Total Media News

ŞOC ÎN Europa: Germania vrea SUVERANITATEA celui mai naţionalist popor PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 11:50

Potrivit cotidianului britani, Financial Times, un comisar desemnat de miniştrii de Finanţe din zona euro ar urma să dispună de un drept de veto asupra deciziilor bugetare luate de guvernul grec.

Dezvăluirea acestei informaţii survine cu două zile înaintea reuniunii liderilor europeni, care ar trebui să adopte un nou tratat bugetar european şi în contextul negocierilor în desfăşurare între guvernul de la Atena şi creditorii săi privaţi pentru reducerea datoriei publice a Greciei cu 50%.

FITCH retrogradează cinci ţări din zona euro. Italia şi Spania au căzut DOUĂ trepte

 

 

                          


'Consolidarea bugetului trebuie însoţită de o orientare strictă şi de un sistem de control', se mai menţionează în textul prezentat de Financial Times şi care ar fi fost trimis vineri de Germania celorlalte state din zona euro. 'Având în vedere adaptarea sa dezamăgitoare până în prezent, Grecia trebuie să accepte o deplasare a suveranităţii sale bugetare către un organism european pentru o anumită perioadă', consideră guvernul de la Berlin, potrivit acestui document.

AFP notează că Germania şi Franţa au primit cu răceală apelurile, venite în special dinspre Comisia Europeană, pentru o contribuţie suplimentară a creditorilor publici ai Greciei la reducerea datoriei acestei ţări, suma avansată mergând până la 15 miliarde de euro.









**  sursa  : realitatea.net

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International ŞOC ÎN Europa: Germania vrea SUVERANITATEA celui mai naţionalist popor