Total Media News

Azarenka - Noua Regina la Australian Open PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 13:31


Bielorusa Victoria Azarenka a reusit sa castige prima finala de Mare Slem a carierei sale, la Australian Open, si a devenit pentru prima data lider mondial WTA. ”Vika” a invins-o la pas pe Maria Sarapova in doua seturi in finala de la Melbourne si o va devansa incepand de luni in clasamentul lumii pe cehoaica Petra Kvitova.

Cu toate ca scorul intalnirilor directe dintre cele doua era egal inainte de finala de astazi, ultimul act de la Antipozi  a avut-o la conducere de la un capat la altul pe Azarenka.

Aceasta si-a pierdut serviciul in chiar primul joc al intalnirii, dar a facut imediat break si apoi a preluat initiativa.

Sarapova a riscat mai mult, a fost mai tot timpul in atac, dar a si comis extrem de multe greseli nefortate. De partea cealalta a fileului, bielorusa a fost mereu calma, stapana pe sine si echilibrata si a stiut ca intr-un final tactica ei ii va aduce victoria. A fost 6-3 la capatul unui prim set destul de disputat, dupa care un usturator 6-0 in setul doi, iar Sarapova mai are de asteptat pana isi va recapata locul intai in lume pe care l-a mai ocupat in 2005 si 2008.

Azarenka, in schimb, preia conducerea ierarhiei WTA pentru prima data in cariera si, la doar 22 de ani, pare de-abia sa-si fi inceput recitalul in tenisul mondial. Bielorusa a parut inca de la inceputul open-ului australian hotarata sa cucereasca primul ei titlu important si a cedat doar doua seturi din primul tur pana in finala.

Ierarhia WTA va cunoaste schimbari semnificative incepand de saptamana viitoare, cu fosta lidera Caroline Wozniacki coborata pana pe locul patru mondial. Intre aceasta si Azarenka se vor clasa in ordine Petra Kvitova, in stationare, si Maria Sarapova, in urcare un loc.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Azarenka - Noua Regina la Australian Open