Total Media News

Preţurile petrolului au coborât la minime ale ultimilor şapte ani PDF Imprimare
Marţi, 08 Decembrie 2015 18:09


                       

    Conform  MEDIAFAX, Preţurile petrolului au atins marţi noi minime ale ultimilor şapte ani, revenind pe un trend descendent după o uşoară redresare înregistrată în prima parte a tranzacţiilor, relatează MarketWatch.

    Cotaţia petrolului de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în ianuarie, este în declin cu 1,9%, la 36,94 dolari pe baril.

     Petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, este tranzacţionat în scădere cu 1,3%, la 40,17 dolari pe baril.

Luni, preţul petrolului a coborât la bursa NYMEX cu 5,8%, la 37,65 dolari pe baril, în timp ce petrolul Brent a pierdut 5,3%, atingând 40,73 dolari pe baril. Ambele cotaţii au atins cel mai redus nivel după februarie 2009.

 

 

Importurile de ţiţei ale Chinei au urcat în noiembrie cu 7,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar analiştii consideră că informaţia nu are un impact prea mare asupra preţurilor întrucât datele au fost anticipate, a declarat Barnabas Gan, analist la OCBC.

Preţurile petrolului au scăzut semnificativ faţă de anul trecut, după ce OPEC a decis să menţină producţia la un nivel ridicat, permiţând pieţei să stabilească evoluţia cotaţiilor.

 

 

 

**  sursa - http://www.mediafax.ro/economic/preturile-petrolului-au-coborat-la-minime-ale-ultimilor-sapte-ani-14912878

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie Preţurile petrolului au coborât la minime ale ultimilor şapte ani