Total Media News

Vandalizarea Ambasadei României - dublul standard al diplomaţiei ungare şi derapajul naţionalist PDF Imprimare
Stiri premium
Luni, 15 Ianuarie 2018 19:10

         Ce  TRBUIE  sa  faca  Romania  ?

         Ce TREBUIE  sa faca  Parlamentul  Romaniei  ?

         Ce  TREBUIE sa  faca  Guvernul  Romaniei  ?

                 Vandalizarea
Ambasadei României - dublul standard al diplomaţiei ungare şi derapajul
naţionalist al Ungariei

   Abia în cursul zilei de astăzi, MAE român anunţa convocarea ambasadorului Ungariei pentru a solicita explicaţii, gest tardiv şi mai degrabă menit să bifeze o activitate, dacă ne gândim la reacţia foarte rapidă şi fermă a Ungariei la declaraţia de miercurea trecută a lui Mihai Tudose.

   Dacă s-ar fi întâmplat un astfel de eveniment în România, a doua zi ambasadorul României la Budapesta ar fi fost convocat de către ministrul de externe maghiar şi ar fi vuit agenţiile de presă internaţionale cu comunicate ungureşti împotriva României.

 

 

 

Dar a fost vandalizată Ambasada României la Budapesta şi încă nu a fost luată nicio măsură! Înţeleg că în acest moment statutul primului ministru al României este incert pentru că adevăratul conducător al naţiunii, Dragnea, vrea să îl debarce profitând de scandalul diplomatic izbucnit din cauza autonomiştilor maghiari. Dar aceasta nu înseamnă că instituţia Ministerului de Externe, care reprezintă România pe plan internaţional în relaţia cu celelalte state, nu trebuie să îşi facă datoria! Debarcarea premierului, indiferent de conflictele de autoritate din interiorul PSD, acum când îi cer demisia politicienii maghiari din România şi de la Budapesta, înseamnă un semnal clar de slăbiciune din partea României în faţa autonomiştilor maghiari. Reacţia timidă a Ministerului de externe al României faţă de vandalizarea faţadei Ambasadei României la Budapesta este încă o dovadă clară de slăbiciune.

De cine ascultă Meleşcanu: de primul ministru Tudose, care a transmis un mesaj ferm împotriva autonomiştilor, chiar dacă a fost într-un limbaj nepotrivit, de Dragnea, care negociază orice cu UDMR pentru a-şi salva pielea, sau de Viktor Orbán, premierul Ungariei? Acoperirea stemei României de pe clădirea Ambasadei de la Budapesta a fost un act premeditat. Preşedintele Mişcării de tineret 64 de comitate, Gyula György Zagya, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon şi reîncorporarea Transilvaniei în hotarele Ungariei dinainte de 1918, a fost artizanul acestei vandalizări. El este foarte activ în acţiunile iredentiste privind Transilvania.

Din cauza comportamentului său împotriva statului român, el are interdicţie de a intra în România până în 2020. Nu a fost singur, împreună cu el a fost Incze Béla, copreşedinte al aceleiaşi organizaţii extremiste din Ungaria, Botond Kónyi-Kiss şi Gábor Barcsa-Turner, ambii vicepreşedinţi. Ultimul are interdicţie de a intra în România până în 2020 din cauza acţiunilor împotriva statului român. Nu este singurul atac la adresa României. Activiştii maghiari care fac diverse declaraţii şi acţiuni împotriva României au fost încurajaţi de atacul diplomatic fără precedent al Ungariei la adresa României din cauza declaraţiei ferme, dar într-un limbaj nediplomatic, a premierului Tudose împotriva autonomiştilor.

 

*****  sursa - http://adevarul.ro/news/eveniment/vandalizareaambasadei-romaniei-dublul-standard-diplomatiei-ungare-derapajulnationalist-ungariei-1_5a5cbc70df52022f7587b958/index.html

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Stiri premium Vandalizarea Ambasadei României - dublul standard al diplomaţiei ungare şi derapajul naţionalist