Total Media News

SsangYong Baja 500 Romania PDF Imprimare
Vineri, 05 Mai 2017 09:07

 

           

 

       Weekendul 28-30 aprilie 2017 a gazduit competia de rally-raid  SsangYong Baja 500 Romania  – o premiera pentru motorsportul tot-teren din Romania prin complexitatea sa si proba speciala de tip “Baja ” pe care a propus-o. Competitia a fost organizata de Asociatia Sportiva CAP 180, in colaborare cu cluburile So Moto Racing Team Bistrita si Corb 44 Bucuresti .

      BAJA 500 Bucuresti a punctat in Campionatul East European Tout Terrain Series 2017  fiind o premiera pentru motorsportul tot-teren din Romania prin complexitatea sa si prin proba speciala de tip “Baja ” , o proba care va fi punctata si in cursele prezentate mai jos :

 


1) RALLY GREECE OFFROAD 01-04 June 2017 www.rallygreeceoffroad.gr
2) BAJA BULGARIA 21-23 July 2017 www.baja-bulgaria.com
3) BALKAN BAJA (BULGARIA) 08-10 September 2017 tba
4) BAJA TURKEY 06-08 October 2017 tba
5) BAJA GREECE 03-05 November 2017 http://atlasteamgr.wixsite.com/bajagreece

In cifre, BAJA 500 Bucuresti a insemnat nu mai putin de 51 de concurenti inscrisi, au luat startul toate cele 51 de echipaje, din care 25 de echipaje auto inscrise la clasa profi, 6 echipaje la clasa UTV (side by side), 1 echipaje la clasa Buggy. Clasa promo a adus 9  echipaje auto de entuziasmati ai rally-raidului, fiind  toti prezenti  pe grila de start. Totodata, au fost prezente 3  quad-uri si 6 motociclisti inscrisi la seria de Avansati , la clasa Hobby nu a fost niciun concurent.  Concursul s-a remarcat prin caracterul lui international, la start fiind prezenti  24 concurenti din Romania, 1 echipaj din Spania, 9  din Bulgaria, 13 din Italia si 4  echipaje purtand steagul Israelului.

Pentru a desfasurarea in deplina siguranta a competitiei, fiecare echipaj a avut montate balize GPS furnizate de firma Evo Traking Ploiesti, si urmarite in timp real pe toata perioada desfasurarii concursului. Pe traseu s-au aflat 2  ambulante de tip B asigurate de ASISTENTA PARAMED Brasov_Medical Emergency  Division –Dr Gheroghiu Alain.

Siguranta la sol a fost completata de 10  masini de teren asigurate de clubul de off-road Corb44 , 2 masini  din partea clubului Rescue 4X4 si inca 4 din partea organizatorilor.  Totodata, acestea au fost insotite de arbitri si sportivi de off-road si rally-raid care au monitorizat toate intersectiile traseului de concurs cu drumuri deschise circulatiei publice.

Mai mult, punctele de Control de Trecere si Control Orar, Start, Sosire au fost asistate si supravegheate de echipaje ale Jandarmeriei si ale Inspectoratelor Judetene de Politie.

Prin urmare nu au fost inregistrate accidente.Traseul a constat in doua etape de legatura insumand aprox.23 km , si o proba speciala de 500 km.

Mai mult, planul orar s-a dovedit a fi bine intocmit – primul concurent HEYMANN RAZ/SEGAL HILLEL  a ajuns la finish TIMP : 7:41 :49 , ora sosire : 14:48:49 , iar  cu o diferenta de 24 min. 16 sec cel de-al doilea echipaj  CVETOMIR IVANCHEV /NIKOLOV IVAYLO, al treilea echipaj clasificat fiind NIKOLAY GOCHEV /KRASIMIR KOLEV cu o diferenta fata de primul echipaj de 34min.53 sec.

La clasa Auto:

HEYMANN RAZ / SEGAL HILLEL ISR T 1 LAYOGEV
CVETOMIR IVANCHEV / NIKOLOV IVAYLO BG T H HYUNDAI
NIKOLAY  GOCHEV / KRASIMIR KOLEV BG UTV POLARIS 800

La clasa Moto:

FLOREA IONUT RO HUSQVARNA
GIOVANNI STIGLIANO IT KTM
SEBASTIAN BERCEANU RO YAMAHA WR 450

La clasa auto Promo , unde concurentii parcurg o portiune din traseu, cu aceeasi dificultate tehnica si de navigatie, dar cu viteza medie si maxima impusa, in clasament conduc:

OLIVERIO GIUSEPPE / PAGNOCELLI MATTTIA IT PROMO TOYOTA HDS
ZOLD ZSOMBOR/ZOLD ZITA RO PROMO DACIA DUSTER
SUCIU MARIUS / MICLEA MIRCEA RO PROMO DACIA DUSTER

Echipajul Suciu Marius /Miclea Mircea   si-a adjudecat Trofeul Duster 2016 .

Suntem fericiti ca s-a terminat cu bine acest raliu .Sunt multe persoane care s-au implicat , care ne-au sprijinit  voluntar , care s-au implicat cu sufletul si poate chiar financiar , nu putem decat sa le multumim  :

Multumim tuturor celor care ne-au sustinut , sponsorilor , partenerilor  , institutiilor judetelor Buzau, Braila si Prahova  si tuturor celor care  ne-au ajutat sa dam culoare acestei competitii dinamice , acestei competitii  dure dar in acelasi timp spectaculoasa ,  intr-un cuvant  o competitie Rally Raid  nascuta din pasiune!  Tot respectul pentru sportivi, pentru echipe , pentru efort si daruire , tenacitatea acestora este de admirat si de respectat.

SsangYong Romania – Director  Tiberiu Ioanovici

Euro Parts 4×4  – Francoise Graciet – Hollender

Repsol – Tamaila Valentin Aurelian

Media : Motomad.ro-Sebastian Popescu

Cars.ro – Vlad Bender

 

 

** --SsangYong Romania

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Automobilism Romania SsangYong Baja 500 Romania