Total Media News

Fabrica de APA GREA din Mehedinţi, oficial, în faliment PDF Imprimare
Miercuri, 15 Iunie 2016 07:20


       

    De  unde  vom  lua  , la  un  moment  dat  ,  apa  grea  ??

    Poate  hotari  un  judecator ( cu tot  respectul  ptr. el  )   disparitia  Uzinei de apa grea de la Drobeta Turnu-Severin ,care este unica unitate de acest tip din Europa si cel mai mare producator de profil din lume  ?

   Conform  MEDIAFAX,Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, apelurile declarate la decizia din ianuarie a Tribunalului Mehedinţi în privinţa intrării în faliment a Regiei Autonome de Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, decizia fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Combinatul de apă grea din Mehedinţi a intrat oficial în procedura falimentului după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ca nefondat, apelul formulat de Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN), la decizia din 28 ianuarie a Tribunalului Mehedinţi.



Magistraţii mehedinţeni au dispus atunci „ începerea procedurii falimentului debitoarei. În temeiul art. 107 alin. 2 Lg. 85/2006. Desemnează lichidator judiciar provizoriu pe Euro Insol SPRL, cu o retribuţie provizorie de 20000 lei care va îndeplini atribuţiile prev. de art. 25 din lege. În temeiul art. 107 alin. 2 Lg. 85/2006. Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei”.

Sentinţa dată marţi de Curtea de Apel Craiova este definitivă.



** ROMAG-PROD, sucursala a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, este amplasata la circa 7 km Nord-Est de municipiul Drobeta-Turnu Severin, pe drumul national DN 67, care leaga orasele Drobeta-Turnu Severin si Targu-Jiu.ROMAG-PROD produce apa grea de calitate nucleara, avand cea mai mare capacitate din lume.

     Proiectul privind construirea fabricii de apa grea s-a aplicat la Drobeta-Turnu Severin intre anii 1980-1988, bazandu-se pe o munca de cercetare eficienta, pe proiectarea si producerea tuturor componentelor sub un sever program de control al calitatii aplicat atat de intreprinderile producatoare de piese si echipamente, cat si de constructorii si operatorii instalatiilor de producere a apei grele.

    Prima linie de fabricatie a intrat in probe tehnologice in luna septembrie 1987, incepand sa produca apa grea in iulie 1988. ROMAG-PROD functioneaza in baza autorizatiilor emise de organele judetene si nationale, abilitate in acest sens (Protectia Mediului, Gospodarirea Apelor, Inspectoratul de Politie Sanitara si Medicina Preventiva, Protectia Civila, PSI).
Sucursala ROMAG-PROD este certificata ISO 9001 si ISO 14001.


 

    ***  Uzina de apa grea de la Drobeta Turnu-Severin este unica unitate de acest tip din Europa si cel mai mare producator de profil din lume.

     Uzina de apa grea se numeste oficial Sucursala ROMAG-PROD si s-a nascut prin Decretul nr. 400 din anul 1979, dar proiectul de executie a fost aprobat abia in 1990, printr-un ordin al ministrului Industriei Chimice si Petrochimice. Se intinde pe o suprafata de 70 de hectare si are 1.500 de angajati, ramasi in functie dupa ce au fost filtrati prin doua-trei etape de disponibilizari.
La inceputul Uzinei, numarul angajatilor era de 4.500.
Apa grea pe care o produce uzina de la Halanga este moderatorul si agentul termic primar de care are nevoie Centrala Nucleara de la Cernavoda pentru a functiona.
Pe langa Centrala de la Cernavoda, uzina exporta apa grea in Coreea de Sud, China, Statele Unite ale Americii si Germania. Sucursala ROMAG mai produce si apa superusoara, azot lichefiat, aer instrumental, apa demineralizata, apa potabila, apa distilata si apa industriala. Uzina de langa Drobeta Turnu-Severin, unicat in Europa, este totodata cel mai mare producator de apa grea din lume.



**  sursa  --  http://www.mediafax.ro/economic/regia-autonoma-de-activitati-nucleare-mehedinti-oficial-in-faliment-15489712

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home