebire de anii precedenti, in care durata de proiectare era indelungata, estimarile de proiectare actuale sunt, in functie de tipul de proiect  intre 3, 6 si 9 luni. Vorbim de investitii vitale pentru Capitala, oras inca deficitar la capitolul infrastructura sportiva, culturala, medicala si locativa. Bucurestiul are nevoie  de infrastructura moderna pentru sanatate, dar si de spatii performante pentru sport si cultura si, asa cum am promis, prin Holdingul Municipal Bucuresti-Capitala Europeana, vom dezvolta proiecte sustenabile, intr-un interval de timp rezonabil, asa cum se intampla in celelalte capitale din Europa"
 16 blocuri de locuinte sociale si de serviciu vor fi construite in Capitala
 Compania Municipala Dezvoltare Durabila va realiza proiectul tehnic pentru un concept inovativ de locuinte sociale si de serviciu care  vor fi construite in Bucuresti pe un teren de 6 hectare. Ansamblul va beneficia de arhitectura sustenabila, ecologica, de contorizare individuala pentru apa si gaze si de solutii tehnice pentru economia de energie si utilizarea sustenabila a resurselor, cum sunt, de exemplu, panourile solare. Compus din 16 blocuri P+5, proiectul va insuma intre 528 si 656 apartamente de doua si trei camere. Cifra finala va fi stabilita in documentatia tehnica. Ansamblul va include peste 600 de locuri de parcare, spatii verzi si locuri de joaca.
  Sala polivalenta cu o capacitate de 15000 de locuri va gazdui competitii sportive la nivel international
 Noua sala polivalenta va fi edificata pe terenul situat langa Arena Nationala, pe Bulevardul Basarabia, pe  suprafata de 43.000 mp. Arena se va desfasura pe doua niveluri principale, pe sapte etaje, aria construita fiind de 17.000 mp, iar aria construita desfasurata - de 60.000 mp. Complexul va dispune de o piscina olimpica si o piscina competitionala pentru sarituri ce poate gazdui 1.000 de spectatori. Conceptul propus este unul integrat, cu centru de recuperare si de antrenament, spatii administrative, tehnice si comerciale, sali de conferinta. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru competitii de nivel international: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastica, dar va putea fi folosita si pentru concerte.
 Primarul General, Gabriela Firea a explicat: "Vrem sa construim o noua sala polivalenta cu o capacitate estimata de 15.000 de locuri, care sa fie inclusa in circuitul international de evenimente, dar si o filarmonica de 1.500-2.000 de locuri, la standarde de acustica la nivel international. Ne dorim ca sala de concerte sa fie, alaturi de Ateneul Roman, un spatiu de referinta pentru Capitala, dar si pentru Romania. Intentia noastra este sa cooptam in acest proiect specialisti cu experienta internationala in acustica, tinand cont de faptul ca experienta romaneasca este limitata in acest domeniu."
 Referitor la spitale, Primarul General a precizat: "Vom demera in cel mai scurt timp, prin Compania Dezvoltare Durabila,  studiul de prefezabilitate pentru spitalul metropolitan si studiile de fezabilitate pentru cele doua spitale zonale din sectoarele 3 si 6, avand in vedere ca s-a publicat in Monitorul Oficial,  in data de 28 martie,  Ordonanta de Urgenta a  Guvernului prin care Primaria Capitalei a preluat terenul  in completare necesar constructiei. In paralel, vom face toate demersurile pentru obtinerea certificatului de urbanism si elaborarea planului urbanistic zonal, etape premergatoare absolut necesare pentru realizarea proiectului”."
 **  C. de Presa P.M.Buc
 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Primaria anunta Noi investiții pentru București