Total Media News

Top zece medicamente scumpe care au o varianta mult mai ieftina PDF Imprimare
Sanatate
Miercuri, 30 Martie 2016 14:02

                              

             Cele mai scumpe medicamente din farmacii care se pot elibera si fara prescriptie medicala sunt cele originale, dar bolnavii trebuie sa stie ca au alternative si de 10 ori mai ieftine pentru aceeasi substanta, iar acestea se numesc medicamente generice.

Nurofen (44 de lei) – Ibuprofen Cipla (4.5 lei)

Panadol (77 de lei) – Paracetamol Acord (25.30 lei)

Septolete (18 lei) – Faringosept (7 lei)

Lamisil (87.90 lei) – Exifine (16.66 lei)

NoSpa (12 lei) – Spaverin ( 6.5 lei)

Zovirax (21.06 lei) – Aciclovir (5 lei)

Sumamed (38.17 lei) – Azitrox (22.13 lei)

Klacid (53.78 lei) – Klabax (32 lei)

Augmentin (15.32 lei) – Amoxacilina (6.42 lei)

Tador (30.51 de lei) injectabil – Algocalmin (5.99 lei).

    Medicamentele scumpe, cunoscute in prezent sub denumirea de medicamente inovative sau originale, sunt fabricate de producatorii care le-au si inventat si care au investit sume colosale in cercetare.

   Dupa expirarea termenului de protectie, dupa aproximativ zece ani, legislatia le permite si altor companii sa produca medicamente similare – medicamente generice, dar sub denumiri diferite, scrie adevarul.

 

 

“Molecula initiala are pretul mai mare pentru ca producatorul sa-si recupereze banii investiti timp de zece, cinsprezece ani in cercetarea medicamentului respectiv, pentru ca sunt mii de produse care intra in cercetare si doar cateva care intra in uz, in circuitul profesional. Din aceasta cauza pretul e mai mare la inovative, pentru ca producatorii sa-si recupereze o parte din investitie. in rest, efectul e acelasi, vorbim despre aceeasi substanta activa, doar ca medicamentele generice vin in productie la zece ani dupa medicamentul inovativ”, explica Samoil Valcu, presedintele Colegiului Farmacistilor din judetul Valcea.

 

 

 

**  sursa :--  http://m.caplimpede.ro/cumperi-nurofen-vezi-care-este-echivalentul-de-10-ori-mai-ieftin-si-cu-acelasi-efect/

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Top zece medicamente scumpe care au o varianta mult mai ieftina